Syksyinen Krakova

Puolan vanhimpiin ja suurimpiin kaupunkeihin kuuluva Krakova selvisi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumatta. Historia on läsnä kaupungin kaduilla ja nähtävyyksissä vieraillessa. Krakovan erinomaisesti säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sen Rynek Glowny -aukio on yksi Euroopan suurimmista toreista. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös Wawelin kuninkaanlinna, joka toimi aikanaan maan poliittisena keskuksena ja on nykyään museona. Tarun mukaan kukkulassa linnan alla on Wawelin lohikäärmeen luola, puolalaisen kansantarinan hahmo. Historian ja kulttuurin ohella Krakova tarjoaa hyvää ruokaa edulliseen hintaan, viehättäviä kahviloita, nuorekasta iltaelämää sekä mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia.

Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Krakova-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä puolalainen aamiainen Jama Michalika -ravintolassa (munakokkelia, kuumia makkaroita, leipä, voi, sinappi, juustoviipaleet, kahvi tai tee)
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 3 yötä hotellissa 2 hengen huoneessa mukavuuksin
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä Krakovaan. Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla. Ensimmäiseksi suuntaamme Jama Michalika -ravintolaan nauttimaan puolalaista aamiaista. Aamiaisen jälkeen aloitamme kaupunkiin tutustumisen suomenkielisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella, joka tehdään kävellen. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Krakovaan.

2.päivä: Aamiaisen jälkeen on aikaa omatoimiseen tutustumiseen Krakovaan ja sen ympäristöön. Krakova on täynnä historiaa ja museoita, siellä sijaitsevat mm. Puolan ilmailumuseo, Czartoryskin -taidemuseo, Kansallismuseo ja monia muita. Ravintoloita ja kahviloita on tarjolla jokaiseen makuun, etsi oma suosikkisi esimerkiksi vanhankaupungin aukiolta tai Kazimierzin kaupunginosasta. Ravintoloiden hintataso on edullinen. Opas antaa parhaat vinkit saapumispäivänä.

3. päivä: Kolmantena matkapäivänä aikaa tutustua viehättävään Krakovaan omatoimisesti.

4. päivä: hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla on tila mihin matkatavarat saa säilytykseen lentokentälle lähtöön asti. Paikallinen opas (englanninkielinen) sekä bussi kuljettavat hotellilta lentokentälle.

Hyvää matkaa!

Lentoaikataulut, Finnairin operoimat lennot Helsinki-Krakova-Helsinki

12.-15.9.2019 Helsinki – Krakova klo 8.40-9.40 ja Krakova – Helsinki klo 22.10-01.05

Hotellit matkalla

Hotel Lavender sijaitsee Krakovan keskustassa, 700 metrin päässä Pyhän Florianuksen portista. Galeria Krakowska ‑kauppakeskukselle on 900 metriä. Hotellin kaikissa tiloissa on ilmainen WiFi.

Lue lisää

Tutustu myös