Praha – taiteilijoiden kaupunki

Yli tuhat vuotta sitten kukoistukseen noussut Praha on Euroopan upeimpia kaupunkeja. Vaikka kaupungin loistokkuus kärsi 30-vuotisesta sodasta, myöhemmältä hävitykseltä Praha säästyi. Nyt kaupunki on matkailijan silmälle aarreaitta. Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan jäljet näkyvät Tsekin pääkaupungissa edelleen. Keisarien upeat palatsit, vuosisatojen vauraus ja tarinat Habsburgien dynastiasta johdattavat Euroopan kiihkeään historiaan aina neuvostovuosiin asti. Kun Prahan kukkulalla astuu luostarin portista pihamaalle, aistii heti että on päässyt eurooppalaisen kulttuurin vanhaan pyhättöön. Muutama askel ja edessä piirtyy Euroopan suurin keskiaikainen kaupunki. Vltava-joki virtaa Prahan läpi ja sen upeat sillat lumoavat matkustajan.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Vrtban puutarha – upeat näkymät Prahan linnaan ja Mala Stranaan.

2. Klementinumin kirjasto – Tšekin tasavallan uskomattoman upea barokkityylinen kansalliskirjasto

3. Vanhankaupungin Raatihuone, sen upeat juhlasalit, jännittävä maanalaiset kellaritilat sekä kuuluisa astronominen kello

4. Kaarlensilta, sen barokkityyliset patsaat sekä erilaiset katutaiteilijat

5. Mala Stranan kaupunginosan koristeelliset talot, kapeat kadut, rennot ruokapaikat ja perinteiset oluttuvat


Matkan hinta sisältää

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Praha-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • kahden ruokalajin lounas saapumispäivänä kaupunkikierroksen yhteydessä (ruokajuomana vesi)
  • 3 yötä hotellissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1. päivä: Matka alkaa Finnairin/Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä. Prahan lentokentällä paikallinen suomenkielinen opas ottaa ryhmän vastaan tuloaulassa, kuljettaja ja bussi odottavat terminaalin edustalla. Oppaan vetämällä kaupunkikierroksella kuulemme Prahan värikkäästä historiasta sekä sen nykypäivästä. Samalla näemme Prahan tärkeimmät nähtävyydet ja kaupunkikierros antaakin hyvän kuvan kaupungista. Kierroksen aikana nautitaan myös hintaan kuuluva lounas Prahan Linnan alueella sijaitsevassa ravintolassa. Kierroksen jälkeen majoitutaan hotelliin.

2.-3. päivä: Voit nauttia omatoimisesti Prahan monista nähtävyyksistä, kahviloista ja ostosmahdollisuuksista. Käy kuuntelemassa klassisen musiikin konsertti tai ihaile Prahaa yläilmoista televisiotornin huipulta. Vieraile Prahan uuden kaupungin, Venceslauksen aukiolla, joka on tunnettu monista värikkäistä tapahtumista ja joka nykyään on Prahan kaupallinen sydän ja kaupungin vilkkain ostosalue. Ihastele Vanhankaupungin kauniita historiallisia gallerioita ja rakennuksia, täältä löydät myös Prahan kuuluisan raatihuoneentorin ja sen 1300-luvulta peräisin olevan astronomisen kellon. Läheisessä juutalaiskorttelin museossa pääset tutustumaan Prahan juutalaisyhteisön surulliseen kohtaloon, alueelta löytyy myös seremoniapaikkoja sekä muutamia vanhoja juutalaissynagogia. Prahan metro-, bussi- ja raitiovaunulinjoja käyttäen pääset helposti ja nopeasti liikkumaan kaupungin eri osien välillä.

4. päivä: Viimeisenäkin matkapäivänä ehtii vielä tutustua Prahaan ja sen monipuoliseen tarjontaan. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana ja matkatavarat voit jättää hotellille säilöön vielä lentokentälle lähtöön asti. Iltapäivän lopulla bussi ja opas noutavat ryhmän hotellilta, opas kertoo saapumispäivänä tarkan lähtöaikataulun. Kuljetus Prahan lentokentälle, josta lähtee Finnairin/Finnairin operoima paluulento Suomeen.

Hyvää matkaa!

Matkaan kannattaa varata hyvät kävelykengät, sillä kaupunkikierroksilla liikutaan enimmäkseen jalkaisin. Huomioitavaa on myös, että saapumispäivänä kaupunkikierros on heti Prahaan saavuttua, hotellille mennään vasta kierroksen jälkeen.

Hotellimme

Kolmen tähden hotelli kävelyetäisyydellä vanhasta kaupungista. Hotellirakennus on julistettu kulttuuriperinnöksi Tsekin kulttuuriministeriön toimesta.

Lue lisää

Melko uusi hotelli ydinkeskustan alueella tarjoaa mukavaa ja tasokasta majoitusta.

Lue lisää