Budapest-Wien


Vietä kaksi yötä Budapestissä ja kolme Wienissä! Matkalla vieraillaan myös Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa.

⭐ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Nouse upealle Budapestin Linnavuorelle funikulaarilla, joka lähtee kuuluisan Ketjusillan päästä

2. Kahvittele Budapestin palatsimaisessa New York Cafessa, jossa aikanaan myös Mika Waltari vietti paljon aikaansa

3. Nauti Wienin musiikkitarjonnasta: kaupungissa on maailman tunnetuimpiin kuuluva oopperatalo sekä useita konserttitaloja

4. Vieraile Wienin ulkopuolella Wienerwaldin metsäalueen upeilla patikkareiteillä ja viiniviljelyksillä

5. Koe pieni ja sympaattinen Bratislavan kaupunki


Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin/Finnairin operoimat reittilennot Helsinki-Budapest ja Wien-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • yksi ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • oppaan suorittamat matkanjohtotehtävät
  • paikallisoppaiden johdolla kierrokset Budapestissa, Bratislavassa ja Wienissä
  • hotelliyöpymiset mukavuuksin, 5 yötä
  • hotelliaamiaiset
  • kevyt lounas 1. päivänä kaupunkikierroksen yhteydessä

1.pv Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 09:35 lähtevällä lennolla. Saapumisaika Budapestiin klo 10:55 paikallista aikaa. Paikallinen opas odottaa lentokentän tuloaulassa ja paikallinen bussi ja kuljettaja lentokentän edustalla. Unkarin pääkaupunkiin tutustutaan paikallisoppaan johtamalla kierroksella, jonka aikana kuljetaan Tonavan molemmilla rannoilla. Länsirannan kukkuloilla on Buda ja alavalla vastarannalla Pest. Kaupunkikierroksen yhteydessä nautitaan myös kevyt lounas. Budapestiin majoitutaan kahdeksi yöksi. Illalla voi lähteä lisämaksulliselle Tonavan risteilylle nauttimaan kauniista maisemista ja herkullisesta illallisesta.

2.pv Aamiaisen jälkeen on koko päivä aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle viinitilavierailulle Budafokin kaupunginosaan, jossa tutustutaan Törley Museoon sekä Törleyn kuohuviinien tuotantoon. Viinitilalla maistellaan kuohuviinejä ja retken aikana nautitaan myös hintaan kuuluva lounas. Toinen yö Budapestissa.

3.pv Budapest jätetään taakse ja matka jatkuu kohti Itävaltaa ja sen pääkaupunkia Wieniä. Matkan varrella tutustutaan Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, jossa tehdään kaupunkikierros ja pidetään omatoiminen lounastauko. Perillä Wienissä ollaan illalla ja hotelliin majoitutaan kolmeksi yöksi. (250 km)

4.pv Päivä alkaa aamiaisen jälkeen kaupunkikierroksella, jonka jälkeen voi jäädä halutessaan Wienin keskustaan tai palata bussin mukana hotellille. Illalla on mahdollisuus päästä kuuntelemaan Straussin ja Mozartin ihania sävelmiä lisämaksullisella retkellä Schönbrunnin linnan konserttiin.

5.pv Vielä on kokonainen päivä aikaa tutustua Wieniin omatoimisesti. Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle Heiligenkreuzin luostariin, joka on maailman toiseksi vanhin sistersiläismunkkiluostari. Luostari on toiminut yhtäjaksoisesti perustamisvuodesta 1133 lähtien.

6.pv Matkan viimeisenä päivänä on vielä aikaa hyvästellä Wien ja sen upeat nähtävyydet, ennen kuin bussikuljetus lentokentälle lähtee hotellilta noin klo 16:30. Paluulento Wienistä lähtee klo 19:15 ja Helsinkiin saavutaan klo 22:35.

HYVÄÄ MATKAA

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupunkikierroksilla liikutaan enimmäkseen jalkaisin.  Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Kannattaa myös huomioida, että ensimmäinen kaupunkikierros tehdään heti lentokentältä kaupunkiin ajon jälkeen ennen hotellilla käyntiä.

Opas kertoo matkan aikana tarkat kellonajat päivien ohjelmille!

Retket

Tonava halkoo Budapestin kahtia. Tunnelmallisella risteilyllä näkee joelta päin molemmat puolet, sekä Budan että Pestin ja näin kaupungista saa risteilyn aikana hyvän kuvan. Risteilyn aikana nautitaan illallinen.

Lue lisää Tonavan risteilystä

Lähde tutustumaan Törleyn kuohuviinitilaan, museoon sekä maistelemaan kuohuviinejä! Retken aikana nautitaan myös maittava lounas.

Lue lisää

Upea Schönbrunnin linna sijaitsee Wienin vanhan kaupungin ulkopuolella. Tunnetuimmat linnan asukkaat ovat olleet Habsburg-suvun keisarilliset hallitsijat. Tällä retkellä pääsee aistimaan linnan historiaa upean konsertin merkeissä.

Lue lisää

Lähde mukaan retkelle Heiligenkreuzin luostariin. Tämä sistersiläismunkkiluostari sijaitsee Heiligenkreuz im Wienerwald -kaupungissa lähellä Wieniä. Se on toiminut yhtäjaksoisesti perustamisvuodesta 1133 alkaen ja on siten maailman toiseksi vanhin sistersiläisluostari. Retken hintaan kuuluvat bussikuljetukset, suomenkielisen oppaan palvelut, sisäänpääsymaksu luostariin sekä kahvi/tee ja kakku vierailun jälkeen. Aikaa jää myös kiertää luostarin puutarhassa omatoimisesti. Retken kesto noin 5 tuntia.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Budapestin keskustassa heinäkuussa 2019 avattu hotelli T62 tarjoaa aivan uudet tilat sekä 142 ilmastoitua huonetta.

Lue lisää

Kolmen tähden hotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Wienin pääostoskadulta, Mariahilfestrasselta.

Lue lisää Ibis Mariahilf hotellista

Tutustu kaikkiin kiertomatkoihimme!

Elämyksiä ja unelmia toteen – se meillä osataan parhaiten! Kiertomatkat Euroopan upeimpiin kohteisiin. Varaa edullisesti ja nauti huolettomasta ja laadukkaasta kiertomatkasta!

Lue lisää kiertomatkoista