Irlannista Skotlantiin

Irlantia kutsutaan usein lempinimellä Vihreä saari sen upean vihreyden ja vehreyden vuoksi. Maa tunnetaan hyvin myös Guinness-oluestaan. Irlannin pääkaupungin Dublinin rento ja ystävällinen ilmapiiri saa matkailijan hyvälle tuulelle. Skotlannin upeat maisemat puolestaan ovat innoittaneet useita elokuvien ja TV-sarjojen tekijöitä. Henkeäsalpaavien maisemien, kilttiin pukeutuneiden miesten ja viskin lisäksi Skotlannin ainutlaatuinen historia sekä upeat linnat ja kartanot tempaavat mukaansa.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Vieraile Merry Ploughboys -pubissa, jonka omistaa samanniminen bändi. Illanvieton aikana bändi tulkitsee upeasti perinteisiä irlantilaisia balladeja. Esityksessä mukana myös taitavat irlantilaiset tanssijat.

2. Vieraile maailman suurimmassa Titanic-näyttelyssä Belfastissa.

3. Kiertele Edinburghin Vanhassakaupungissa, poikkea maksuttomissa museoissa ja ihaile Carltonin kukkulalta avautuvaa upeaa maisemaa.

4. Maistele maailmankuulua skotlantilaista viskiä.

5. Ihastele Skotlannin länsirannikon huikeita maisemia sekä upeaa Culzean Castle -linnaa.


Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Dublin ja Edinburgh-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • verot ja viranomaismaksut
  • kuljetus turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • sisäänpääsyt ohjelmassa kerrottuihin kohteisiin
  • 6 yötä hotellissa, mukavuuksin varustelluissa huoneissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • pubilounas Dublinissa sekä illallinen Belfastin hotellissa
  • lauttamatka Belfast-Cairnryan

1. pv Finnairin/Finnairin operoima lento lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 8:15. Dubliniin saavutaan klo 9:30. Huomioittehan, että kello on Irlannissa ja Skotlannissa kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Lentokentän tuloaulassa on vastassa suomenkielinen opas ja paikallinen tilausajobussi odottaa terminaalin ulkopuolella. Bussille kävellään yhdessä oppaan kanssa.

Dubliniin tutustutaan bussilla tehtävällä kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan mielenkiintoisia asioita Dublinin ja Irlannin värikkäästä historiasta, kuten myös nykypäivän modernista elämäntavasta. Kierroksen aikana nähdään Dublinin pääkatu O’Connel Street ja GPO-pääpostirakennus. Trinity College on yksi vanhimmista yliopistorakennuksista Irlannissa. Lähellä St. Stephen Greenin puistoa nähdään myös Phoenix Park, joka on yksi suurimmista kaupunkipuistoista Euroopassa. St. Patrickin katedraali ja Christchurch-katedraali ovat henkeäsalpaavia ja kuka nyt haluaisi jättää väliin suosittua Temple Barin aluetta, joka on täynnä kauppoja ja ravintoloita sekä pubeja muusikoineen. Dublinin kuuluisimmat Yrjöjenaikaiset rakennukset niiden värikkäine ovineen ovat tärkeä osa Dublinin historiaa uusien modernien rakennusten keskellä. Matkan hintaan kuuluvan pubilounaan jälkeen majoitutaan hotelliin kahdeksi yöksi. Iltapäivä on aikaa tutustua Dubliniin ja sen nähtävyyksiin omatoimisesti.

2. pv  Aamiainen hotellilla. Päivän aikana vieraillaan Guinness Storehousessa, joka sijaitsee St. Jamesin Gate -panimon sydämessä ja on ollut kotina tummalle oluelle jo vuodesta 1759. Massiivinen seitsemänkerroksinen rakennus on muokattu ison Guinnessin tuopin näköiseksi ja muotoiseksi. Vierailun aikana opitaan kuinka Guinness-olutta valmistetaan ja miten työtavat ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa. Vierailu huipentuu upeiden näkymien Gravity-baarissa rakennuksen huipulla Guinness-olutmaistiaisilla.

Päivän aikana vieraillaan myös Trinity Collegessa, Irlannin vanhimmassa yliopistossa, jonka Kuningatar Elisabeth I perusti vuonna 1592. College sijaitsee aivan Dublinin sydämessä ja kävely yliopiston mukulakivillä vie vierailijat taaksepäin 1700-luvulle. Kuuluisin osa yliopistoa ja tunnettu vierailukohde on Kellsin Kirja -näyttely, jossa on näytteillä Irlannin kansallisaarre, 800-luvulta peräisin oleva munkkien vasikannahalle kirjoittama evankeliumi. (6.7. lähdöllä vieraillaan ensin Trinity Collegessa ja sen jälkeen Guiness Storehousessa, 20.7. lähdöllä toistepäin.)

Iltapäivällä on vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen Irlantilaiseen illanviettoon Merry Ploughboys -pubissa, joka on yksi Dublinin parhaimmista paikoista kokea irlantilaista kulttuuria ja aitoa irlantilaista ystävällisyyttä. Pubi on avannut ovensa jo vuonna 1750. Irlantilainen ilta sisältää 3 ruokalajin illallisen, irlantilaismusiikkia sekä Riverdance-tanssiesityksen.

