Provence ja Ranskan Riviera


Välimeren rannikko ja Provence ovat Etelä-Eurooppaa parhammillaan: Välimeren hohtava sini, mereen jyrkästi syöksyvät kallionrinteet sekä pittoreskit pikkukylät ovat tyypillisiä alueen postikorttimaisemia. Ranskan itänurkassa sijaitsevat alueen kuuluisimmat lomakohteet: Côte d’Azuriin kuuluvat Saint Tropez, Cannes, Antibes ja Juan les Pins – ja luonnollisesti raharikkaiden Monaco! Lisäksi matkalla vieraillaan sisämaan historiallisissa kaupungeissa kuten Aix-en-Provencessa ja Avignonissa sekä rannikon suurissa satamakaupungeissa Marseillessa ja Nizzassa unohtamatta vehreitä viinirineitä Chateauneuf-du-Pape’ssa.

⭐ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Istuskele Aix-en-Provencen terasseilla Place des Cardeurs -aukiolla.

2. Kiertele Antibesin Vanhankaupungin hurmaavia kujia.

3. Näe Marseillen satamakaupunki, joka on Ranskan kolmanneksi suurinkaupunki ja hurmaa kävijät tyylillään ja historiallaan.

4. Koe Avignonin paavinpalatsin mahtipontisuus.

5. Nauti Ranskan Rivieran upeista rannoista.


Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Nizza-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • bussikuljetukset ilmastoidulla turistibussilla ohjelman mukaisesti
  • suomalaisen oppaan palvelut perillä
  • hotellimajoitukset mukavuuksin (5 yötä)
  • buffetaamiaiset hotelliaamuina
  • viinitilavierailun sekä viinimaistiaiset
  • verot ja viranomaismaksut

Matkaohjelma

1.pv Matkaan lähdemme aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä. Nizzan lentokentällä meitä on vastassa suomenkielinen matkanjohtaja, matka jatkuu Antibesin pikkukaupunkiin, jossa vierailemme sen historiallisessa keskustassa. Antibeistä siirrymme suoraan Provencen sydämeen – Aix-en-Provenceen, joka on tunnetusti alueen viihtyisimpiä kaupunkeja katukahviloineen. Majoittuminen historiallisen keskustan läheisyyteen. Kävelykierros kaupungissa. Ilta vapaa-aikaa. (Päivän ajomatka n. 180 km)

2.pv Aamiaisen jälkeen siirrymme Avignonin kaupunkiin, joka tunnetaan paavin 1300 -luvun pakopaikkana: kaupungin tärkein nähtävyys onkin mahtipontinen paavin linnoituspalatsi. Iltapäivällä jatkamme matkaa Chateauneuf-du-Pape’n viinialueelle, jossa vierailemme viinitilalla ja maistelemme tilan tuotteita. (Päivän ajomatka n. 189 km)

3.pv Aamiaisen jälkeen jätämme Aix-en-Provencen taaksemme ja jatkamme ajomatkaa rannikolle Marseillen kaupunkiin saakka, jossa on aikaa tutustua historialliseen keskustaan ja tehdä vaikkapa laivamatka Monte Criston kreivin If – saarelle. Matka jatkuu jetset –kaupunki St-Tropeziin, joka tunnetaan kuuluisuuksien lomanviettokaupunkina. Juan les Pin’sin rantakaupungissa majoitumme hotelliin kolmeksi yöksi. Ilta vapaata aikaa. (Päivän ajomatka n. 295 km)

4. pv Aamupäivällä tutustumme Monacon kaupunkiin, joka tunnetaan sekä veroparatiisina että formuloiden kaupunkiratana. Vierailu vanhan kaupungin alueella. Iltapäivällä matkamme jatkuu Cannes’iin; satama-alueen huvipurret, sokkeloinen vanhakaupunki sekä La Croisiere –rantakatu palmuineen ovat Ranskan Rivieran ehdotonta huippua. Paluu illansuussa Juan les Pinsiin. (Päivän ajomatka n. 125 km)

5. pv Vapaapäivä omatoimisiin tutustumisretkiin. Matkanjohtaja vie halukkaat paikallisliikenteen bussilla tai junalla Antibes’iin, jossa lauantaisin on mm. paikallismarkkinat.

6. pv Aamupäivällä vielä aikaa Juan les Pins’issä, tämän jälkeen pakkaamme matkatavaramme ja siirrymme Nizzan kaupunkiin, joka on Ranskan Rivieran suurin ja suosituin kohde; rantakatu Promenade de Anglais houkuttelee kävelylle nauttimaan raikkaista merituulista ja pikkukujat tekemään ostoksia, esim. oliiviöljyä, juustoja tai vaikka laventelisaippuaa. Vanhakaupunki on sunnuntaisinkin vilkas, myös ostoskadut ja museot ovat avoinna. Iltapäivän lopulla bussi kuljettaa Nizzan lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin (Päivän ajomatka n. 28 km)

HYVÄÄ MATKAA!

Opas kertoo matkan aikana tarkat kellonajat päivien ohjelmille! Ohjelmaan ja ajoaikoihin saattaa tulla muutoksia riippuen lakoista, poikkeuksellisen voimakkaista sääilmiöistä, tietöistä tai muista matkantekoa haittaavista esteistä.

Matkaan kannattaa varata hyvät kävelykengät, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.

Tutustu kaikkiin kiertomatkoihimme!

Elämyksiä ja unelmia toteen – se meillä osataan parhaiten! Kiertomatkat Euroopan upeimpiin kohteisiin. Varaa edullisesti ja nauti huolettomasta ja laadukkaasta kiertomatkasta!

Lue lisää kiertomatkoista

Hotellimme matkalla

Aix-en-Provencen keskustassa sijaitseva art deco -tyylinen hotelli. Hotellin 67 huoneissa on yksilöllinen sisustus.

Lue lisää

Hyvätasoinen hotelli erittäin hyvällä sijainnilla merenrannan ja keskustan läheisyydessä. Viihtyisät huoneet sekä runsas ja monipuolinen aamiainen.

Lue lisää