Sloveniasta Saksaan

Uutuusmatkallamme kuljetaan Slovenian, Itävallan ja Saksan maisemissa. Slovenian pääkaupunki Ljubljana on hurmaava pikkukaupunki, josta löytyy runsaasti historiaa, museoita, kulttuuria sekä erinomainen ravintolatarjonta. Toinen kohteemme Sloveniassa on Bledin pikkukaupunki, joka tunnetaan parhaiten pienestä turkoosin värisestä Bled -järvestä, jota ympäröivät jylhät vuoristot. Salzburg on Itävallan suosituimpia matkakohteita, Mozartin syntymäkaupungin alppimaisemat, arkkitehtuuri sekä ravintola- ja kulttuuritarjonta ihastuttavat matkailijoita. Matkan viimeisenä etappina on Baijerin pääkaupunki ja Saksan olutpääkaupunki München, historiallinen sekä samaan aikaan myös erittäin nykyaikainen kaupunki.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Ljubljanan sydän Prešerenin aukio Ljubljanica-joen varrella, ympärillä upeaa arkkitehtuuria, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

2. Unescon kulttuuriperintölistalla oleva Salzkammergut ja sen upeat järvi- ja alppimaisemat sekä idylliset kylät tekevät vaikutuksen.

3. Upeiden järvimaisemien ja vehreiden vuorenrinteiden keskellä sijaitseva Bledin pikkukaupunki.

4. Mirabell-palatsi ja sen ornamentaaliset ruusutarhat Salzburgissa.

5. Münchenin keskusaukion Marienplatzin laidalla sijaitsevan Raatihuoneen seinän kellopeli Glockenspiel, joka pyörähtää käyntiin monenlaisine hahmoineen useamman kerran päivässä.


Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin/Finnairin operoimat suorat lennot Helsinki-Ljubjana ja München-Helsinki
  • lentojen verot ja viranomaismaksut
  • yksi ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut perillä koko matkan ajan
  • kaupunkikierrokset Ljubljanassa, Bledissä, Salzburgissa ja Münchenissä
  • opastettu käynti Herrenchiemsee -linnassa, lauttamatkat saarelle
  • 5 yötä hotelleissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
1.pv Finnairin aamulento lähtee Helsinki-Vantaalta klo 8.40 ja laskeutuu Ljubljanaan klo 10.20. Lentokentän tuloaulassa odottaa suomenkielinen opas, jonka johdolla siirrymme linja-autolle. Ljubljanan keskustaan tutustutumme n. 1,5 h opastetulla kävelykierroksella, jonka jälkeen majoitumme Ljubljanan hotelliin kahdeksi yöksi. Loppu päivä aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.
2. pv Aamulla lähdemme tutustumaan pieneen ja idylliseen Bledin kaupunkiin, joka sijaitsee noin 55 km päässä Ljubljanasta. Tutustumme kaupunkiin kiertokävelyllä, aikaa jää myös omakustanteiselle lounastauolle. Matkan hintaan kuuluva Bledin retki kestää noin 6 h, Ljubljanaan palataan n. klo 15.30. Ilta Ljubljanassa. (n. 110 km)
3.pv Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Itävallan puolelle ja suuntaamme kohti Salzburgia. Perille päästyämme teemme opastetun kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Hotellille saavumme noin klo 16-17 ja majoitumme kahdeksi yöksi. (n. 285 km)
4.pv Tämän päivän voi viettää omatoimisesti Salzburgissa tai lähteä lisämaksulliselle päiväretkelle Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Salzkammergut -alueen upeisiin järvi- ja alppimaisemiin. Retken aikana vieraillaan mm. St.Gilgenin ja St.Wolfgangin kylissä, tutustumme Bad Ischlin kylpyläkaupunkiin sekä näemme myös Mondsee-järven aluetta, jossa on kuvattu Sound of Music -elokuvan hääkohtaus. Toinen yö Salzburgissa.
5.pv Matkamme jatkuu Saksan puolelle. Matkan varrella vierailemme Herrenchiemsee -linnassa, joka sijaitsee Herreninsel -saarella Chiemsee -järvellä Baijerin alueella. Lauttamatka saarelle kestää noin 20 min. suuntaansa, lauttarannasta kävelyä noin 20 min linnalle. Herrenchiemsee koostuu useammasta kuninkaallisesta rakennuksesta, joista kuuluisin on Ludbvig II:n rakennuttama Neues Palais. Linnaa ympäröivät upeat ranskalaiset puutarhat. Alueelle jää myös aikaa omakustanteiselle ruokailulle. Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaamme Müncheniin, jossa teemme kävelykierroksen ennen majoittumista hotellille yhdeksi yöksi. (n. 160 km)
6. pv  Vielä on aikaa tutustua Müncheniin. Kello 11 tai 12 kannattaa olla kaupungin keskusaukion Marienplatzin laidalla sijaitsevan Raatihuoneen vieressä, sillä tällöin Raatihuoneen seinän kellopeli Glockenspiel pyörähtää käyntiin monenlaisine hahmoineen.  Hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, matkatavarat saa jätettyä hotellin matkatavarahuoneeseen. Iltapäivällä n. klo 15.45 bussi kuljettaa Münchenin lentokentälle. Paluulentomme lähtee klo 18.50 ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle klo 22.15.

Hyvää matkaa!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupunkikierroksilla liikutaan enimmäkseen jalkaisin.  Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle, tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät. Kannattaa myös huomioida, että ensimmäinen kaupunkikierros tehdään heti lentokentältä kaupunkiin ajon jälkeen ennen hotellilla käyntiä.

Lisämaksullinen retki matkalla

Retken aikana liikumme Salzkammergut -järvialueen upeissa järvi- ja alppimaisemissa, ihastelemme kauniita pikku kyliä ja käymme mm. Bad Ischlin kylpyläkaupungissa, jossa myös keisariperhe tapasi viettää kesälomiaan. Alue on nykyisin erittäin suosittua lomanviettoaluetta monine virkistysmahdollisuuksineen.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Ljubljanan keskustassa. Tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä.

Lue lisää Park hotellista

Monipuolinen ja hyvätasoinen hotelli n.3,5 km päässä Ljubljanan keskustasta.

Lue lisää Austria Trend Ljubljana hotellista

Hotelli sijaitsee n. 3,5 km päässä Salzburgin keskustasta. Keskustaan kulkee julkisen liikenteen bussit.

Lue lisää hotellista Ibis Salzburg Nord

Pieni perheomisteinen hotelli rauhallisella sijainnilla noin 5 km päässä Salzburgin keskustasta

Lue lisää hotellista Berghof Graml

Hyvä 3 tähden hotelli keskeisellä sijainnilla, päärautatieaseman lähistöllä.

Lue lisää Art hotellista

Tutustu matkoihin myös vastakkaiseen suuntaan