Pietarin risteily Silja Europa-laivalla

Lähde Silja Europalla risteilylle Pietariin! Tämän kesän uutuutena kaksi erikoisristeilylähtöä Pietariin, lähtöpäivä on 4.8.2020. Silja Europa vie Helsingistä Pietariin, jossa maissaoloaikaa aamusta iltaan. Ikaalisten Matkatoimistosta voit varata Pietarin risteilyn satamasta tai tilausajokuljetuksin omalta kotipaikkakunnaltasi! Pietari tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

risteilyn Silja Europalla, kaksi yötä laivalla valitussa hyttiluokassa

ateriapaketin: 2 illallista ja 2 aamiaista, kattausajat varattava erikseen


MATKAOHJELMA

1. päivä: Laiva lähtee Helsingistä klo 18.00. Laivaannousu alkaa klo 17.15. (Suiten varanneilla klo 17.00) Ensimmäinen ilta on aikaa nauttia laivan palveluista. Illallinen valitussa laivan ravintolassa.

2. päivä: Pietariin saavutaan klo 8.00. Tämänhetkisen tiedon mukaan käytössä on maihinnoususilta, josta pääsee suoraan terminaaliin. Jos asiakas ostaa matkavarauksen yhteyteen jonkun kohderetken, viisumia ei tarvita.
– Maihin pääsee tällöin ilman viisumia, mutta ainoastaan retken mukana.
– Paluumatka on tapahduttava myös retkibussin mukana.

Voimassaoleva passi on oltava kaikilla matkustajilla mukana, vaikka laivasta ei poistuisikaan.
– Riittää että passi on voimassa koko matkan ajan.
– Henkilökortti ei käy matkustusvälineenä Venäjälle.
– Passin tiedot on ilmoitettava etukäteen Tallink Siljalle.

Jollet halua osallistua retkelle, sinun on itse haettava henkilökohtainen viisumi tai e-viisumi Venäjälle! Matkatoimisto ei ole vastuullinen henkilökohtaiseen viisumiin liittyvissä asioissa.

Laiva lähtee merelle klo 20.00. Laivalla oltava viimeistään klo 19.30.  Illallinen valitussa laivan ravintolassa.

3. päivä Merimaisemia ehtii ihailla kiireettömällä aamiaisella. Perheen pienimmät ehtivät vielä pallomereen. Tuliaisia pääsee täydentämään laivan myymälöistä. Helsinkiin saavutaan 13.30.


HUOM!! Pietariin suuntautuvilla laivamatkoilla passin tai henkilökortin tiedot on ilmoitettava etukäteen laivayhtiölle. Voit ilmoittaa tiedot meille soittamalla asiakaspalveluumme 03-45800 tai lomakkeella: https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/ilmoita-passitiedot

Toimitettavat tiedot: sukunimi, etunimi, sukupuoli, kansalaisuus, syntymäpäivä, syntymämaa, passin numero, passin myöntämispäivä (pp.kk.vvvv), passin myöntämispaikka ja passin voimassaolon päättymispäivä (pp.kk.vvvv)


KULJETUKSET SUOMEN PUOLELLA

Meiltä ovat lisämaksusta varattavissa myös meno ja/tai paluukuljetukset tilausajobusseillamme! Ammattitaitoiset kuljettajamme kertovat bussimatkan aikana tärkeät matkaanne liittyvät käytännön asiat ja kuljettajalta saatte kätevästi laivaliput satamassa. Bussissa on myös ilmainen WiFi-yhteys käytettävissänne koko matkan ajan!

Raisio-Turku-Salo-Helsinki (lähtö 4.8.)

Parkano-Ikaalinen-Ylöjärvi-Nokia-Tampere-Valkeakoski-Hämeenlinna-Helsinki (lähtö 4.8.)


 

Laiva

Tallink Siljan suurin matkustajalaiva Silja Europa risteilee Helsinki-Tallinna -reitillä. Lähde mukaan merelliselle matkalle ja piipahda samalla Tallinnassa!

