Kroatian rannikko, Split-Dubrovnik

⭐ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Käyskentele palmujen reunustamalla Riva-rantabulevardilla Splitissä.

2. Näe Krkan kansallispuiston vehreys ja huikeat vesiputoukset.

3. Vieraile kuuluisassa Dubrovnikin Vanhassakaupungissa

4. Nauti merenrantakaupunki Cavtatin kristallinkirkkaasta merimaisemasta

5. Maistele kroatialaisia herkkuja, kuten mustaa risottoa ja Pršut-kinkkua.


Matkan hinta sisältää

 • Finnairin lennot Helsinki- Split ja Dubrovnik-Helsinki
 • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
 • verot ja viranomaismaksut
 • bussikuljetus matkaohjelman mukaisesti ilmastoidulla paikallisella turistibussilla
 • perillä suomenkielisen oppaan palvelut
 • majoittuminen kahden hengen huoneissa mukavuuksin (5 yötä)
 • buffetaamiainen hotelliaamuina
 • paikallinen opas kaupunkikierroksella Splitissä ja Dubrovnikissa
 • Vierailu Ivan Mestrovicin galleriassa
 • Kroatialainen illanvietto sisältäen illallisen
 • Kaapelihissiliput Srd vuorelle ja sisäänpääsy sotamuseoon

 
1.pv. Matkaan lähdemme Helsinki-Vantaan lentokentältä Finnairin lennolla klo 07.20. Lento laskeutuu Splitin lentokentälle klo 09.20. Kentällä on vastassa suomenkielinen opas ja paikallinen bussi. Lentokentältä ajamme Splitin keskustaan, jossa teemme oppaan johdolla kaupunkikierroksen. Sen jälkeen majoitumme hyvätasoiseen hotelliin kahdeksi yöksi.

2.pv. Aamiaisen jälkeen voit viettää rentouttavan päivän itsenäisesti Splitiin tutustuen. Splitin tunnetuin nähtävyys on keskustassa komeileva Keisari Diocletianuksen palatsi, Unescon maailmanperintökohde. Palatsin ympäriltä löydät idyllisiä kapeita kujia, kahviloita, ravintoloita ja viehättäviä putiikkeja. Tarjolla on myös opastettu, lisämaksullinen retki Krkan kansallispuistoon ja Šibenikiin.

3.pv. Aamiaisen jälkeen vierailemme Kroatian kuuluisimman kuvanveistäjän, Ivan Mestrovicin galleriassa. Puolilta päivin lähdemme ajamaan kohti Dubrovnikia.
Kahvitaukoa vietetään Omisin kaupungissa joka oli keskiajalla kuuluisa merirosvoistaan. Nykyisin Omis tunnetaan mahtavasta kanjonistaan, joka Cetina -joki muokannut tuhansien vuosien aikana. Ennen Dubrovnikia pysähdymme vielä Ljubac nimisessä kylässä viettämään kroatialaista iltaa musiikkiesitysten ja illallisen muodossa. Illalla saavumme Dubrovnikiin ja majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi (n.270 km)

4.pv. Aamupäivällä opastettu kävelykierros Dubrovnikissa. Nousemme myös kaapelihissillä ylös korkealle Srd vuorelle, jonka huipulla on selkeällä säällä upeat näkymät alas Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin ja merelle. Lisäksi vierailemme vuorella sijaitsevassa sotamuseossa.

5.pv. Vapaata aikaa Dubrovnikissa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle veneretkelle viehättävään merenrantakaupunkiin Cavtatiin.

6.pv.  Aamiaisen jälkeen bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 10.50 ja saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 14.50.

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Hyvää matkaa!

Hotellit matkalla

Uusi perheomisteinen hotelli kauniilla Marjan kukkulan alueella Splitissä.

Lue lisää Cvita hotellista

Tasokkaat ja monipuoliset hotellit luonnonkauniilla Babin Kukin niemimaalla. Lähdöllä 10.5.

Lue lisää hotelleista Valamar Lacroma ja Argosy

Monipuoliset palvelut omaavat hotellit vehreällä ja luonnonkauniilla Babin Kuk - niemimaalla, lyhyen bussimatkan päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista. Lähdöllä 7.6.

Lue lisää hotelleista Valamar Club ja Tirena

Siisti hotelli 1,7 km päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista. Lähdöllä 20.9.

Lue lisää Hotel Lerosta

Lisämaksulliset retket matkalla

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan johdolla tutustumaan upeaan Krkan kansallispuistoon, joka kuuluu maan suosituimpiin luontonähtävyyksiin. Krka tunnetaan erityisesti mahtavista vesiputouksistaan, suurimpana Skradinski Buk, joka on noin 800 metriä pitkä ja laskee yhteensä 46 metriä. Vesi on turkoosin kirkas ja luonto uskomattoman vehreä. Skradinski Bukin vesiputouksen alaosassa sijaitsevassa järvessä on mahdollista myös uida. Krkan vierailun jälkeen nautimme herkullisen lounaan ja jatkamme matkaa paikallisoppaan johdolla kiertokävelylle läheiseen Šibenikiin. Šibenikin idyllisessä Vanhassakaupungissa on lukuisia merkittäviä rakennuksia, kirkkoja ja luostareita, ehkä tunnetuimpana Pyhän Jaakobin katedraali, Unescon maailmanperintökohde. Lisäksi kaupungista löytyy useita linnakkeita, kuten korkealla kukkulalla sijaitseva Pyhän Mikaelin linnoitus, josta on huikeat näkymät kaupungin yli saaristoon. Splitiin palaamme illansuussa. Retken hinta 54€ sisältää kuljetukset, oppaat, lounaan sekä sisäänpääsyn Krkan kansallispuistoon. Retken kesto on noin 8h. Vähimmäislähtijämäärä 20 hlö. Varattava viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua.

Lue lisää

Veneretki Dubrovnikista viehättävään Cavtatin merenrantakaupunkiin oppaan johdolla. Cavtat on yksi vanhimmista asutuspaikoista alueella ja Kroatian eteläisin kohde. Konavlen laakson reunalle rakennetussa kaupungissa on kauniita historiallisia rakennuksia, lukuisia rantakahviloita, ravintoloita ja mukavia ostosmahdollisuuksia, sekä unohtumaton merimaisema. Retken hinta sisältää bussikuljetukset satamaan, oppaan, venematkat sekä lounaan (kalaa, perunoita ja salaattia, juomana viiniä ja virvoitusjuomia). Retken hinta on 49€. Kesto on noin 6h. Vähimmäislähtijämäärä 25 hlö. Varattava viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua.

Lue lisää