Saksasta Sloveniaan

Uutuusmatkallamme kuljetaan Etelä-Saksan, Itävallan ja Slovenian maisemissa. Matkan ensimmäisenä kohteena on Baijerin pääkaupunki ja Saksan olutpääkaupunki München, joka on historiallinen sekä samaan aikaan myös erittäin nykyaikainen kaupunki. Saksan puolella vieraillaan myös 1800 -luvulta peräisin olevassa Herrenchiemsee -linnassa. Itävallan puolella yövytään maan suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvassa Salzburgissa, upeissa alppimaisemissa Mozartin syntymäkaupungissa, jossa arkkitehtuuri sekä ravintola- ja kulttuuritarjonta ihastuttavat matkailijoita. Sloveniassa vierailemme Bledin pikkukaupungissa, joka tunnetaan parhaiten pienestä turkoosin värisestä Bled -järvestä, jota ympäröivät jylhät vuoristot. Slovenian pääkaupunki Ljubljana on hurmaava pikkukaupunki, josta löytyy runsaasti historiaa, museoita, kulttuuria sekä erinomainen ravintolatarjonta.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Ljubljanan sydän Prešerenin aukio Ljubljanica-joen varrella, ympärillä upeaa arkkitehtuuria, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

2. Unescon kulttuuriperintölistalla oleva Salzkammergut ja sen upeat järvi- ja alppimaisemat sekä idylliset kylät tekevät vaikutuksen.

3. Upeiden järvimaisemien ja vehreiden vuorenrinteiden keskellä sijaitseva Bledin pikkukaupunki.

4. Mirabell-palatsi ja sen ornamentaaliset ruusutarhat Salzburgissa.

5. Münchenin keskusaukion Marienplatzin laidalla sijaitsevan Raatihuoneen seinän kellopeli Glockenspiel, joka pyörähtää käyntiin monenlaisine hahmoineen useamman kerran päivässä.


Matkan hinta sisältää

  • Finnairin/Finnairin operoimat suorat lennot Helsinki-München ja Ljubljana-Helsinki
  • lentojen verot ja viranomaismaksut
  • yksi ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut perillä koko matkan ajan
  • kaupunkikierrokset Ljubljanassa, Bledissä, Salzburgissa ja Münchenissä
  • opastettu käynti Herrenchiemsee -linnassa, lauttamatkat saarelle
  • 5 yötä hotelleissa
  • aamiaiset hotelliaamuina

1. pv Matkaan lähdemme Helsinki-Vantaan lentokentältä aamulla klo 8.00. Müncheniin laskeudumme klo 9.35. Lentokentän tuloaulassa odottaa suomenkielinen opas, jonka johdolla siirrymme linja-autolle. Münchenin keskustaan tutustutaan n. 1,5 h opastetulla kävelykierroksella, jonka jälkeen majoitutaan hotelliin yhdeksi yöksi. Loppu päivä aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

2. pv Jatkamme matkaamme aamusella kohti Itävaltaa. Matkan varrella vierailemme Herrenchiemsee -linnassa, joka sijaitsee Herreninsel -saarella Chiemsee -järvellä Baijerin alueella. Lauttamatka saarelle kestää noin 20 min. suuntaansa, lauttarannasta kävelyä noin 20 min linnalle. Herrenchiemsee koostuu useammasta kuninkaallisesta rakennuksesta, joista kuuluisin on Ludbvig II:n rakennuttama Neues Palais. Linnaa ympäröivät ranskalaiset puutarhat. Alueelle jää myös aikaa omakustanteiselle ruokailulle. Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaamme Salzburgiin, jossa teemme kävelykierroksen ennen majoittumista hotellille kahdeksi yöksi. (n. 160 km)

3. pv Tämän päivän voi viettää omatoimisesti Salzburgissa tai lähteä lisämaksulliselle päiväretkelle Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Salzkammergut -alueen upeisiin järvi- ja alppimaisemiin. Retken aikana vieraillaan mm. St.Gilgenin ja St.Wolfgangin kylissä, tutustumme Bad Ischlin kylpyläkaupunkiin sekä näemme myös Mondsee-järven aluetta, jossa on kuvattu Sound of Music -elokuvan hääkohtaus. Toinen yö Salzburgissa.

4. pv Aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan Sloveniaan. Tauon pidämme pienessä ja idyllisessä Bledin kaupungissa. Kaupunkiin tutustutaan kiertokävelyllä, aikaa jää myös omakustanteiselle lounastauolle. Ljubljanaan päästyämme majoitumme hotellille kahdeksi yöksi. (n. 285 km)

5. pv Aloitamme päivän Ljubljanan kävelykierroksella, jonka jälkeen aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

6. pv Vielä on aikaa tutustua Ljubljanaan. Hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, matkatavarat saa jätettyä hotellin matkatavarahuoneeseen. Iltapäivällä n. klo 16 bussi kuljettaa Ljubljanan lentokentälle. Paluulentomme lähtee klo 19.20  ja laskeutuu Helsinki-Vantaalle klo 22.55.

Hyvää matkaa!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupunkikierroksilla liikutaan enimmäkseen jalkaisin.  Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle, tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät. Kannattaa myös huomioida, että ensimmäinen kaupunkikierros tehdään heti lentokentältä kaupunkiin ajon jälkeen ennen hotellilla käyntiä.

Lisämaksullinen retki matkalla

Retken aikana liikumme Salzkammergut -järvialueen upeissa järvi- ja alppimaisemissa, ihastelemme kauniita pikku kyliä ja käymme mm. Bad Ischlin kylpyläkaupungissa, jossa myös keisariperhe tapasi viettää kesälomiaan. Alue on nykyisin erittäin suosittua lomanviettoaluetta monine virkistysmahdollisuuksineen.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Hyvä 3 tähden hotelli keskeisellä sijainnilla, päärautatieaseman lähistöllä.

Lue lisää Art hotellista

Hotelli sijaitsee n. 3,5 km päässä Salzburgin keskustasta. Keskustaan kulkee julkisen liikenteen bussit.

Lue lisää hotellista Ibis Salzburg Nord

Hotelli sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Ljubljanan keskustassa. Tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä.

Lue lisää Park hotellista

Tutustu matkoihin myös vastakkaiseen suuntaan