Ikaalisten matkatoimisto

Krakovan joulutorit

Puolan Krakova ihastuttaa tunnelmallisilla joulutoreilla ja kaupunki muuntautuukin melkoiseksi joulun ihmemaaksi aina adventin aikana. Suurin joulutori pidetään Krakovan vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Vuosittain Krakovan joulutoreilla järjestetään myös perinteinen seimikilpailu, joka tekee jouluisen tunnelman erityisen näyttäväksi. Toreilta voit myös löytää puolalaista käsityötä vaikkapa joululahjaksi. Nälän yllättäessä nappaa suuhusi paikallisten herkkua, krakovanmakkaraa ja ota kyytipojaksi tuopillinen lämmintä glögiä, istahda alas ja nauti jouluisesta tunnelmasta.

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Krakova-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä puolalainen aamiainen Jama Michalika -ravintolassa (munakokkelia, kuumia makkaroita, leipä, voi, sinappi, juustoviipaleet, kahvi tai tee)
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 4 yötä hotellissa 2 hengen huoneessa mukavuuksin
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin/Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä Krakovaan. Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla. Ensimmäiseksi suuntaamme Jama Michalika -ravintolaan nauttimaan puolalaista aamiaista. Aamiaisen jälkeen aloitamme kaupunkiin tutustumisen suomenkielisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella, joka tehdään kävellen. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille neljäksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Krakovaan.

2-3 päivä: Aikaa omatoimiseen tutustumiseen Krakovaan ja sen viehättäviin joulutoreihin. Krakova on myös täynnä historiaa ja museoita, siellä sijaitsevat mm. Puolan ilmailumuseo, Czartoryskin -taidemuseo, Kansallismuseo ja monia muita. Ravintoloita ja kahviloita on tarjolla jokaiseen makuun, etsi oma suosikkisi esimerkiksi vanhankaupungin aukiolta tai Kazimierzin kaupunginosasta. Ravintoloiden hintataso on edullinen. Opas antaa parhaat vinkit saapumispäivänä.

4. päivä Neljäntenä matkapäivänä lisämaksullinen retki vie halukkaat koskettavaan Auschwitzin museoon, entiseen keskitysleiriin, jossa nykytietojen mukaan noin 1,1 miljoonaa ihmistä koki viimeiset hetkensä. Retken aikana käydään niin pääleirillä kuin tuhoamisleiriksi kutsutulla Birkenaun leirilläkin. 

5. päivä:  Hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana. Paikallinen suomenkielinen opas sekä bussi kuljettavat hotellilta lentokentälle.

Hyvää matkaa!

Lentoaikataulut, Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Krakova-Helsinki

2.-6.12.2019 Helsinki-Krakova klo 09:55-10:55 ja Krakova-Helsinki klo 11:35-14:40

Retki

Tällä retkellä koetaan Natsien aikainen kauheus vierailemalla Auschwtizin keskitys- ja tuhoamisleirillä. Opastetun vierailun aikana käydään museoksi muutetulla pääleirillä sekä Birkenaun tuohamisleirillä.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Hyvätasoinen hotelli Krakovan keskustassa, vanhankaupungin keskustorille on noin 15 minuutin kävelymatka.

Lue lisää

Tutustu myös