Ikaalisten matkatoimisto

Irlannista Skotlantiin

Vuoden 2019 matka-ajankohdat 24.-30.6. ja 8.-14.7. ovat loppuunmyytyjä, seuraa ilmoittelua vuoden 2020 -matkoista.

Irlantia kutsutaan usein lempinimellä Vihreä saari sen upean vihreyden ja vehreyden vuoksi. Maa tunnetaan hyvin myös Guinness -oluestaan. Irlannin pääkaupungin Dublinin rento ja ystävällinen ilmapiiri saa matkailijan hyvälle tuulelle. Skotlannin upeat maisemat ovat innoittaneet useita elokuvien ja TV-sarjojen tekijöitä. Henkeäsalpaavien maisemien, kilttiin pukeutuneiden miesten ja viskin lisäksi Skotlannin ainutlaatuinen historia sekä upeat linnat ja kartanot tempaavat mukaansa.

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Dublin ja Edinburgh-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • kuljetus turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • sisäänpääsyt ohjelmassa kerrottuihin kohteisiin
  • 6 yötä hotellissa mukavuuksin varustelluissa huoneissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • pubilounas Dublinissa sekä illallinen Belfastin hotellissa
  • lauttamatka Belfast-Cairnryan

1.päivä: Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 8.15. Dubliniin saavutaan klo 9.30. Huomioittehan, että kello on Irlannissa ja Skotlannissa kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Lentokentän tuloaulassa on vastassa suomenkielinen opas, paikallinen tilausajobussi odottaa terminaalin ulkopuolella, bussille kävellään yhdessä oppaan kanssa. Dubliniin tutustutaan bussilla tehtävällä kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan mielenkiintoisia asioita Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta kuten myös nykypäivän modernista elämäntavasta. Kierroksen aikana nähdään Dublinin pääkatu, O’Connel Street ja GPO-pääpostirakennus. Trinity College on yksi vanhimmista yliopistorakennuksista Irlannissa, lähellä St. Stephen Greenin puistoa nähdään myös Phoenix Park, joka on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa. St. Patrickin katedraali ja Christchurch -katedraali ovat henkeäsalpaavia ja kuka nyt haluaisi jättää väliin suosittua Temple Barin aluetta, joka on täynnä pubeja muusikoineen, kauppoja ja ravintoloita. Dublinin kuuluisimmat Yrjöjenaikaiset rakennukset niiden värikkäine ovineen ovat tärkeä osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Kierroksen jälkeen nautitaan matkan hintaan kuuluvan pubilounas ennen majoittumista hotelliin kahdeksi yöksi. Iltapäivä aikaa tutustua Dubliniin ja sen nähtävyyksiin omatoimisesti.

2.päivä: Aamiaisen jälkeen vieraillaan ensin Guinness Storehousessa, joka sijaitsee St. Jamesin Gate -panimon sydämessä ja on ollut kotina tummalle oluelle jo vuodesta 1759. Massiivinen seitsemänkerroksinen rakennus on muokattu ison Guinnessin tuopin näköiseksi ja muotoiseksi. Vierailun aikana opitaan kuinka Guinness-olutta valmistetaan ja miten työtavat ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Vierailu huipentuu upeiden näkymien Gravity-baarissa rakennusten huipulla Guinness -olutmaistiaisilla. Seuraava vierailukohde on Trinity College, Irlannin vanhin yliopisto, jonka Kuningatar Elisabeth I perusti vuonna 1592. College sijaitsee aivan Dublinin sydämessä ja kävely yliopiston mukulakivillä vie vierailijat taaksepäin 1700 -luvulle. Kuuluisin osa yliopistoa ja tunnettu vierailukohde on Kellsin Kirja -näyttely, jossa on näytteillä Irlannin kansallisaarre, 800 -luvulta peräisin oleva munkkien vasikannahalle kirjoittama evankeliumi. Iltapäivällä vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen Irlantilaiseen illanviettoon Merry Ploughboys -pubissa, joka on yksi Dublinin parhaimmista paikoista kokea irlantilaista kulttuuria ja aitoa irlantilaista ystävällisyyttä. Pubi on avannut ovensa jo vuonna 1750. Irlantilainen ilta sisältää 3 ruokalajin illallisen, irlantilaismusiikkia sekä Riverdance -tyyppistä tanssia. Toinen yö Dublinissa.

