Ikaalisten matkatoimisto

Napoli ja Rooma

Hinta sisältää

  • Finnairin meno-paluulennot Helsinki–Napoli ja Rooma–Helsinki
  • majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisin (4 yötä)
  • suomenkielisen oppaan palvelut ohjelman mukaisesti
  • kuljetus italialaisella ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • paikallisoppaan johtama kierros Napolissa
  • Kahvi ja Sfogliatella
  • Kevyt lounas ja viinin maistelu lähellä Vesuviusta

1. päivä: Matka alkaa Finnairin lennolla Helsinki-Vantaalta klo 17.20. Saapuminen Napolin lentokentälle kello 19.50. Kentällä meitä odottaa paikallinen bussi ja suomenkielinen opas. Majoittuminen kahdeksi yöksi Napolin keskustaan.

2. päivä: Puolipäiväretki Napolissa paikallisoppaan johdattamana. Päivän aikana näemme Napolin tärkeimmät nähtävyydet. Kierroksen jälkeen jää runsaasti omatoimista aikaa tutustua Napolin paikalliseen tunnelmaan ja käydä vaikka maistamassa kuuluisaa Napolilaista pizzaa.

3. päivä: Matkaamme kohti Vesuviusta suomalaisen oppaan mukana ja pysähdymme ihastelemaan maisemia näköalapaikalle.  Vesuviuksen alueella nautimme kevyen lounaan sekä maistelemme paikallisia viinejä. Lounaan ja viininmaistelun jälkeen suuntaamme kohti Roomaa. Majoittuminen ja vapaa-aikaa. (n.240 km)

4. päivä: Kokonainen päivä aikaa nauttia kaupungin tunnelmasta omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voit myös lähteä mukaan puolipäiväretkelle, jossa tutustutaan suomalaisen oppaan johdolla Vatikaaniin ja Basilica San Pietroon.

5. päivä: Huoneiden luovutus klo 10.00. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilytykseen ja lähteä vaikkapa viimehetken ostoksille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä opastetulle retkelle Forum Romanumiin. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19.45 ja saapuu Helsinki-Vantaalle klo 00.05.

Opas kertoo matkan aikana tarkat kellonajat päivien ohjelmille!

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.
Vaatetuksessa ja varustuksessa kannattaa huomioida myös, että Italian kesät ovat kuumia.

HYVÄÄ MATKAA!

Hotellit matkalla

Hotelli sijaitsee Napolin ydinkeskustassa päärautatieaseman vieressä.

Lue lisää hotellista Vergilius Billia

Neljän tähden hotelli sijaitsee aivan keskustan sykkeessä lähellä kuuluisimpia nähtävyyksiä.

Lue lisää

Retket

Retkellä Vatikaaniin päästään näkemään Sikstuksen kappeli, jossa mm. Michelangelon mestariteokset kappelin katossa ja seinäfresco Viimeinen tuomio. Opas johdattaa Paavien renessanssipalatseihin antiikin mestariteosten ja veistosten äärelle, sekä Pietarinkirkkoon.

Lue lisää

Opastettu retki Antiikin Rooman sydämeen Forumille ja Colosseumin edustalle, sekä Trastevereen.

Lue lisää