Praha-Wien-Budapest

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin/ Finnairin operoimat reittilennot Helsinki-Praha ja Budapest-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • oppaan suorittamat matkanjohtotehtävät
  • paikallisoppaiden johdolla kierrokset Prahassa, Wienissä ja Budapestissa
  • majoitus mukavuuksin varustelluissa huoneissa, yhteensä 6 hotelliyötä
  • aamiaiset hotelliaamuina

1.pv Matka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 9.40 lähtevällä lennolla. Saapumisaika Prahaan on klo 10.50 paikallista aikaa. Paikallinen opas odottaa lentokentän tuloaulassa ja paikallinen bussi ja kuljettaja lentokentän edustalla. Paikallisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella saa kaupungista hyvän yleiskuvan. Tämän jälkeen on helppo itsekseen suunnistaa kaupungilla. Majoittuminen Prahaan kahdeksi yöksi.

2.pv Tämä päivä on varattu Prahalle, omatoimista tutustumista historiallisen kaupungin nähtävyyksiin ja palveluihin. Illalla on tarjolla lisämaksullinen Tsekkiläinen illanvietto, jossa prahalaisesta tunnelmasta pääsee nauttimaan ruuan ja paikallisen musiikin viihdyttämänä.

3.pv Praha jää taakse ja matka jatkuu kohti Itävaltaa ja sen pääkaupunkia Wieniä. Perillä paikallinen opas johdattaa kaupunkikierrokselle ja näyttää Wienin nähtävyydet Straussin kultaisine patsaineen. Tähän toiseen Tonavan varren kaupunkiin majoitutaan kahdeksi yöksi. (n. 355 km)

4.pv Koko päivä on aikaa nauttia Wienin kansainvälisestä tunnelmasta. Illalla pääsee kuuntelemaan lisämaksullisella retkellä Maria Teresian aikana valmistuneen kauniin Schönbrunnin linnan konserttissa Straussin ja Mozartin ihania sävelmiä.

5.pv Aamiaisen jälkeen on jälleen aika jatkaa matkaa seuraavaan pääkaupunkiin, Unkarin Budapestiin. Paikallisopas näyttää kierroksella kaupungin tärkeimmät nähtävyydet Tonavan molemmin puolin. Länsirannan kukkuloilla on Buda, alavalla vastarannalla Pest. Myös Budapestissa viivytään kaksi yötä.(n.250 km)

6.pv Bussi kuljettaa koko päiväksi kaupungin keskustaan, jossa on hyvin aikaa tutustua kohteisiin omatoimisesti ja tehdä ostoksia. Opas neuvoo parhaat ostospaikat, ravintolat ja museot. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle Tonavan risteilylle nauttimaan kauniista maisemista sekä ruoasta ja musiikista.

7.pv Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla tila johon matkatavarat saa säilytykseen hotellilta lähtöön asti. Vielä on aikaa kulkea katsellen Budapestin nähtävyyksiä. Vaihtoehtoisesti on mahdollista lähteä lisämaksulliselle viinitilavierailulle Etyekin kylään, jossa tutustumme mm. kuohuviinin tuotantoon. Retkellä on mahdollisuus maistella paikallisia viinejä ja tilalla nautitaan myös retken hintaan kuuluva lounas. Iltapäivän lopulla bussi kuljettaa lentokentälle, josta lento kohti Suomea lähtee klo 19.00. Saapuminen Helsinki-Vantaalle klo 22.20. (Etyekin retken ajomatka yht. n. 65 km)

Opas kertoo matkan aikana tarkat kellonajat päivien ohjelmille.

Kaupunkikierroksille kannattaa varata hyvät kävelyjalkineet, osa kierroksista tehdään kävellen.

Hyvää Matkaa!

Lisämaksulliset retket matkalla

Ravintola "U Marčanů" on jo yli 100 vuoden ajan tarjonnut sekä herkullista paikallista ruokaa että paikallisia musiikki- ja tanssiesityksiä ruokailun lomassa ja lopussa.

Lue lisää tsekkiläisestä illanvietosta

Upea Schönbrunnin linna sijaitsee Wienin vanhan kaupungin ulkopuolella. Tunnetuimmat linnan asukkaat ovat olleet Habsburg-suvun keisarilliset hallitsijat. Tällä retkellä pääsee aistimaan linnan historiaa upean konsertin merkeissä.

Lue lisää

Tonava halkoo Budapestin kahtia. Tunnelmallisella risteilyllä näkee joelta päin molemmat puolet, sekä Budan että Pestin ja näin kaupungista saa risteilyn aikana hyvän kuvan. Risteilyn aikana nautitaan illallinen.

Lue lisää Tonavan risteilystä

Etyekin alueella ilmasto on hieman viileämpää, joka suosii erityisesti valkoviinien valmistusta. Alue on kuuluisa myös kuohuviineistään.

Lue lisää Etyekin viinitilaretkestä

Hotellit kiertomatkalla

Hotelli sijaitsee keskustan tuntumassa lähellä Mala Stranan historiallisia nähtävyyksiä. Hotellilta hyvät yleiset kulkuyhteydet keskustaan. Hotellin läheltä löytyy suosittu ostoskeskus, kahviloita ja ravintoloita.

Lue lisää hotellista Ibis Mala Strana

Kolmen tähden hotelli sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Wienin pääostoskadulta, Mariahilfestrasselta.

Lue lisää Ibis Mariahilf hotellista

Korkeatasoinen 4 tähden hotelli Budapestin keskustassa. Kauppahalli, Tonava -joki, Váci Utca -ostoskatu ja kuuluisat kylpylät, mm. Gellèrt Spa sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Lue lisää

Tutustu myös