Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Joulumatka Prahaan 5 pv

Yli tuhat vuotta sitten kukoistukseen noussut Praha on Euroopan upeimpia kaupunkeja, Euroopan suurin keskiaikainen kaupunki. Vuosisatojen vauraus ja tarinat Habsburgien dynastiasta johdattavat Euroopan kiihkeään historiaan aina neuvostovuosiin asti. Vltava-joki virtaa Prahan läpi ja sen upeat sillat lumoavat matkustajan.

Prahan suosituimmat joulumarkkinat löytyvät vanhankaupungin aukiolta, Staroměstské Naměskilta sekä Venceslauksen aukiolta, mutta toreja löytyy myös keskustan ulkopuolelta. Torien tunnelma nousee illan hämärtyessä, kojut ovat täynnä joulukoristeita, käsitöitä, lämmittäviä juomia sekä suolaisia ja makeita elintarvikkeita. Praha jättää jäljen matkailijan sydämeen – on ihana ajatus viettää Joulua Prahassa!

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin lennot Helsinki-Praha-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros bussilla ja kävellen sekä kuljetus hotellille
  • lounas menopäivänä (sis. ruokajuomana veden)
  • jouluaaton illallinen (sis. alkumaljan ja kahvin)
  • 4 yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.pv / 22.12. Matkaan lähdetään Helsinki-Vantaan lentokentältä Finnairin aamulennolla klo 09.40. Lento saapuu Prahaan klo 10.45. Suomenkielinen opas odottaa tuloaulassa matkatoimiston kyltin kanssa, ja paikallinen bussi lentokentän edustalla. Oppaan johdolla lähdetään kaupunkikierrokselle, jonka aikana nautitaan myös hintaan kuuluva lounas. Kaupunkikierroksen jälkeen majoittuminen keskustassa sijaitsevaan hyvätasoiseen Adria Hotel Prague -hotelliin, opas auttaa majoittumisessa.

2. pv / 23.12. On aikaa nauttia Prahan monista nähtävyyksistä, kahviloista ja ostosmahdollisuuksista. Vieraile Prahan uuden kaupungin Venceslauksen -aukiolla, joka on tunnettu monista värikkäistä tapahtumista ja joka nykyään on Prahan kaupallinen sydän ja kaupungin vilkkain ostosalue. Ihastele Vanhankaupungin kauniita historiallisia gallerioita ja rakennuksia, täältä löydät myös Prahan kuuluisan raatihuoneentorin ja sen 1300 -luvulta peräisin olevan astronomisen kellon. Vanhankaupungin pääaukion, Staroměstské Naměskin joulutori on kaupungin kuuluisin joulutori, mutta upeita joulutoreja löytyy myös keskustan ulkopuolelta. Joulutorit kokoavan yhteen niin turistit kuin paikallisen väestönkin, tunnelma kohoaa illan pimetessä. Suosittuja ostoksia ovat puusta veistetyt nuket, lasityöt ja muut perinteiset käsityöt sekä mm. tsekkiläiset muffinsit ja paikallinen olut. Illalla mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen klassisen musiikin joulukonserttiin St. Salvator -kirkkossa, joka sijaitsee aivan Kaarlensillan kupeessa. Konsertti alkaa klo 17 ja kestää noin 60-70 min. Konserttipaikalle kävellään hotellilta oppaan johdolla.

3.pv / 24.12. Jouluaattoa voi viettää omatoimisesti vaikka ostoksia tehden, tai lähtemällä aamulla mukaan lisämaksulliselle kävelyretkelle tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin. Kierroksen varrella, vanhan kaupungin aukiolla nautitaan jouluglögit. Aattoiltaa vietätään yhdessä herkullisella jouluillallisella kaupungin ravintolassa. Ravintolaan opastettu kuljetus meno-paluu.

4.pv / 25.12. Joulupäivänä voi ihailla kaupungin kauniita jouluvaloja ja nauttia tunnelmasta paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Illalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle Moldau-joen illallisristeilylle ihailemaan kaunista Prahaa iltavalaistuksessa.

5.pv / 26.12..  Aamulla n. klo 8.45 opas ja bussi noutavat hotellilta ja kuljettavat lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 11.25. Lento saapuu Helsinki-Vantaan kentälle klo 14.35.

HYVÄÄ MATKAA!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupunkikierroksella liikutaan enimmäkseen jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

 

Lisämaksulliset retket matkalla

Illallisristeily Moldaulla

Tunnelmallinen illallisristeily Moldau -joella 25.12. joulupäivän iltana. Opas ja bussi noutavat ryhmän hotellilta noin klo 17.15. Risteilyn aikana nähdään Prahan kauneimpia puolia ja upeaa iltavalaistusta joelta käsin. Laivalla tarjolla tervetulomalja sekä illallinen noutopöydästä. Retken kokonaiskesto noin 3 h. Hinta 54 € / hlö, sisältäen kuljetukset, oppaan palvelut, illallisen noutopöydästä sekä tervetulojuoman. Retkelle on minimiosallistujamäärä. Varattava viimeistään 14 vrk ennen lähtöä.

Lue lisää

Kävelyretki jouluisessa Prahan vanhassa kaupungissa

Kävelykierrokselle lähdetään jouluaattona oman hotellin aulasta oppaan johdolla n. klo 10. Kierros aloitetaan 1300 -luvulla perustetusta Uudesta kaupungista Václavin aukiolta, joka on tunnettu monista värikkäistä historiallisista tapahtumista. Matkalla nähdään upea Kunnantalo ja Unescon suojelemalla alueella Vanhankaupungin aukiolla Prahan kuuluisa raatihuoneen torni, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko sekä muut komeat rakennukset. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja arkkitehtuuriin. Kierros jatkuu vielä Vltava-joen rannalle ja kuuluisalle Kaarlen sillalle. Retken kesto noin 2 tuntia. Hinta 19 € / hlö, sisältäen opastuksen ja jouluglögin. Retki varattava viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua. Retkelle on minimiosallistujamäärä. Huom, koko retki tehdään kävellen, suosittelemme hyviä kävelykenkiä sekä tarvittaessa lämmintä pukeutumista.

Lue lisää

Hotellimme matkalla

Adria Hotel Prague

Adria Hotel Prague sijaitsee Venceslauksen aukiolla Prahan kulttuurisen, historiallisen ja kaupallisen keskustan sydämessä, läheltä löytyy myös Franciscan -puisto. Hotellilla on pitkä perinteet, se on aloittanut toimintansa jo vuonna 1912. Hotellin Triton -ravintolan ruokasali on sisustettu ainutlaatuisesti muistuttamaan tippukiviluolaa.

Lue lisää