Ikaalisten matkatoimisto

Budapest, Tonavan helmi

Unkarin pääkaupunki Budapest on rakentunut Tonava-joen molemmille rannoille; joen länsirannalla kukkuloiden Buda ja itärannalla tasaisempi Pest kävelykatuineen. Tonavan yli menevän kuuluisan Széchenyin ketjusillan kupeesta lähtevä tie johdattaa kohti Linnavuorta, jonka huipulla on Budan linna sekä Budan vanha, keskiaikainen kaupunginosa. Gellértinvuoren Citadella-linoitukselta pääsee ihailemaan kaupunkia yli 100 metrin korkeudesta. Hyvästä ruuasta pitäville Budapest tarjoaa Michelin-tähdin varusteltuja ravintoloita, mutta myös pienemmällä budjetilla löytyy monta maittavaa ravintolaa. Pestin puolen Váci utca -kävelykadun varrelta löytyy mm. useita ravintoloita, kansainvälisiä merkkiliikkeitä ja unkarilaisia tuotteita myyviä kauppoja.

Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Budapest-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 3 yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9.30. Budapestiin saavumme klo 10.50. Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla. Ennen hotellille ajoa tehdään lyhyt kaupunkikierros, jolloin saa hyvän ensikuvan lomakohteesta. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Budapestiin.

2. päivä: On aikaa nauttia Budapestin monista nähtävyyksistä, kahviloista, ostosmahdollisuuksista. Vieraile Budan linnassa, ihaile uusgoottilaista tyyliä edustavaa parlamenttitaloa tai piipahda ostoksille kauppahalliin tai anttiikkiliikkeeseen. Kokemisen arvoisia ovat myös Budapestin maailmankuulut termaalikylpylät ja kuumat lähteet.
2. päivän iltana on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle Tonavan risteilylle. Risteilyllä nautimme kauniista maisemista sekä ruoasta ja musiikista.

3. päivä: Tämän päivän voi viettää omatoimisesti Budapestiin tutustuen, tai lähteä lisämaksulliselle päiväretkelle Balaton -järvelle. Bussi ja opas noutavat retkelle lähtevät hotellilta aamulla klo 9.00. Retki suuntautuu Unkarin suurimman järven Balatonin rannoille. Retken aikana vieraillaan myös barokkityylisessä The Benedictine Abbey -benediktiiniluostarissa Tihanyssa sekä nautitaan lounas ravintolassa järven rannalla. Retken kesto 9-10 h.

4. päivä: Vielä on koko päivä aikaa tutustua Budapestiin ja sen tarjontaan. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen hotellilta lähtöön asti. Iltapäivän lopulla bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento kohti Suomea lähtee klo 19.00. Saapuminen Helsinki-Vantaalle klo 22.20. 5.-8.12.- ja 6.-9.12. -matkoilla paluulento lähtee Budapestista klo 19.30 ja saapuu Helsinki-Vantaan kentälle klo 22.40.

Hyvää matkaa!

Lisämaksulliset retket matkalla

Tonavan risteily

Tonava halkoo Budapestin kahtia. Risteilyllä näkee joelta käsin molemmat puolet, sekä Budan että Pestin ja näin kaupungista saa risteilyn aikana hyvän kuvan.

Lue lisää Tonavan risteilystä

Päiväretki Balaton-järvelle

Retki suuntautuu Unkarin suurimman järven Balatonin rannoille. Retken aikana vieraillaan myös barokkityylisessä benediktiiniluostarissa Tihanyssa sekä nautitaan lounas ravintolassa järven rannalla.

Lue lisää