Joulutunnelmaa Roomassa

Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvasta Roomasta löydät lukuisan määrän maailman tunnetuimpia historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria, kulinaristisia elämyksiä, viehättäviä aukioita ja idyllisiä, kapeita kujia. Liikkuminen on helppoa, kun ydinkeskustan tärkeimmät vierailukohteet sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä. Näe ja koe mykistävät kohteet kuten Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazzat, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Vatikaani ja Pietarinkirkko. Jouluvaloin koristeltu kaupunki on tunnelmallinen, ja kauppojen hyllyt täyttyvät sesongin tuotteista.

Matkan hinta sisältää

  • Lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Majoitus 2 hengen huoneessa aamiaisella, 4 yötä
  • Opastettu kaupunkikierros Roomassa paikallisoppaan johdolla
  • Verot ja viranomaismaksut

1.pv. Lähdemme matkaan iltalennolla. Rooman lentokentällä meitä on vastassa paikallinen bussi ja suomalainen opas. Bussi kuljettaa keskustaan, jossa majoittuminen hotelliiin.

2.-4.pv. Kolme kokonaista päivää aikaa nauttia ikuisen kaupungin tunnelmasta. Toisen päivän aamuna oppaan johtamalla kiertoajelulla näemme mm. Piazza Venezian, Circus Maximuksen, Colosseumin, Via Veneton, Pietarinkirkon ja keisareiden Forumit. Kiertoajelun jälkeen iltapäivällä voit lähteä oppaan johdolla puolipäiväretkelle Vatikaaniin. Kolmannen päivän iltana on tarjolla lisämaksullinen iltakävely ja illallinen historiallisessa keskustassa oppaan johdolla.

5.pv. Vielä on aikaa vaikkapa viimehetken ostoksille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä opastetulle retkelle Forum Romanumiin, Colosseumin edustalle ja Trastevereen. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle.

Hyvää matkaa!

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka ja sen retket sisältävät kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Hotellit matkalla

Siisti hotelli keskustassa, kävelymatkan päässä Terminin päärautatieasemalta. Metroasema Castro Pretorio sijaitsee aivan kulman takana.

Lue lisää hotellista San Marco

Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella keskustassa, noin 10 min kävelymatkan päässä Via Veneto - kadulta.

Lue lisää hotellista Londra & Cargill

Opastetut retket matkalla

Retkellä Vatikaaniin päästään näkemään Sikstuksen kappeli, jossa mm. Michelangelon mestariteokset kappelin katossa ja seinäfresco Viimeinen tuomio. Opas johdattaa Paavien renessanssipalatseihin antiikin mestariteosten ja veistosten äärelle, sekä Pietarinkirkkoon.

Lue lisää

Oppaan johtamalla tunnelmallisella iltakävelyllä näet kaikki vanhan kaupungin päänähtävyydet, kuten Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähteen, Pantheonin ja Piazza Navonan. Retki sisältää herkullisen illallisen ruokajuomineen.

Lue lisää

Opastettu retki Antiikin Rooman sydämeen Forumille ja Colosseumin edustalle, sekä Trastevereen.

Lue lisää