Lue lisää

Lisämaksulliset retket

Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten sekä nykyaikaisten kaupunginosien, joiden aikana nähdään lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä. Ensimmäisenä pysähdytään Vasilinsaaren itäkärjen, Strelkan, Rostra-pylväille, jotka ovat yksi Pietarin kuuluisimmista symboleista. Täältä näemme Nevajoen yli Eremitaasin sekä Pietari-Paavalin linnoituksen. Vasilinsaarelta kierros jatkuu roomalaista Pyhän Pietarin kirkkoa muistuttavalle Iisakin kirkolle, jonka rakentamisessa kesti jopa 40 vuotta. Iisakin kirkon kupolin, yhden maailman suurimmista, pinnoituksessa on käytetty yli 90 kiloa aitoa kultaa. Pysähdys Iisakin aukiolla, josta matka jatkuu maailmankuululle Verikirkolle. Ortodoksikirkko rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881. Kirkon rakentaminen venyi lähes neljännesvuosisadan mittaiseksi, mutta siitä tuli todellinen arkkitehtuurin mestariteos, jonka interiöörit on koristeltu lukuisin mosaiikkikuvin ja jonka kupolit hämmästyttävät värikkyydellään. Kierroksen aikana nähdään ulkoapäin myös Pörssitalo, Mikaelinlinna, Pietari I:n Kesäpuisto, Palatsisilta, Venäläinen teatteri, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja ym. keskeisiä nähtävyyksiä. Kierros päättyy Taiteiden aukiolle, jonka jälkeen on n. 2 tuntia omatoimista vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Paluukuljetuksen mukana on palattava laivaan, kaupungille ei ole mahdollista jäädä. Kesto noin 5 tuntia. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille. Ei sisällä lounasta. Lähdöt satamalaiturilta: - suomeksi: klo 09.30


Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten ja nykyaikaisten kaupunginosien, joiden aikana nähdään ulkoapäin lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä; muun muassa Iisakin kirkko, Mikaelinlinna, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Pörssitalo, Venäläinen museo, Pietari I:n Kesäpuisto. Kiertoajelun aikana pysähdytään Vasilinsaaren Rostra-pylväillä, maailmankuululla Verikirkolla ja Iisakin aukiolla. Kaupunkikierroksen jälkeen tutustutaan maailman kuuluisimman taide- ja kulttuurihistoriallisen museon, Eremitaasin, upeisiin tiloihin ja sen henkeäsalpaavan monipuolisiin kokoelmiin. Eremitaasista löytyy lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Leonardo Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa! Eremitaasin kierroksen jälkeen siirrymme Taiteiden aukiolle, jonka jälkeen on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Paluukuljetuksen mukana on palattava laivaan, kaupungille ei ole mahdollista jäädä. Kesto 7,5 tuntia. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille. Sisältää kävelyä. Ei sisällä lounasta. Lähdöt satamalaiturilta: - suomeksi: klo 09.00


Suomeksi opastetulla retkellä tutustumme yhteen maailman kuuluisimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista, Neva-joen rannalla sijaitsevaan Eremitaasiin. Eremitaasi koostuu viidestä yhteen liitetystä rakennuksesta – Talvipalatsista, Pienestä Eremitaasista, Vanhasta Eremitaasista, Uudesta Eremitaasista ja Eremitaasin teatterista. Niistä tärkein on Talvipalatsi, joka toimi aikaisemmin keisarillisena palatsina. Eremitaasin kokoelmat ovat henkeäsalpaavan monipuoliset; lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa. Eremitaasin kierroksen jälkeen ohjelma jatkuu opastetulla jokiristeilyllä. Tunnin kestävä risteily on erinomainen mahdollisuus tutustua paremmin Pietarin historiaan ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista veden ääreltä käsin. Jokiristeilyltä siirrymme vielä Taiteiden aukiolle, jossa on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Retken aikana näet myös ulkoapäin muun muassa Pietari-Paavalin linnoituksen, Palatsisillan, Amiraliteetin, Vaskiratsastajan, Pietari I:n Kesäpuiston, Iisakin tuomiokirkon, Verikirkon ja Mikaelinlinnan. Paluukuljetuksen mukana on palattava laivaan, kaupungille ei ole mahdollista jäädä. Kesto 7,5 tuntia. Sisältää kävelyä. Ei sisällä lounasta. Lähdöt satamalaiturilta klo 10.45


Suomeksi opastetulla Pietarin kaupunkikiertoajelulla tutustutaan keisarillisen Venäjän entisen pääkaupungin historiaan, arkkitehtuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Kierros alkaa satamalaiturilta ja reitti kulkee läpi historiallisten ja nykyaikaisten kaupunginosien, jonka aikana nähdään ulkoapäin lukuisia Pietarin päänähtävyyksiä; muun muassa Eremitaasi, Iisakin kirkko, Mikaelinlinna, Amiraliteetti, Vaskiratsastaja, Kesäpuisto. Kiertoajelun aikana pysähdytään Vasilinsaaren Rostra-pylväillä, maailmankuululla Verikirkolla, Iisakin aukiolla, Pyhän Nikolaoksen merikatedraalilla sekä matkamuistomyymälässä. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa (sis. hintaan), jonka jälkeen ihaillaan Pietarin arkkitehtuuria veden ääreltä tunnin kestävällä jokiristeilyllä. Jokiristeilyltä siirrymme tutustumaan Nevan rannalla sijaitsevaan Pietari-Paavalin linnoitukseen, jonka Pietari Suuri rakennutti 1703 suurta Pohjan sotaa varten. Linnoitus on toiminut sittemmin myös poliittisten vankien säilytyspaikkana. Vierailemme myös Pietari-Paavalin katedraalissa, jonne on haudattu kaikki Venäjän keisarit Pietari I:stä lähtien. Retki päättyy satamaan. Paluukuljetuksen mukana on palattava laivaan, kaupungille ei ole mahdollista jäädä. Kesto noin 7,5 tuntia. Soveltuu lievästi liikuntaesteisille. Sisältää kävelyä. Sisältää lounaan. Lähtö satamalaiturilta klo 10.30.


Lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla lyhyen bussimatkan päähän Pietarista etelään, Tsarskoje Seloon, joka tunnetaan myös nimellä Pushkin. Kaupunki oli aikoinaan toinen tsaariperheen ja hovin kesänviettopaikoista. Täällä sijaitsee Pietari Suuren vaimon, Katariina Suuren, ylellinen kesäasunto, Katariinan palatsi. Teemme kierroksen tässä henkeäsalpaavan loisteliaassa palatsissa, jossa käydään muun muassa Elisabetin Kultagalleriassa, Meripihkasalissa sekä Suuressa salissa. Palatsia ympäröivät koristeelliset, ranskalaistyyliset puistopuutarhat, kukka- ja pensasistutukset, lammet ja viehättävät paviljongit. Tsarskoye Selosta siirrymme takaisin Pietariin ja käymme maailmankuulussa Verikirkossa. Ortodoksikirkko rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881. Kirkon rakentaminen venyi lähes neljännesvuosisadan mittaiseksi, mutta siitä tuli todellinen arkkitehtuurin mestariteos, jonka interiöörit on koristeltu lukuisin mosaiikkikuvin ja jonka kupolit hämmästyttävät värikkyydellään. Verikirkko poikkeaa tuntuvasti Pietarin arkkitehtuurista ja on ollut jo kauan aikaa kaupungin loistavimpia nähtävyyksiä. Verikirkolta jatkamme vielä Taiteiden aukiolle, jolloin on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Paluukuljetuksen mukana on palattava laivaan, kaupungille ei ole mahdollista jäädä. Retken aikana nähdään myös ulkoapäin muun muassa Mikaelinlinna, Kesäpuisto, Egyptiläinen silta ja Venäläinen museo. Kesto 8 tuntia. Ei sovellu liikuntaesteisille. Sisältää kävelyä. Ei sisällä lounasta. Lähdöt satamalaiturilta: klo 08.45


Suomeksi opastetulla retkellä tutustumme yhteen maailman kuuluisimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista, Neva-joen rannalla sijaitsevaan Eremitaasiin. Eremitaasi koostuu viidestä yhteen liitetystä rakennuksesta – Talvipalatsista, Pienestä Eremitaasista, Vanhasta Eremitaasista, Uudesta Eremitaasista ja Eremitaasin teatterista. Niistä tärkein on Talvipalatsi, joka toimi aikaisemmin keisarillisena palatsina. Eremitaasin kokoelmat ovat henkeäsalpaavan monipuoliset; lähes 3 miljoonaa näyttelyesinettä kivikaudelta nykyaikaan, lähes 400 näyttelysalissa. Eremitaasissa on huoneita, jotka on koristeltu mm. Tizianin ja Da Vincin kaltaisten italialaisten renessanssiajan mestareiden teoksilla sekä Rubensin ja Rembrandtin flaamilaisilla barokkityylisillä teoksilla. Upeudellaan hämmästyttävät myös valtavat parkettilattiat, marmoriportaat, katot maalauksineen ja kipsikoristeineen, kullatut huonekalusteet ja koristeellinen malakiitti. Museo on todella kuin kaunein koru – sekä sisältä että ulkoa. Eremitaasin kierroksen jälkeen ohjelma jatkuu opastetulla jokiristeilyllä. Tunnin kestävä risteily on erinomainen mahdollisuus tutustua paremmin Pietarin historiaan ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta arkkitehtuurista veden ääreltä käsin. Jokiristeilyltä siirrymme vielä Taiteiden aukiolle, jossa on n. 2 tuntia omatoimista aikaa tutustua kaupunkiin ennen paluukuljetusta takaisin satamaan. Retken aikana näet myös ulkoapäin muun muassa Pietari-Paavalin linnoituksen, Palatsisillan, Amiraliteetin, Vaskiratsastajan, Pietari I:n Kesäpuiston, Iisakin tuomiokirkon, Verikirkon ja Mikaelinlinnan. Paluukuljetuksen mukana on palattava laivaan, kaupungille ei ole mahdollista jäädä. Kesto 7,5 tuntia. Sisältää kävelyä. Ei sisällä lounasta. Lähdöt satamalaiturilta klo 10.45