Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Praha – taiteilijoiden kaupunki

Yli tuhat vuotta sitten kukoistukseen noussut Praha on Euroopan upeimpia kaupunkeja. Vaikka kaupungin loistokkuus kärsi 30-vuotisesta sodasta, myöhemmältä hävittämiseltä Praha säästyi. Nyt kaupunki on matkailijan silmälle aarreaitta. Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan jäljet näkyvät Tsekin pääkaupungissa edelleen. Keisarien upeat palatsit, vuosisatojen vauraus ja tarinat Habsburgien dynastiasta johdattavat Euroopan kiihkeään historiaan aina neuvostovuosiin asti. Kun Prahan kukkulalla astuu luostarin portista pihamaalle, aistii heti että on päässyt eurooppalaisen kulttuurin vanhaan pyhättöön. Muutama askel ja edessä piirtyy Euroopan suurin keskiaikainen kaupunki. Vltava-joki virtaa Prahan läpi ja sen upeat sillat lumoavat matkustajan.

Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin lennot Helsinki-Praha-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 3 yötä hotellissa 2 hengen huoneessa mukavuuksin
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9.35. Prahaan saavumme klo 10.50. Lentokentällä odottavat paikallinen suomenkielinen opas sekä bussi. Oppaan vetämällä kaupunkikierroksella kuulemme Prahan värikkäästä historiasta sekä sen nykypäivästä, samalla näemme Prahan tärkeimmät nähtävyydet. Kaupunkikierros antaa hyvän kuvan kaupungista. Kierroksen jälkeen opas auttaa hotelliin majoittumisessa.

2.-3. päivä: On aikaa nauttia Prahan monista nähtävyyksistä, kahviloista, ostosmahdollisuuksista, käy kuuntelemassa klassisen musiikin konsertti tai ihaile Prahaa yläilmoista televisiotornista käsin. Vieraile Prahan uuden kaupungin Venceslauksen -aukiolla, joka on tunnettu monista värikkäistä tapahtumista ja joka nykyään on Prahan kaupallinen sydän ja kaupungin vilkkain ostosalue. Ihastele Vanhankaupungin kauniita historiallisia gallerioita ja rakennuksia, täältä löydät myös Prahan kuuluisan raatihuoneentorin ja sen 1300 -luvulta peräisin olevan astronomisen kellon. Läheisessä juutalaiskorttelin museossa pääset tutustumaan Prahan juutalaisyhteisön surulliseen kohtaloon, alueelta löytyy myös seremoniapaikkoja sekä muutamia vanhoja juutalaissynagogia. Prahan metro- ja raitiovaunulinjoja käyttäen pääset helposti ja nopeasti liikkumaan kaupungin eri osien välillä.
2. päivän aamuna voi lähteä oppaan johdolla kävellen tutustumaan Prahan vanhaan kaupunkiin. Retki aloitetaan oppaan johdolla hotellilta klo 10, retken aikana nähdään vanhan kaupungin kuuluisat nähtävyydet sekä nautitaan lounas keskustan ravintolassa. Retken kesto n. 2 h sekä lounasaika. Retki päättyy keskustaan, opas neuvoo tarvittaessa reitin takaisin hotellille. Retki sisältää runsaasti kävelyä.
2. päivän iltana on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle Vltava-joen illallisristeilylle. Opas ja bussi noutavat retkelle lähtijät hotellilta klo 17.00. Risteilyn aikana tarjolla maittava buffet -illallinen sekä upeat näkymät Prahan nähtävyyksiin joelta käsin. Paluu hotellille n. klo 21.
3. päivän iltana on tarjolla lisämaksullinen ohjelma, Tsekkiläinen ilta, jossa prahalaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan ruuan ja paikallisen musiikin viihdyttämänä. Bussi ja opas noutavat hotellilta klo 19 ja illallisen päätyttyä kuljetus takaisin hotellille.

4. päivä: Viimeisenäkin matkapäivänä ehtii vielä tutustua Prahaan ja sen monipuoliseen tarjontaan. Iltapäivän lopulla bussi ja opas noutavat ryhmän hotellilta. Kuljetus Prahan lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19.30 ja saapuu Helsinki-Vantaan kentälle klo 22.35.

Hyvää matkaa!

Huom. Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupunkikierroksilla liikutaan enimmäkseen jalkaisin.

Lisämaksulliset retket matkalla

Illallisristeily Vltava-joella

Illallisristeilyn aikana nähdään Prahan kuuluisia nähtävyyksiä joelta käsin iltavalaistuksessa. Risteilyn aikana tarjolla illallinen buffet -pöydästä.

Lue lisää

Tsekkiläinen illanvietto

Ravintola "U Marčanů" on jo yli 100 vuoden ajan tarjonnut sekä herkullista paikallista ruokaa että paikallisia musiikki- ja tanssiesityksiä ruokailun lomassa ja lopussa.

Lue lisää tsekkiläisestä illanvietosta

Kävelyretki Prahan vanhassa kaupungissa

Retken aikana tutustutaan oppaan johdolla kävellen Prahan vanhaan kaupunkiin ja sen historiallisiin nähtävyyksiin.

Lue lisää

Tutustu myös

Praha ja Dresden, 4 yötä

Viiden päivän Prahan matkalla tehdään kokopäiväretki Saksan puolelle Dresdeniin. Vieraile myös kuuluisassa Karlovy Varyn kylpyläkaupungissa. Matkan ajankohta 16.-20.5.2017.

Lue lisää

Praha, hotellimatka 3 yötä

Yli tuhat vuotta sitten kukoistukseen noussut Praha on Euroopan upeimpia kaupunkeja. Lähde tutustumaan kaupunkiin 3yön hotellimatkallamme 17.5.2017.

Lue lisää