Budapest-Wien-Praha

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat reittilennot Helsinki-Budapest ja Praha-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • oppaan suorittamat matkanjohtotehtävät
  • paikallisoppaiden johdolla kierrokset Budapestissa, Wienissä ja Prahassa
  • majoitus mukavuuksin varustelluissa huoneissa, yhteensä 6 hotelliyötä
  • aamiaiset hotelliaamuina

1.pv Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 09.35 lähtevällä lennolla. Saapumisaika Budapestiin on klo 10.55 paikallista aikaa. Paikallinen opas odottaa lentokentän tuloaulassa ja paikallinen bussi ja kuljettaja lentokentän edustalla. Kaupunkiin otetaan tuntumaa paikallisoppaan johtamalla kierroksella, jonka aikana kuljetaan Tonavan molemmilla rannoilla. Länsirannan kukkuloilla on Buda, alavalla vastarannalla Pest. Budapestiin majoitutaan kahdeksi yöksi. Illalla voi osallistua lisämaksulliselle Tonavan risteilylle nauttimaan kauniista maisemista sekä ruoasta ja musiikista.

2.pv Aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa kaupungille, jossa on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle viinitila-vierailulle Etyekin kylään, jossa tutustutaan mm. kuohuviinin tuotantoon. Retkellä on mahdollisuus maistella paikallisia viinejä ja tilalla nautitaan myös retken hintaan kuuluva lounas. Toinen yö Budapestissa. (retken ajomatka yht. n. 65 km)

3.pv Budapest jätetään taakse ja matka jatkuu kohti Itävaltaa ja sen pääkaupunkia Wieniä. Perillä paikallinen opas johdattaa kaupunkikierrokselle ja näyttää Wienin nähtävyydet Straussin kultaisine patsaineen. Tähän toiseen Tonavan varren kaupunkiin majoitutaan kahdeksi yöksi. (n. 250 km)

4.pv Koko päivä on aikaa nauttia Wienin kansainvälisestä tunnelmasta. Illalla pääsee kuuntelemaan lisämaksullisella retkellä Maria Teresian aikana valmistuneen kauniin Schönbrunnin linnan konsertissa Straussin ja Mozartin ihania sävelmiä.

5.pv Aamiaisen jälkeen on jälleen aika jatkaa matkaa seuraavaan kaupunkiin, Tsekin pääkaupunki Prahaan. Paikallisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella saa kaupungista hyvän yleiskuvan. Tämän jälkeen on helppo itsekseen suunnistaa kaupungilla. Majoittuminen Prahaan kahdeksi yöksi. (355 km)

6.pv Tämä päivä on varattu Prahalle, omatoimista tutustumista historiallisen kaupungin nähtävyyksiin ja palveluihin. Illalla on tarjolla lisämaksullinen Tsekkiläinen illanvietto, jossa prahalaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan ruuan ja paikallisen musiikin viihdyttämänä.

7.pv Päivällä on vielä runsaasti aikaa kierrellä Prahassa. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen hotellilta lähtöön asti.  Iltapäivällä bussi kuljettaa lentokentälle, josta lento kohti Suomea lähtee klo 19.30. Saapuminen Helsinki-Vantaalle klo 22.35.

Opas kertoo matkan aikana tarkat kellonajat päivien ohjelmille!

Kaupunkikierroksille kannattaa varata hyvät kävelyjalkineet, osa kierroksista tehdään kävellen.

Hyvää matkaa!

Lisämaksulliset retket matkalla

Etyekin alueella ilmasto on hieman viileämpää, joka suosii erityisesti valkoviinien valmistusta. Alue on kuuluisa myös kuohuviineistään.

Lue lisää Etyekin viinitilaretkestä

Tonava halkoo Budapestin kahtia. Tunnelmallisella risteilyllä näkee joelta päin molemmat puolet, sekä Budan että Pestin ja näin kaupungista saa risteilyn aikana hyvän kuvan. Risteilyn aikana nautitaan illallinen.

Lue lisää Tonavan risteilystä

Upea Schönbrunnin linna sijaitsee Wienin vanhan kaupungin ulkopuolella. Tunnetuimmat linnan asukkaat ovat olleet Habsburg-suvun keisarilliset hallitsijat. Tällä retkellä pääsee aistimaan linnan historiaa upean konsertin merkeissä.

Lue lisää

Ravintola "U Marčanů" on jo yli 100 vuoden ajan tarjonnut sekä herkullista paikallista ruokaa että paikallisia musiikki- ja tanssiesityksiä ruokailun lomassa ja lopussa.

Lue lisää tsekkiläisestä illanvietosta

Hotellit kiertomatkalla

Korkeatasoinen 4 tähden hotelli Budapestin keskustassa. Kauppahalli, Tonava -joki, Váci Utca -ostoskatu ja kuuluisat kylpylät, mm. Gellèrt Spa sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Lue lisää

Kolmen tähden hotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Wienin pääostoskadulta, Mariahilfestrasselta.

Lue lisää Ibis Mariahilf hotellista

Hotelli sijaitsee keskustan tuntumassa lähellä Mala Stranan historiallisia nähtävyyksiä. Hotellilta hyvät yleiset kulkuyhteydet keskustaan. Hotellin läheltä löytyy suosittu ostoskeskus, kahviloita ja ravintoloita.

Lue lisää hotellista Ibis Mala Strana

Tutustu myös