Krakovan joulutorit

Puolan Krakova ihastuttaa tunnelmallisilla joulutoreilla ja kaupunki muuntautuukin melkoiseksi joulun ihmemaaksi aina adventin aikana. Suurin joulutori pidetään Krakovan Vanhankaupungin aukiolla Rynek Glownylla. Vuosittain Krakovan joulutoreilla järjestetään myös perinteinen seimikilpailu, joka tekee jouluisen tunnelman erityisen näyttäväksi. Toreilta voit myös löytää puolalaista käsityötä vaikkapa joululahjaksi. Nälän yllättäessä nappaa suuhusi paikallisten herkkua, krakovanmakkaraa ja ota kyytipojaksi tuopillinen lämmintä glögiä, istahda alas ja nauti jouluisesta tunnelmasta.

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki–Krakova–Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 1. päivänä lounas kaupunkikierroksen yhteydessä
  • 3 yötä hotellissa mukavuuksin
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin/Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9:55, Krakovaan saavumme klo 10:55. Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen suomenkielisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella, jossa myös kävellään. Kierroksen yhteydessä nautimme lounaan Vanhassakaupungissa sekä glögit joulutorilla. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Krakovaan.

2. päivä: Aikaa omatoimiseen tutustumiseen Krakovaan ja sen viehättäviin joulutoreihin. Krakova on myös täynnä historiaa ja museoita, siellä sijaitsevat mm. Puolan ilmailumuseo, Czartoryskin -taidemuseo, Kansallismuseo ja monia muita. Ravintoloita ja kahviloita on tarjolla jokaiseen makuun, etsi oma suosikkisi esimerkiksi Vanhankaupungin aukiolta tai Kazimierzin kaupunginosasta. Ravintoloiden hintataso on edullinen. Opas antaa parhaat vinkit saapumispäivänä.

3. päivä: Omatoimista tutustumista kaupunkiin.

5. päivä: Paikallinen suomenkielinen opas sekä bussi hakevat hotellilta n. klo 9:00 ja kuljettavat lentokentälle. Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee Krakovasta klo 11:35 ja on Helsinki-Vantaalla klo 14:40.

Hyvää matkaa!

 

Hotellit matkalla

Hyvätasoinen hotelli Krakovan keskustassa, vanhankaupungin keskustorille on noin 15 minuutin kävelymatka.

Lue lisää

Tutustu myös