Montenegron kierros ja Cavtat

Montenegron kiertomatka hurmaa henkeäsalpaavan kauniilla maisemillaan. Joka puolella näet jylhiä vuoria, vehreitä laaksoja ja kimaltavaa merta. Kiemurtelevia vuoristoteitä pitkin kuljemme moniin viehättäviin, historiallisiin ja omaleimaisiin kaupunkeihin tarinat tuntevan paikallisoppaan johdolla. Kohteista Ostrogin luostari on kenties hämmästyttävin. Se sijaitsee korkealla vuoren seinämällä, ja on merkittävä pyhiinvaelluskohde. Kaksi viimeistä päivää voit rentoutua kauniissa ja rauhallisessa Cavtatin rannikkokaupungissa Kroatian puolella. Opastetulla päiväretkellä, joka tehdään vesiteitse merimaisemista nauttien, pääset myös tutustumaan Dubrovnikiin.

Hinta sisältää

 • lennot Finnairilla Helsinki-Dubrovnik-Helsinki
 • kuljetukset paikallisella ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
 • majoitus 2 hengen huoneissa aamiaisin (5 yötä)
 • suomenkielisen oppaan palvelut koko matkan ajan
 • paikallisopas Montenegrossa kaikissa kohteissa
 • lounasruokailut Montenegron päivinä
 • illalliset Cavtatin päivinä
 • sisäänpääsy kansallismuseoon Cetinjessä
 • sisäänpääsy Ostrogin luostariin
 • venematkat Perastin edustalla sijaitsevalle saarelle
 • venematkat Cavtat-Dubrovnik-Cavtat
 • verot ja viranomaismaksut

1.pv. Finnairin lento lähtee Helsinki-Vantaalta klo 08.05 ja laskeutuu Dubrovnikiin klo 10.10. Lentokentällä on vastassa paikallinen bussi ja suomenkielinen opas. Kentältä lähdemme ajamaan kohti Montenegroa. Ensimmäinen kohteemme on rauhallinen Perast, jossa nautimme myös lounasta. Sen jälkeen vierailemme ”Our Lady of the Rocks” eli Kallio Madonnan kappelissa pienellä saarella kaupungin edustalla. Iltapäivällä ajamme Kotoriin, jossa opastettu kiertokävely sekä vapaata aikaa. Kotorin ihastuttava, keskiaikainen Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, tunnetuimpina maamerkkeinään vanha kellotorni ja Saint Tryphon katedraali. Illalla matka jatkuu Tivatiin, jonka on tehnyt kuuluisaksi uusi ja moderni Porto Montenegron huvivenesatama Luxus jahteineen. Tivatiin majoitumme kahdeksi yöksi. (n.85 km)

2.pv. Aamupäivällä matkamme jatkuu Budvan Vanhankaupungin kapeille kujille. Niiden keskeltä löytyy myös Citadel, Budvan historiallinen linnoitus. Kiertokävely Budvassa ja hieman vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Seuraavassa kohteessamme Barissa teemme kiertokävelyn Barin Vanhassakaupungissa, jossa kerrotaan olevan eniten arkeologisia löytöjä Balkanin alueella. Lounaan jälkeen jatkamme monikulttuuriseen Ulcinjiin, joka on sekoitus venetsialaista ja ottomaanista arkkitehtuuria. Ulcinjin mielenkiintoinen historia kertoo orjakaupasta ja merirosvojen hyökkäyksistä Adrianmerellä. Tutustuttuamme Ulcinjiin palaamme hotellille Tivatiin. (n.180 km)

3.pv. Aamiaisen jälkeen lähdemme matkaan kohti Njegusia. Njegusin pieni kylä oli Montenegron kuningasperheen, Petrović-suvun, synnyinpaikka. Matkalla pidämme kuvaustauon kanjonimaisen Bokan lahden yläpuolella. Hetki Njegusissa, jonka jälkeen jatkamme matkaamme Cetinjeen, Montenegron entiseen pääkaupunkiin. Sen merkittävin nähtävyys on Cetinjen luostari pyhäinjäännöksineen. Lisäksi siellä sijaitsee Montenegron viimeisen kuninkaan, Nikola I:n palatsi sekä Montenegron kansallismuseo. Lounastauko Cetinjessä. Iltapäivällä saavumme Kolasinin kaupunkiin, jonne majoitumme yhdeksi yöksi. Kolasin sijaitsee 954 metrin korkeudessa vuoristossa, Tara ja Morača – jokien yhtymäkohdassa. (n.160 km)

4.pv. Aamupäivällä matkaamme katsomaan hämmästyttävää, 1600-luvulla rakennettua Ostrogin luostaria, joka sijaitsee korkealla vuoren seinämällä, ja on merkittävä pyhiinvaelluskohde Euroopassa. Paluumatkalla takaisin Kroatiaan pysähdymme vielä nauttimaan lounasta Bosnia-Hertsegovinan puolella sijaitsevassa ravintolassa. Illalla saavumme perille viehättävään Cavtatin rannikkokaupunkiin, joka sijaitsee Konavlen alueella, 20 km päässä Dubrovnikista. Illallinen hotellilla. (n. 240 km)

5.pv. Tänään voit lähteä vesiteitse toteutettavalle retkelle Dubrovnikin Vanhaankaupunkiin oppaan johdolla. Vaihtoehtoisesti voit viettää vapaapäivän rentoutuen rannalla, nauttien tasokkaan hotellimme palveluista tai tutustuen Cavtatin kaupunkiin. Luonnonkauniissa ja rauhallisessa Cavtatissa on monia museoita ja taidegallerioita, tunnetuimpana kuuluisan kroatialaisen maalarin, Vlaho Bukovacin, talo. Rantabulevardin varrelta löytyy hurmaavia kahviloita ja ravintoloita. Illallinen hotellilla.

6.pv. Vielä koko päivä vapaata aikaa. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19.45, ja saapuu Helsinki-Vantaalle klo 23.45. (n.6 km)

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä ja osuuksia, joissa on portaita, korkeuseroja, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Rajanylitykset maiden välillä voivat aiheuttaa viivästystä. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Hyvää matkaa!

Hotellit matkalla

Hotelli Tivatin keskustassa, kivenheiton päässä kuuluisasta Porto Montenegron huvivenesatamasta.

Lue lisää Magnolia hotellista

Hyvätasoinen, Alppityylinen hotelli, joka sijaitsee Kolasinissa, vuoriston ympäröimänä lähes 1000 metrin korkeudessa.

Lue lisää Sheraton Kolasin hotellista

Korkeatasoinen, suuri hotelli kauniilla paikalla Cavtatissa. Hotellissa on monipuoliset palvelut.

Lue lisää hotellista Croatia Cavtat