3.päivä: Aamulla matka jatkuu Dublinista kohti Pohjois-Irlantia Belfastia. Belfastiin tutustuminen aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan paljon mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta. Kuullaan kuinka Belfastin kaupunki syntyi teollisuuden ja tekniikan aikana, selvisi nälänhädästä, taudeista, pommi-iskuista ja ongelmista katolisten ja protestanttien välillä. Kierroksen aikana nähdään myös paikka, jossa Titanic rakennettiin ja mistä laiva lähti traagiselle matkalleen. Kierros sisältää myös vierailun Titanic-Belfast -vierailukohteessa. Belfastin hotelliin majoitutaan yhdeksi yöksi. Majoittumisen jälkeen hintaan kuuluva päivällinen hotellin ravintolassa. (n. 160 km)

4.päivä Aamiaisen jälkeen jätetään Irlanti taakse ja suunnataan lautalla Skotlannin puolelle. Lauttamatka Belfastista Cairnryaniin kestää 2 h 20 min. Huomioittehan, että bussi vaihtuu lauttamatkan jälkeen ja matkatavarat tulee ottaa itse mukaan lautalle. Irlannissa opastanut opas on mukana vielä lauttamatkan ajan, Skotlannin puolella satamassa on vastassa paikallinen suomenkielinen opas sekä tilausajobussi. Matkalla kohti Glasgowia vieraillaan upeassa skotlantilaisessa linnassa Culzean Castlessa, joka sijaitsee dramaattisessa kallioympäristössä meren rannassa. Kun kuulee Robert Adamin arkkitehtuurista ja sen kiehtovasta historiasta sekä näkee linnan, ymmärtää miksi se on yksi Skotlannin suosituimpia nähtävyyksiä. Glasgowiin saavutaan iltapäivän lopulla, ennen hotellille majoittumista tehdään lyhyt kaupunkikierros. Päivän aikana aikaa nauttia omakustanteinen lounas. Majoittuminen yhdeksi yöksi. (n. 150 km)

5.päivä: Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti ylämaiden erittäin kauniista Trossachsin aluetta, jota usein kutsutaan Highlandsin alueen pienoismalliksi. Täältä matka jatkuu koko Britannian suurimmalle järvelle Loch Lomondille ja kansallispuistoon. Loch Lomond -järvi ja ja Trossachsin kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Alue käsittää Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmista maisemista ja sijaitsee vain noin 1,5 h ajomatkan päässä Edinburghista. Aikaa jää ihailla ja kuvata upeita maisemia. Matkan varrella pidetään omatoiminen lounastauko. Vielä ennen Edinburghiin saapumista vieraillaan Deanstonen viskitislaamossa, jossa mahdollisuus maistaa tuotetta. Opastetun kierroksen aikana opitaan viskin valmistuksesta, jauhatuksen, muussaamisen, käymisen, tislauksen, täytön ja kypsymisen salat. Kierroksen päätyttyä aikaa jää myös tuliaisten ostamiseen. Illansuussa n. klo 18 saavutaan Edinburghiin ja majoitutaan hotelliin kahdeksi yöksi. (n. 240 km)

6.päivä: Aamiaisen jälkeen opas odottelee hotellin aulassa. Viehättävään Edinburghiin tutustutaan kävelykierroksella. Nähdään Edinburghin linna, kuningattaren talo Palace of Holyrood House ja Skotlannin ultramoderni parlamentti ulkoa käsin sekä vieraillaan Skotlannin pääkirkossa St Gilesin katedraalissa. Kierroksen sisältö voi hieman vaihdella säästä riippuen. Yhteinen ohjelma päätetään noin klo 14, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa omatoimista tutustumista kaupunkiin, vierailla jossakin monista nähtävyyksistä, tehdä ostoksia tai kiivetä vaikka Holyrood -puiston kukkuloille ihailemaan upeita maisemia. Toinen yö Edinburghissa.

7. päivä: Aikaa jää vielä omatoimiseen Edinburghiin tutustumiseen. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen hotellilta lähtöön asti. Iltapäivän lopulla bussi ja opas noutavat ryhmän hotellilta, ajo Edinburghin lentokentälle. 24.-30.6. -matkalla Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee klo 18.40 ja saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 23.10. 8.-14.7. – ja 22.-28.7. -matkoilla paluulennon aikataulu klo 18.00 – 22.30.

Hyvää matkaa!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Lisämaksullinen retki matkalla

Vauhdikas Irlantilainen illanvietto musiikin, tanssiesitysten ja hyvän ruuan parissa.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Tyylikäs neljän tähden hotelli Dublinin keskustassa.

Lue lisää Camden Court hotellista

Kolmen tähden hotelli Dublinin keskustassa, läheltä löytyy paljon kauppoja, pubeja ja ravintoloita.

Lue lisää

Hotelli sijaitsee tyylikkäällä Cathedral Quarterin alueella lyhyen matkan päässä mm. Titanic Quarterista ja Odyssey areenasta sekä Victoria Squaren ostoskeskuksesta.

Lue lisää

4 tähden hotelli Glasgown keskustassa. Rakennus on peräisin 1800 -luvun lopulta, jolloin siihen perustettiin Brittiläisten junahotelli.

Lue lisää

Edinburghin kaunis vanhakaupunki, Royal Mile ja Edinburghin linna ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. National Gallery of Scotland, Royal Scottish Academy sekä Sir Walter Scott -monumentti ovat kaikki 500 metrin säteellä Motel Onesta.

Lue lisää