Pohjois-Italian Helmet

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Nauti italialaisesta ruuasta. Bolognassa sinun kannattaa ehdottomasti maistaa aitoa spaghetti bolognesea!

2. Shoppaile ja hanki italialaista muotia.

3. Koe Venetsian pääkanaali Canal Grande matkaamalla sitä pitkin laivalla, veneellä tai gondolilla.

4. Ihaile Firenzeä ylhäältä käsin Piazzale Michelangelon näköalapaikalta.

5. Tutustu Veronassa Shakespearen Romeon ja Julian traagiseen tarinaan.


Matkan hinta sisältää

  • Finnairin meno-paluulennot Helsinki–Bologna ja Venetsia–Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • majoitus kahden hengen huoneissa aamiaisin (5 yötä)
  • suomenkielisen oppaan palvelut perillä koko matkan ajan
  • kuljetus italialaisella ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • paikallisoppaiden johtamat kierrokset Pisassa, Luccassa, Firenzessä, Bolognassa, Veronassa ja Venetsiassa
  • Venematka Tronchettosta Venetsian San Marcoon ja takaisin
  • Vierailu viinitilalla Veronan alueella

1. pv. Matka alkaa Finnairin lennolla Helsinki-Vantaalta klo 7.30. Saapuminen Bolognan lentokentälle kello 09.30. Kentällä meitä odottaa paikallinen bussi ja suomenkielinen opas, jonka johdolla lähdemme ajamaan kohti Pisaa. Vierailemme Pisan kaupungissa ja Luccassa paikallisoppaan kanssa. Kuuluisaa Pisan kaltevaa tornia voi ihastella Piazza dei Miracolilla, joka tunnetaan ihmeiden aukiona. Majoittuminen kahdeksi yöksi Montecatinin keskustaan. (Päivän ajomatka n.225 km)

2.pv. Tämä päivä tutustuttaa meidät Renessanssin ajan suuruuteen Firenzeen. Kävelykierros oppaan kanssa johdattaa San Lorenzon markkina-alueen, tuomiokirkon ja Piazza della Signorian kautta kultakauppiaiden valloittamalle Ponte Vecchio -sillalle. Omatoimista aikaa jää runsaasti tutustua Firenzen taide- tai ostosaarteisiin. Voit istua jäätelölle ja espresso-kupilliselle aukion kahvilassa. (n.98 km)

3.pv. Matkaamme kohti Veronaa ja Gardajärven aluetta. Pysähdymme Bolognassa, missä paikallinen opas tutustuttaa meidät kaupunkiin. Bolognan nähtävyyksiä ovat muun muassa Le due Torri – kaksi keski-aikaista tornia, Piazza del Nettunolla sijaitseva Neptunuksen suihkulähde, Piazza Maggiore sekä San Petronion Basilica. Yövymme Gardajärven tuntumassa. (n.300 km)

4. pv. Tutustumme aamupäivällä Veronaan oppaan johdolla. Kierroksella nähdään upea kaupungintalo Palazzo Barbieri sekä useampi kaunis Piazza. Voit pysähtyä lounaalle jollekin kaupungin lukuisista tunnelmallisista aukioista. Esimerkiksi Arena-amfiteatterin kupeessa sijaitsevalla Piazza Bralla on ravintoloita, joissa on mahdollista aterioida ulkona. Paikallisista raaka-aineista valmistetut pizzat, risotot ja tietenkin jäätelöt vievät kielen mennessään. lltapäivällä meitä kutsuu viininmaistelu paikallisella tilalla. Poikkeamme myös kuvankauniissa Sirmionessa. Yön vietämme jälleen Gardajärven rannalla. (n.107 km)

5.pv. Aamiaisen jälkeen lähdemme matkaan kohti Venetsiaa. Pysähdymme Padovaan, jossa aamupäivä kuluu omatoimisesti. Padovasta löytyy Italian suurin aukio Prato della Valle, jonka keskellä on patsaiden ympäröimä viihtyisä viheralue. Iltapäivällä siirrymme bussilla Venetsiaan, missä hotelliin kirjautumisen jälkeen on mahdollisuus osallistua illallisretkelle historialliseen keskustaan. Kaupungin suosituin nähtävyys on Pyhän Markuksen tori ja sen ympäristö. Yö vietetään mantereen puolella Mestressä. (n.165 km)

6. pv. Aamulla suuntaamme kierrokselle Venetsiaan bussilla ja yksityisellä veneellä. On aikaa kulkea kaupungin ainutlaatuisen kauniita kujia ja siltoja, nähdä loistokkaita rakennuksia ja vierailla Pyhän Markuksen kirkossa tai kuuluisalla huokausten sillalla. Lounaan voi nauttia itsenäisesti ja tehdä viimehetken ostokset. Perinteisiä tuliaisia ovat lasituotteet ja maailmankuulut naamiot, joita juhlitaan karnevaalein joka helmikuu. Alkuillasta siirrymme Venetsian lentokentälle, lento kotimaata kohti lähtee klo 19.15. Helsinkiin saavumme klo 23.05.

Opas kertoo matkan aikana tarkat kellonajat päivien ohjelmille!

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.
Vaatetuksessa ja varustuksessa kannattaa huomioida myös, että Italian kesät ovat kuumia.

HYVÄÄ MATKAA!

Hotellit Matkalla

Hotellilla on hyvä sijainti keskustassa, 200 m päässä lämpökylpylöistä ja ostosalueelta. Hotellissa on 24h vastaanotto, ravintola, baari, kuntosali, wellness-keskus, kokoustilat, ulkouima-allas ja ilmainen WiFi.

Lue lisää hotellista Grand Hotel Tamerici & Principe

Sijaitsee Gardajärven rannalla noin 15 min kävelymatkan päässä Desenzano del Gardan keskustasta.

Lue lisää Hotelli Olivetosta

Vilkkaan Corso del Popolo kadun varrella Mestressä sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Julkisen liikenteen bussi vie hotellin edestä nopeasti ja helposti Venetsian historialliseen keskustaan.

Lue lisää hotelleista Delfino ja Ambasciatori

Retket matkalla

Retki Venetsian historialliseen keskustaan bussilla ja yksityisellä veneellä. Retken hintaan sisältyy 3 ruokalajin illallinen sekä 1/2 l mineraalivettä ja 1/4 l viiniä. Hinta 55€. Suositellaan varaamaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua. Retki toteutuu, jos vähimmäisosallistujamäärä (20 hlö) täyttyy. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 10 vrk ennen lähtöä.

Lue lisää retkestä Illallinen Venetsiassa