3. pv Aamulla matka jatkuu Dublinista kohti Pohjois-Irlantia ja Belfastia. Belfastiin tutustuminen aloitetaan kaupunkikierroksella, jonka aikana kuullaan paljon mielenkiintoista tietoa kaupungin historiasta. Kuullaan kuinka Belfastin kaupunki syntyi teollisuuden ja tekniikan aikana, selvisi nälänhädästä, taudeista, pommi-iskuista ja ongelmista katolisten ja protestanttien välillä. Kierroksen aikana nähdään myös paikka, jossa Titanic rakennettiin ja mistä laiva lähti traagiselle matkalleen. Kierros sisältää myös vierailun Titanic-Belfast -vierailukohteessa. Belfastin hotelliin majoitutaan yhdeksi yöksi ja matkan hintaan kuuluva päivällinen nautitaan hotellin ravintolassa. (n. 160 km)

4. pv Aamiaisen jälkeen suunnataan Irlannista lautalla Skotlannin puolelle. Lauttamatka Belfastista Cairnryaniin kestää 2 h 20 min. Huomioittehan, että bussi ja opas vaihtuvat lauttamatkan jälkeen ja kaikki matkatavarat tulee ottaa mukaan lautalle. Irlannin puolen opas on mukana vielä lauttamatkan ajan ja Skotlannin puolella satamassa on vastassa paikallinen, suomenkielinen opas sekä tilausajobussi.

Matkalla kohti Glasgowia vieraillaan upeassa skotlantilaisessa linnassa Culzean Castlessa, joka sijaitsee dramaattisessa kallioympäristössä meren rannassa. Kun kuulee Robert Adamin arkkitehtuurista ja sen kiehtovasta historiasta sekä näkee linnan, ymmärtää miksi se on yksi Skotlannin suosituimpia nähtävyyksiä. Glasgowiin saavutaan iltapäivästä ja ennen hotellille majoittumista tehdään lyhyt kaupunkikierros. Päivän aikana on aikaa nauttia omakustanteinen lounas. Majoittuminen yhdeksi yöksi. (n. 150 km)

5. pv Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti ylämaiden erittäin kauniista Trossachsin aluetta, jota usein kutsutaan Highlandsin alueen pienoismalliksi. Täältä matka jatkuu koko Britannian suurimmalle järvelle Loch Lomondille ja kansallispuistoon. Loch Lomond -järvi ja ja Trossachsin kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Alue käsittää Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmista maisemista ja sijaitsee vain noin 1,5 h ajomatkan päässä Edinburghista. Aikaa jää ihailla ja kuvata upeita maisemia. Matkan varrella pidetään omatoiminen lounastauko. Vielä ennen Edinburghiin saapumista vieraillaan Deanstonen viskitislaamossa, jossa mahdollisuus maistaa tuotetta. Opastetun kierroksen aikana opitaan viskin valmistuksesta, jauhatuksen, muussaamisen, käymisen, tislauksen, täytön ja kypsymisen salat. Kierroksen päätyttyä aikaa jää myös tuliaisten ostamiseen. Illansuussa n. klo 18 saavutaan Edinburghiin ja majoitutaan hotelliin kahdeksi yöksi. (n. 240 km)

6.pv Aamiaisen jälkeen opas odottaa ryhmää hotellin aulassa. Viehättävään Edinburghiin tutustutaan kävelykierroksella. Kierroksella nähdään Edinburghin linna, kuningattaren talo Palace of Holyrood House ja Skotlannin ultramoderni parlamentti ulkoa käsin. Kierroksella vieraillaan myös Skotlannin pääkirkossa, St Gilesin katedraalissa. Kierroksen sisältö voi hieman vaihdella säästä riippuen. Yhteinen ohjelma päätetään noin klo 14:00, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa omatoimista tutustumista kaupunkiin, vierailla jossakin monista nähtävyyksistä, tehdä ostoksia tai kiivetä vaikka Holyrood-puiston kukkuloille ihailemaan upeita maisemia. Toinen yö vietetään Edinburghissa.

7. pv Aamiainen on tarjolla klo 6.30 alkaen, bussi lähtee lentokentälle n. klo 7.15. Aamupalan jälkeen bussi ja opas noutavat ryhmän hotellilta ja ajetaan Edinburghin lentokentälle. Finnairin/Finnairin operoima lento lähtee Edinburghista klo 10:00 ja Helsinki-Vantaalle saavutaan klo 14:30.

Huomioithan viimeisen päivän aikataulun!

Hyvää matkaa!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kierroksia, joiden varrella on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Lisämaksullinen retki matkalla

Vauhdikas Irlantilainen illanvietto musiikin, tanssiesitysten ja hyvän ruuan parissa.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Tyylikäs neljän tähden hotelli Dublinin keskustassa.

Lue lisää Camden Court hotellista

Kolmen tähden hotelli Dublinin keskustassa, läheltä löytyy paljon kauppoja, pubeja ja ravintoloita.

Lue lisää

Moderni ja tyylikäs hotelli nykyaikaisella sisustuksella Belfastin keskustan sydämessä.

Lue lisää

Hotelli sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä Glasgow Central asemalta, myös keskustan kaupat ja nähtävyydet ovat lähellä.

Lue lisää

Edinburghin kaunis vanhakaupunki, Royal Mile ja Edinburghin linna ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. National Gallery of Scotland, Royal Scottish Academy sekä Sir Walter Scott -monumentti ovat kaikki 500 metrin säteellä Motel Onesta.

Lue lisää