Joulumatka, 1 yö laivalla + 3 yötä Vilnassa

Kukkuloiden ympäröimä Vanhakaupunki kutsuu tunnelmalliselle joulukävelylle. Raatihuoneen aukio on joulumarkkinakojujen täyttämä, kadut ja rakennukset juhlavalaistu ja viehättävä joulujuna kuljettaa halukkaita kaupungilla. Liettualaiseen jouluperinteeseen kuuluvat myös monipuoliset ja vaihtelevat seimiasetelmat, joita löytyy kirkoista ja näyteikkunoilta. Kaiken kruununa Liettuan korkein joulukuusi, 326 metrin korkuinen TV-torni, saa jouluna juhlavalaistuksensa. Vilnan noin 40 kirkkoa antavat oman ainutlaatuisen joulutunnelmansa kaupungille. Auringonnousun portti on kansoitettu kun ihmisjono kulkee palvomassa Madonnan kuvaa. Katolisessa Liettuassa jouluun liittyy sekä kodin ja perhepiirin hiljentymistä että riehakkaampaa talvikarnevaalitunnelmaa. Vilnaa voi hyvällä syyllä luonnehtia joulukaupungiksi.

Matkan hinta sisältä:

  • laivamatka Helsinki-Tallinna B22-luokan hytissä (kerrosvuode)
  • pikalaivamatka Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • bussikuljetus ohjelman mukaisesti
  • oppaan palvelut Tallinnasta alkaen
  • 3 yötä kahden hengen huoneessa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • jouluaaton illallinen hotellilla
  • kiertoajelu ja -kävely Vilnassa sekä glögi vanhankaupungin ravintolassa

Matkaohjelma:

22.12. Matka alkaa Helsingin Länsisatamasta illalla lähtevälle Silja Europa -laivalla kohti Tallinnaa. Ensimmäinen yö ollaan laivassa.

23.12. Maihinnousu alkaa heti aamulla ja Tallinnan satama-aukiolla odottavat opas sekä bussi. Ajomatkalla Vilnaan pidetään kaksi taukoa; toinen Virossa, toinen heti Liettuan puolella. Tällöin voi ostaa pientä purtavaa. Perille saavutaan illalla. Koska ajomatka on pitkä, ei tarkkaa saapumisaikaa Vilnaan pysty etukäteen määrittelemään. (n. 600 km)

24.12. Aamiainen hotellilla. Opastettu Vilnan kiertoajelu. Halukkaille kuljetus Akropolis ostoskeskukseen ja takaisin. Opas kertoo matkan aikana tarkemman aikataulun. Päivän voi viettää myös omatoimisesti Vilnassa. Päivä huipentuu jouluaaton illalliseen.

25.12.Aamiainen hotellilla. Aamupäivällä lähdetään oppaan johdolla tutustumaan Vilnan vanhaankaupunkiin kiertokävelyn merkeissä. Kierros päättyy glögi-lasilliseen tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa klo 13.00. Aikaa jää kulkea ja tutustua kaupunkiin myös omaan tahtiin ja osallistua vaikka joulujumalanpalvelukseen jossakin vanhankaupungin monissa kirkoissa.

26.12. Aamiainen hotellilla. Bussi hakee omalta hotellilta kotimatkalle. Paluumatkalla taukoa pidetään aikataulun sallimissa puitteissa. Tallinnasta paluu pikalaivalla Suomenlahden yli Helsinkiin.

Hotellimme

Suosittu, hyvätasoinen hotelli Neris-joen rannalla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson BLU Lietuva Hotellista

Panorama on Vilnan keskustahotelli Vanhankaupungin lähellä, vain 500 metrin etäisyydellä ydinkeskustasta. Aivan hotellin läheisyydessä on vanhankaupungin kuuluisa Auringonnousunportti. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Panorama hotellista

Tunnelmalliset joulumarkkinat