Joulumatka Prahaan 22.-26.12.

Yli tuhat vuotta sitten kukoistukseen noussut Praha on Euroopan upeimpia kaupunkeja. Vaikka kaupungin loistokkuus kärsi 30-vuotisesta sodasta, myöhemmältä hävittämiseltä Praha säästyi. Nyt kaupunki on matkailijan silmälle aarreaitta. Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan jäljet näkyvät Tsekin pääkaupungissa edelleen. Keisarien upeat palatsit, vuosisatojen vauraus ja tarinat Habsburgien dynastiasta johdattavat Euroopan kiihkeään historiaan aina neuvosto vuosiin asti. Kun Prahan kukkulalla astuu luostarin portista pihamaalle, aistii heti että on päässyt eurooppalaisen kulttuurin vanhaan pyhättöön. Muutama askel ja edessä piirtyy Euroopan suurin keskiaikainen kaupunki. Prahan linnan ainutlaatuinen alue tekee lähtemättömän vaikutuksen ja upeat sillat yli Vltava-joen lumoavat matkailijan.

Prahan suosituimmat joulumarkkinat löytyvät vanhankaupungin aukiolta, Staroměstské Naměskilta sekä Venceslauksen aukiolta, mutta toreja löytyy myös keskustan ulkopuolelta. Torien tunnelma nousee illan hämärtyessä, kojut ovat täynnä joulukoristeita, käsitöitä, lämmittäviä juomia sekä suolaisia ja makeita elintarvikkeita. Praha jättää jäljen matkailijan sydämeen – on ihana ajatus viettää Joulua Prahassa!

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Praha-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros bussilla ja kävellen sekä kuljetus hotellille
  • lounas menopäivänä (sis. ruokajuomana veden)
  • jouluaaton illallinen (sis. alkumaljan ja kahvin)
  • 4 yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.pv / 22.12. Matka alkaa Finnairin / Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9.40 Prahaan saavumme klo 10.50 paikallista aikaa. Kentällä ovat vastassa bussi ja kuljettaja, sekä suomenkielinen opas, joka odottaa matkustajia lentokentän tuloaulassa Ikaalisten Matkatoimiston kyltin kera, aulasta kävellään oppaan johdolla linja-autolle. Oppaan vetämällä kaupunkikierroksella kuulemme Prahan värikkäästä historiasta sekä sen nykypäivästä, samalla näemme Prahan tärkeimmät nähtävyydet. Kaupunkiin tutustutaan sekä bussilla että kävellen, päälle kannattaa varata ulkoiluun sopiva vaatetus. Kierroksen aikana nautitaan hintaan kuuluva lounas kaupungilla ravintolassa. Kaupunkikierroksen jälkeen bussi kuljettaa hotellin lähistölle, siirtyminen Clement -hotellille, jonne majoitutaan neljäksi yöksi. Opas auttaa hotelliin majoittumisessa.

2. pv / 23.12. On aikaa nauttia Prahan monista nähtävyyksistä, kahviloista ja ostosmahdollisuuksista. Vieraile Prahan uuden kaupungin Venceslauksen -aukiolla, joka on tunnettu monista värikkäistä tapahtumista ja joka nykyään on Prahan kaupallinen sydän ja kaupungin vilkkain ostosalue. Ihastele Vanhankaupungin kauniita historiallisia gallerioita ja rakennuksia, täältä löydät myös Prahan kuuluisan raatihuoneentorin ja sen 1300 -luvulta peräisin olevan astronomisen kellon. Vanhankaupungin pääaukion, Staroměstské Naměskin joulutori on kaupungin kuuluisin joulutori, mutta upeita joulutoreja löytyy myös keskustan ulkopuolelta. Joulutorit kokoavan yhteen niin turistit kuin paikallisen väestönkin, tunnelma kohoaa illan pimetessä. Suosittuja ostoksia ovat puusta veistetyt nuket, lasityöt ja muut perinteiset käsityöt sekä mm. tsekkiläiset muffinsit ja paikallinen olut. Illalla mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen klassisen musiikin joulukonserttiin St. Salvator -kirkkossa, joka sijaitsee aivan Kaarlensillan kupeessa. Konsertti alkaa klo 17 ja kestää noin 60 min. Konserttipaikalle kävellään hotellilta oppaan johdolla, lähtö klo 16.

