Ikaalisten matkatoimisto

Kroatian rannikko, Zadar-Split-Dubrovnik

Matkan hinta sisältää

  • Norwegianin lennot Helsinki- Split ja Dubrovnik-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • bussikuljetus matkaohjelman mukaisesti ilmastoidulla paikallisella turistibussilla
  • perillä suomenkielisen oppaan palvelut
  • majoittuminen kahden hengen huoneissa mukavuuksin (6 yötä)
  • buffetaamiainen hotelliaamuina
  • paikallinen opas kaupunkikierroksella Zadarissa, Splitissä ja Dubrovnikissa
  • opastettu vierailu Krka´n järvialueella
  • Kroatialainen illanvietto sisältäen illallisen
  • Kaapelihissiliput Srd vuorelle ja sisäänpääsy sotamuseoon

1.pv. Matkaan lähdemme Helsinki-Vantaan lentokentältä Norwegian lentoyhtiön lennolla klo 08:30. Kone laskeutuu Splitin lentokentälle klo 10:30. Kentällä on vastassa suomenkielinen opas ja paikallinen bussi. Lentokentältä ajamme Zadariin, jonne majoitumme kahdeksi yöksi. Matkalla pidämme lounastauon. Majoittumisen ja hetken levon jälkeen lähdemme oppaan johdolla kaupunkikierrokselle, jonka päätteeksi on mahdollista jäädä katselemaan auringonlaskua Zadarin meriurkuja kuunnellen. (n.160km)

2.pv. Aamiaisen jälkeen voit viettää rentouttavan päivän itsenäisesti Zadariin tutustuen. Tarjolla on myös opastettu, lisämaksullinen retki Pag saarelle, joka on suurin Adrianmeren saarista, tunnettu mm. maineikkaasta juustosta, pitsistä ja kristallin kirkkaista, rauhallisista rannoista.

3.pv. Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Splitin kaupunkia, jonka keskustassa komeilee Keisari Diocletianuksen palatsi, Unescon maailmanperintökohde. Matkan varrella vierailemme Krkan kansallispuistossa, joka on tunnettu varsinkin lukuisista, upeista vesiputouksistaan. Splitissä tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella oppaan kanssa, jonka jälkeen vapaata aikaa. Majoittuminen hotelliin yhdeksi yöksi. (n.200km)

4.pv  Vielä aamupäivä aikaa tutustua Splitiin omatoimisesti. Puolilta päivin lähdemme ajamaan kohti Dubrovnikia. Kahvitaukoa vietetään Omisin kaupungissa joka oli keskiajalla kuuluisa merirosvoistaan. Nykyisin Omis tunnetaan mahtavasta kanjonistaan, joka Cetina -joki muokannut tuhansien vuosien aikana. Ennen Dubrovnikia pysähdymme vielä Ljubac nimisessä kylässä viettämään kroatialaista iltaa musiikkiesitysten ja illallisen muodossa. Illalla saavumme Dubrovnikiin ja majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi (n.270 km)

5.pv. Aamupäivällä opastettu kävelykierros Dubrovnikissa. Nousemme myös kaapelihissillä ylös korkealle Srd vuorelle, jonka huipulla on selkeällä säällä upeat näkymät alas Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin ja merelle. Lisäksi vierailemme vuorella sijaitsevassa sotamuseossa.

6.pv. Vapaata aikaa Dubrovnikissa. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Montenegroon ihailemaan jylhiä vuoristoja, upeita rantoja ja idyllisiä pieniä kaupunkeja, joiden värikkääseen historiaan pääset tutustumaan paikallisoppaiden johdolla.

7.pv. Vielä ehdit tutkia kaupunkia omatoimisesti. Halukkailla on mahdollisuus lähteä oppaan johdolla lisämaksulliselle veneretkelle Elafiti-saarille. Retken hintaan sisältyy lounas. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle, josta Norwegian -lentoyhtiön lento lähtee klo 21:10 ja saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 01:10.

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Hyvää matkaa!

Hotellit matkalla

Rauhallisella sijainnilla kävelymatkan päässä Zadarin keskustasta.

Lue lisää hotelli Kolovaresta

Hyvä keskustahotelli Splitissä, kävelymatkan päässä rantakadulta ja Diocletianuksen palatsilta.

Lue lisää Art hotellista

Hyvätasoinen hotelli Dubrovnikissa Lapadin niemimaalla näkymin idylliseen Gruzin venesatamaan. Lähdöllä 11.4.

Lue lisää Lapad hotellista

Siisti hotelli 1,7 km päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista. Lähdöllä 20.9.

Lue lisää Hotel Lerosta

Tasokkaat ja monipuoliset hotellit luonnonkauniilla Babin Kukin niemimaalla. Lähdöllä 10.5.

Lue lisää hotelleista Valamar Lacroma ja Argosy

Lisämaksulliset retket matkalla

Opastettu retki Pag saarelle, joka on suurin Adrianmeren saarista. Saarella valmistetaan Kroatian parasta ja maineikkainta juustoa sekä lampaanlihaa, suolaa ja oliiviöljyä. Niin ikään saari tunnetaan pitsistä, terveysmudasta ja kirkkaista vesistä.

Lue lisää Pag saaren retkestä

Kokopäiväretki oppaan johdolla jylhien vuoristojen, upeiden rantojen ja idyllisten pienten kaupunkien Montenegroon.

Lue lisää päiväretkestä Montenegroon

Veneretki Dubrovnikin saaristoon oppaan johdolla. Saarten nimi tulee kreikkalaisesta sanasta "elaphos" eli peura. Retkellä vieraillaan saarilla Lopud, Koloĉep ja Šipan. Saarilla on mahdollista mm. uida ja tehdä kierros katsellen pienten kylien idyllisiä rakennuksia. Retken hintaan kuuluu lounas (kalaa, perunoita ja salaattia, juomana viiniä ja virvoitusjuomia). Hinta 37 eur. Kesto noin 7 tuntia. Varattava viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua.

Lue lisää Elafitin retkestä