Joulumatka Prahaan 23.-27.12.

Yli tuhat vuotta sitten kukoistukseen noussut Praha on Euroopan upeimpia kaupunkeja, Euroopan suurin keskiaikainen kaupunki. Vuosisatojen vauraus ja tarinat Habsburgien dynastiasta johdattavat Euroopan kiihkeään historiaan aina neuvostovuosiin asti. Vltava-joki virtaa Prahan läpi ja sen upeat sillat lumoavat matkustajan.

Prahan suosituimmat joulumarkkinat löytyvät vanhankaupungin aukiolta, Staroměstské Naměskilta sekä Venceslauksen aukiolta, mutta toreja löytyy myös keskustan ulkopuolelta. Torien tunnelma nousee illan hämärtyessä, kojut ovat täynnä joulukoristeita, käsitöitä, lämmittäviä juomia sekä suolaisia ja makeita elintarvikkeita. Praha jättää jäljen matkailijan sydämeen – on ihana ajatus viettää Joulua Prahassa!

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Praha-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä kuljetus hotellille oppaan johdolla
  • jouluaaton illallinen (sis. alkumaljan ja kahvin)
  • 4 yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.pv / 23.12. Matka alkaa Finnairin / Finnairin operoimalla iltalennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 17.35 Prahaan saavumme klo 18.45 paikallista aikaa. Kentällä ovat vastassa bussi ja kuljettaja, sekä suomenkielinen opas, joka odottaa matkustajia lentokentän tuloaulassa Ikaalisten Matkatoimiston kyltin kera, aulasta kävellään oppaan johdolla linja-autolle. Bussi kuljettaa hotellin lähistölle, siirtyminen K+K Fenix -hotellille, jonne majoitutaan neljäksi yöksi. Opas auttaa hotelliin majoittumisessa.

2. pv / 24.12. Jouluaattoa voi viettää omatoimisesti vaikka ostoksia tehden, tai lähtemällä  klo 10 aamulla suomenkielisen oppaan vetämälle lisämaksulliselle kävelyretkelle tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin. Kierroksen varrella, vanhan kaupungin aukiolla nautitaan jouluglögit. Aattoiltaa vietetään yhdessä herkullisella jouluillallisella Art Restaurant Mánes -ravintolassa Vltava -joen rannalla osoitteessa Masarykovo nábř. 250/1.

3.pv / 25.12. Joulupäivänä voi ihailla kaupungin kauniita jouluvaloja ja nauttia tunnelmasta paikallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Illalla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle Vltava -joen illallisristeilylle ihailemaan kaunista Prahaa iltavalaistuksessa, lähtö hotellilta noin klo 17.15.

4.pv / 26.12. Koko päivä aikaa Prahaan tutustumiselle. Tarjolla on myös n. klo 9.30 lähtevä lisämaksullinen retki Kutna Horaan, jonka Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Retken aikana vieraillaan Sedlcecin luukirkossa sekä Pyhän Barbaran katedraalissa, hintaan kuuluu lounas ravintolassa Kutna Horassa (ei sisällä ruokajuomia).

5.pv / 27.12.  Aamulla n. klo 8.45 opas ja bussi noutavat hotellilta ja kuljettavat lentokentälle, josta Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee klo 11.35. Lento saapuu Helsinki-Vantaan kentälle klo 14.50.

HYVÄÄ MATKAA!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet sekä lämmin vaatetus, koska kaupunkikierroksella liikutaan enimmäkseen jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Lisämaksulliset retket matkalla

Kävelykierrokselle lähdetään oman hotellin aulasta oppaan johdolla n. klo 10. Kierroksen aikana nähdään 1300 -luvulla perustetun Uuden kaupungin Václavin aukio, joka on tunnettu monista värikkäistä historiallisista tapahtumista. Matkalla nähdään myös upea Kunnantalo ja Unescon suojelemalla alueella Vanhankaupungin aukiolla Prahan kuuluisa raatihuoneen torni, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko sekä muut komeat rakennukset. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja arkkitehtuuriin. Kierros jatkuu vielä Vltava-joen rannalle ja kuuluisalle Kaarlen sillalle. Retken kesto noin 2,5 tuntia. Hinta 25 € / hlö, sisältäen opastuksen ja jouluglögin. Retki varattava viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua. Retkelle on minimiosallistujamäärä. Huom, koko retki tehdään kävellen, suosittelemme hyviä kävelykenkiä sekä tarvittaessa lämmintä pukeutumista.

Lue lisää

Illallisristeilyn aikana nähdään Prahan kuuluisia nähtävyyksiä joelta käsin iltavalaistuksessa. Risteilyn aikana tarjolla illallinen buffet -pöydästä.

Lue lisää

Kutná Horan kaupunki sijaitsee noin 1,5 h ajomatkan päässä Prahasta. Kaupunki on aikanaan perustettu hopeakaivosten ympärille ja oli 1400 -luvulla Prahan jälkeen alueen toiseksi suurin kaupunki. Myöhemmin kaupunki on kokenut monia vastoinkäymisiä, sotia, tulipaloja ja tulvia, vuonna 1995 se nostettiin mukaan Unescon maailmanperintöluetteloon. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat goottilainen Pyhän Barbaran katedraali sekä Sedlecin luukirkko.

Lue lisää

Hotellimme matkalla

Tämä moderni mutta kodikas hotelli tarjoaa viihtyisää majoitusta pienen kävelymatkan päässä Prahan vanhastakaupungista.

Lue lisää

Tutustu myös

Prahan joulumarkkinat ovat kasvattaneet suosiotaan huomattavasti viime vuosien aikana. Prahassa on useita joulutoreja, mutta suosituimmat niistä pidetään Vanhassakaupungin aukiolla. Koristeellisista puukojuissa myydään käsitöitä, pieniä joululahjoja, suussa sulavia ruokia ja tšekkiläistä olutta. Joulumarkkinoilla on myös eläintalli, jossa pääsee silittämään lampaita ja vuohia. Aitoon tšekkiläiseen joulutunnelmaan pääsee maistamalla lämpimiä, sokerilla kuorrutettuja trdelník-leivoksia Joulumatka ja adventtimatka Prahaan Voit lähteä Prahaan viettämään joulua tai jo adventtina. Joulumatkoja on sekä kolmen että neljän yön matkana. Adventtimatka on kolme yötä. Matkoille on varattavissa myös lisämaksullista ohjelmaa

Lue lisää