Pitkä Baltian kierros

Matkalla tutuksi tulevat Baltian maat - Viro, Latvia ja Liettua - sekä niiden kiehtovimmat kaupungit Tartto, Vilna ja Riika. Yksi matkan kohokohdista on vaikuttava Ristikukkula. Lisäksi vieraillaan Turaidan ja Trakain linnoissa sekä tehdään mielenkiintoinen Sipulitien retki, jonka aikana tutustutaan vanhauskoisten elämään ja tapoihin sekä vieraillaan Alatskivin linnassa joka on yksi Etelä-Viron kauneimmista kartanorakennuksista.

★ Top 5 – parasta tällä matkalla

1. Näe koko Baltia samalla matkalla.

2. Vaikuttava Ristikukkula, liettualaisten pyhä paikka.

3. Vilnan ja Riian Vanhatkaupungit

4. Sipulitieretki

5. Turaidan ja Trakain  linnat


Matkan hinta sisältää:

  • laivamatka Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin
  • bussikuljetus ohjelman mukaisesti
  • oppaan palvelut Baltiassa oloajan
  • hotellimajoitus aamiaisin
  • Sipulitien retki
  • Sisäänpääsymatksut Turaidan ja Trakain linnaan sekä Ristikukkulalle
  • 5 ruokailua

Matkaohjelma:

1. pv Megastar lähtee Helsingin Länsisatamasta klo 10:30, Tallinnaan saavutaan klo 12:30. Opas ja bussi odottavat Tallinnan satamassa. Bussi kuljettaa Tarttoon, jossa kiertoajelu ja -kävely. Kierroksen jälkeen majoittuminen keskustahotelliin kahdeksi yöksi. Matkan hintaan sisältyvä illallinen nautitaan Ruutikellari-ravintolassa n. klo 19:00. (180km)

2. pv Aamiainen hotellilla. Klo 10:00 lähtö Sipulitien retkelle, jonka aikana tutustutaan vanhauskoisten elämään ja tapoihin. Matkan hintaan sisältyvä lounas nautitaan myös vanhauskoisten tapaan. Retkellä vieraillaan myös Alatskivin linnassa, joka on yksi Etelä-Viron kauneimmista kartanorakennuksista. Paluu Tarttoon noin klo 14:00. Loppupäivä aikaa tutustua omatoimisesti Tarttoon.

3. pv Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Latviaa ja Liettuaa. Vierailu Turaidan linnassa, joka on osittain entistetty keskiaikainen linna Latvian Siguldassa. Tiilirakenteinen linna sijaitsee korkealla mäellä Gaujajoen varressa. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1214. Kierroksen jälkeen matkan hintaan sisältyvä lounas Siguldassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Vilnaa, jonne saavutaan illalla. Majoittuminen keskustahotelliin kahdeksi yöksi. (n. 580 km)

4. pv Päivä aloitetaan aamiaisen jälkeen Vilnan kiertoajelulla ja -kävelyllä. Loppupäivä aikaa tutustua Vilnaan omin päin.

5. pv Aamiainen hotellilla. Matka jatkuu aamulla kohti Trakain linnaa, jossa opastettu kierros. Trakain linna ja siellä sijaitseva museo sijaitsevat saaressa keskellä Galve-järveä. Linna on goottilainen ja sen rakentaminen on aloitettu 1300-luvulla. Puolenpäivän jälkeen matka jatkuu kohti Ristikukkulaa, jossa on tuhansia eri materiaaleista tehtyjä ristejä. Vierailun jälkeen suunnistamme kohti Jelgavan kaupunkia, jossa on matkan hintaan sisältyvä illallinen. Illaksi saavutaan Riikaan, jossa majoittuminen keskustahotelliin kahdeksi yöksi. (n. 380 km)

6. pv Aamiaisen jälkeen Riian opastettu kiertoajelu ja -kävely. Päivän voi viettää omatoimisesti Riiassa tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Rundalen linnaan. Rundalen linna on yksi Latvian merkittävimmistä barokki- ja rokokootyylisistä taidemuistomerkeistä. Linna rakennettiin vuosina 1736-1740. Linnan on suunnitellut Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti Francesco Bartolomeo Rastrelli, jonka suunnittelutyö on myös Pietarin Eremitaasi.

7.pv Aamiaisen jälkeen lähdetään kotimatkalle. Matkan hintaan sisältyvä lounas nautitaan Pärnussa. Lounastauon jälkeen matka jatkuu Tallinnaan ja sieltä laivalla Helsinkiin. (310 km)

Retket

Puolipäiväretki upeaan Rundalen linnaan. Hinta 29 eur/hlö.

Lue lisää

Hotellimme matkalla

Emajoen rannalla sijaitseva hyvätasoinen keskustahotelli. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää

Siisti ja rauhallinen keskustahotelli, joka sopii myös perheille. Hotelli sijaitsee lähellä Aura-vesipuistoa. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Tartu hotellista

Panorama on Vilnan keskustahotelli Vanhankaupungin lähellä, vain 500 metrin etäisyydellä ydinkeskustasta. Aivan hotellin läheisyydessä on vanhankaupungin kuuluisa Auringonnousunportti. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Panorama hotellista

Lähellä vanhaa kaupunkia sijaitseva moderni hotelli. Ilmastoidut huoneet on sisustettu nykyaikaiseen urbaaniin tyyliin musiikkiteemalla. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Comfort LT Hotellista

Suosittu, hyvätasoinen hotelli Neris-joen rannalla, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson BLU Lietuva Hotellista

Monipuolinen hotelli keskeisellä sijainnilla. Hotellin 26.kerroksen Skyline Barista loistava näköala ympäri Riikaa. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Radisson Blu Latvija Hotellista

Hyvätasoinen hotelli Riian jugendtyylisellä alueella. Hotellin huonehinnat sisältävät aamiaisen.

Lue lisää Hestia Hotel Jugendista