Budapest, Tonavan helmi

Unkarin pääkaupunki Budapest on rakentunut Tonava-joen molemmille rannoille; joen länsirannalla kukkuloiden Buda ja itärannalla tasaisempi Pest kävelykatuineen. Tonavan yli menevän kuuluisan Széchenyin ketjusillan kupeesta lähtevä tie johdattaa kohti Linnavuorta, jonka huipulla on Budan linna sekä Budan vanha, keskiaikainen kaupunginosa. Gellértinvuoren Citadella-linoitukselta pääsee ihailemaan kaupunkia yli 100 metrin korkeudesta. Hyvästä ruuasta pitäville Budapest tarjoaa Michelin-tähdin varusteltuja ravintoloita, mutta myös pienemmällä budjetilla löytyy monta maittavaa ravintolaa. Pestin puolen Váci utca -kävelykadun varrelta löytyy mm. useita ravintoloita, kansainvälisiä merkkiliikkeitä ja unkarilaisia tuotteita myyviä kauppoja.

Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Budapest-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 3 yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9.35. Budapestiin saavumme klo 10.55. Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla. Ennen hotellille ajoa tehdään lyhyt kaupunkikierros, jolloin saa hyvän ensikuvan lomakohteesta. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Budapestiin.

2. päivä: On aikaa nauttia Budapestin monista nähtävyyksistä, kahviloista, ostosmahdollisuuksista. Vieraile Budan linnassa, ihaile uusgoottilaista tyyliä edustavaa parlamenttitaloa tai piipahda ostoksille kauppahalliin tai anttiikkiliikkeeseen. Kokemisen arvoisia ovat myös Budapestin maailmankuulut termaalikylpylät ja kuumat lähteet.
2. päivän iltana on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle Tonavan risteilylle. Risteilyllä nautimme kauniista maisemista sekä ruoasta ja musiikista.

3. päivä: Tämän päivän voi viettää omatoimisesti Budapestiin tutustuen.

4. päivä: Vielä on koko päivä aikaa tutustua Budapestiin ja sen tarjontaan. Käydä ostoksilla ja hankkia vielä viimeiset tuliaiset. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen hotellilta lähtöön asti. Iltapäivän lopulla bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento kohti Suomea lähtee klo 19.00. Saapuminen Helsinki-Vantaalle klo 22.20.

Hyvää matkaa!

Lisämaksulliset retket matkalla

Tonava halkoo Budapestin kahtia. Tunnelmallisella risteilyllä näkee joelta päin molemmat puolet, sekä Budan että Pestin ja näin kaupungista saa risteilyn aikana hyvän kuvan. Risteilyn aikana nautitaan illallinen.

Lue lisää Tonavan risteilystä

Hotellit matkalla

Neljän tähden hotelli sijaitsee Pestin puolella, lähettyvillä museoita, teattereita ja konserttihalleja sekä lukuisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Hotellin vieressä julkisen liikenteen pysäkkejä, näin liikkuminen Budapestin muihinkin kohteisiin on helppoa.

Lue lisää Radisson Blu Beke hotellista

Vuonna 2017 valmistunut neljän tähden hotelli noin 15 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, lähellä mm. Corvin Promenade kauppoineen, ravintoloineen ja vapaa-ajanviettopaikkoineen.

Lue lisää

Budapestin keskustassa heinäkuussa 2019 avattu hotelli T62 tarjoaa aivan uudet tilat sekä 142 ilmastoitua huonetta.

Lue lisää

Ibis Budapest Centrum hotelli sijaitsee Budapestin keskustan tuntumassa. 50 metrin päässä Kalvin ter -metroasemalta ja 300 metrin päässä Unkarin kansallismuseosta. Kaikissa huoneissa ilmastointi ja ilmainen WiFi.

Lue lisää

Korkeatasoinen 4 tähden hotelli Budapestin keskustassa. Kauppahalli, Tonava -joki, Váci Utca -ostoskatu ja kuuluisat kylpylät, mm. Gellèrt Spa sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Lue lisää

Tutustu myös Budapestin omatoimilomaan