3.pv / 24.12. Jouluaattoa voi viettää omatoimisesti vaikka ostoksia tehden, tai lähtemällä klo 10 aamulla suomenkielisen oppaan vetämälle lisämaksulliselle kävelyretkelle tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin. Kierroksen varrella, vanhan kaupungin aukiolla nautitaan jouluglögit. Aattoiltaa vietätään yhdessä herkullisella jouluillallisella Art Restaurant Mánes -ravintolassa Vltava -joen rannalla osoitteessa Masarykovo nábř. 250/1.

4.pv / 25.12. Joulupäivänä voi ihailla kaupungin kauniita jouluvaloja ja nauttia tunnelmasta paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Illalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle Vltava -joen illallisristeilylle ihailemaan kaunista Prahaa iltavalaistuksessa, lähtö hotellilta noin klo 17.15.

5.pv / 26.12.  Aamulla n. klo 8.45 opas ja bussi noutavat hotellilta ja kuljettavat lentokentälle, josta Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee klo 11.35. Lento saapuu Helsinki-Vantaan kentälle klo 14.55.

HYVÄÄ MATKAA!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet sekä lämmin vaatetus, koska kaupunkikierroksella liikutaan enimmäkseen jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Lisämaksulliset retket matkalla

St. Salvatorin kirkko on kauniisti restauroitu kirkko 1600 -luvulta. Tämä Prahan suurin protestanttinen kirkko sijaitsee Kaarlensillan vieressä ja lähellä vanhankaupungin aukiota. Konsertin ohjelmistossa kuullaan mm. Mozartia, Bachia, Schubertia ja Vivaldia.

Lue lisää

Kävelykierrokselle lähdetään oman hotellin aulasta oppaan johdolla n. klo 10. Kierroksen aikana nähdään 1300 -luvulla perustetun Uuden kaupungin Václavin aukio, joka on tunnettu monista värikkäistä historiallisista tapahtumista. Matkalla nähdään myös upea Kunnantalo ja Unescon suojelemalla alueella Vanhankaupungin aukiolla Prahan kuuluisa raatihuoneen torni, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko sekä muut komeat rakennukset. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja arkkitehtuuriin. Kierros jatkuu vielä Vltava-joen rannalle ja kuuluisalle Kaarlen sillalle. Retken kesto noin 2,5 tuntia. Hinta 25 € / hlö, sisältäen opastuksen ja jouluglögin. Retki varattava viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua. Retkelle on minimiosallistujamäärä. Huom, koko retki tehdään kävellen, suosittelemme hyviä kävelykenkiä sekä tarvittaessa lämmintä pukeutumista.

Lue lisää

Illallisristeilyn aikana nähdään Prahan kuuluisia nähtävyyksiä joelta käsin iltavalaistuksessa. Risteilyn aikana tarjolla illallinen buffet -pöydästä.

Lue lisää

Hotellimme matkalla

Hyvätasoinen hotelli rauhallisella kadulla Prahan keskustassa. Hotellilta kävelymatkan päässä Prahan tärkeimmät nähtävyydet, mm. Vanhankaupungin aukio sekä Kaarlen silta.

Lue lisää

Tutustu myös

Prahan joulumarkkinat ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti viime vuosien aikana. Prahassa on useita joulutoreja, mutta suosituimmat niistä pidetään Vanhassakaupungin aukiolla. Koristeellisista puukojuissa myydään käsitöitä, pieniä joululahjoja, suussa sulavia ruokia ja tšekkiläistä olutta. Joulumarkkinoilla on myös eläintalli, jossa pääsee silittämään lampaita ja vuohia. Aitoon tšekkiläiseen joulutunnelmaan pääsee maistamalla lämpimiä, sokerilla kuorrutettuja trdelník-leivoksia Joulumatka ja adventtimatka Prahaan Voit lähteä Prahaan viettämään joulua tai jo adventtina. Joulumatkoja on sekä kolmen että neljän yön matkana. Adventtimatka on kolme yötä. Matkoille on varattavissa myös lisämaksullista ohjelmaa

Lue lisää