Rooma – ikuinen kaupunki

Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvasta Roomasta löydät lukuisan määrän maailman tunnetuimpia historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria, kulinaristisia elämyksiä, viehättäviä aukioita ja idyllisiä, kapeita kujia. Liikkuminen on helppoa, kun ydinkeskustan tärkeimmät vierailukohteet sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä. Näe ja koe mykistävät kohteet kuten Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazzat, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Vatikaani ja Pietarinkirkko.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Colosseum, Vatikaani, Fontana di Trevi – kaupunki täynnä nähtävyyksiä,
joihin tutustut kätevästi kävellen.

2. Päivän lepohetki piazzalla gelatosta nauttien sekä paikallisten ihmisten rentoa
elämänmenoa seuraillen.

3. Trastevere-kaupunginosa, jota ei kannata ohittaa. Pala aitoa italiaista tunnelmaa.

4. Vatikaanin museo, joka sisältää yhden maailman suurimmista taidekokoelmista.

5. Pietarin kirkko on nimetty Apostoli Pietarin mukaan, jonka sanotaan myös olevan haudattuna kirkon alle


Matkan hinta sisältää

  • Lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
  • 1 ruumaan lähtöselvitettävä matkalaukku
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Majoitus 2 hengen huoneessa aamiaisella, 3 yötä
  • Opastettu kaupunkikierros Roomassa paikallisoppaan johdolla
  • Verot ja viranomaismaksut

1.pv. Lähdemme matkaan aamulennolla. Rooman lentokentällä meitä on vastassa paikallinen bussi ja suomalainen opas. Bussi kuljettaa keskustaan, jossa teemme opastetun kiertoajelun oppaan johdolla. Kiertoajelulla näemme mm. Piazza Venezian, Circus Maximuksen, Colosseumin, Via Veneton, Pietarinkirkon ja keisareiden Forumit. Kiertoajelun jälkeen majoitumme keskustahotelliin kolmeksi yöksi. Illalla on tarjolla lisämaksullinen opastettu iltakävely, jonka päätteeksi nautimme illallisen viehättävässä osteriassa.

2.-3.pv. Kaksi kokonaista päivää aikaa nauttia ikuisen kaupungin tunnelmasta. Toisena matkapäivänä voit lähteä oppaan johdolla puolipäiväretkelle Vatikaaniin (12.4. lähdöllä Vatikaanin retki 4.matkapäivänä)

4.pv. Vielä on aikaa vaikkapa viimehetken ostoksille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä opastetulle retkelle Forum Romanumiin ja Colosseumille. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle (12.4. lähdöllä Antiikin Rooma retki 3.matkapäivänä).

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka ja sen retket sisältävät kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.
Vaatetuksessa ja varustuksessa kannattaa huomioida myös, että Italian kesät ovat kuumia.

Hyvää matkaa! 

Hotelli matkalla

Siisti hotelli keskustassa, kävelymatkan päässä Terminin päärautatieasemalta. Metroasema Castro Pretorio sijaitsee aivan kulman takana.

Lue lisää hotellista San Marco

Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella keskustassa, noin 10 min kävelymatkan päässä Via Veneto - kadulta.

Lue lisää hotellista Londra & Cargill

Regio hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Terminin päärautatieaseman ja Piazza della Repubblican vieressä. Keskustan tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä ja liikenneyhteydet eri suuntiin erinomaiset. Lähdöllä 11.10.

Lue lisää Regio hotellista

Lisämaksulliset retket matkalla

Oppaan johtamalla tunnelmallisella iltakävelyllä näet kaikki vanhan kaupungin päänähtävyydet, kuten Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähteen, Pantheonin ja Piazza Navonan. Retki sisältää herkullisen illallisen ruokajuomineen.

Lue lisää

Retkellä Vatikaaniin päästään näkemään Sikstuksen kappeli, jossa mm. Michelangelon mestariteokset kappelin katossa ja seinäfresco Viimeinen tuomio. Opas johdattaa Paavien renessanssipalatseihin antiikin mestariteosten ja veistosten äärelle, sekä Pietarinkirkkoon.

Lue lisää

Opastettu retki Antiikin Rooman sydämeen Forumille ja Colosseumin edustalle, sekä Trastevereen.

Lue lisää

Tarjoamme myös omatoimisia Rooman kaupunkilomia joka päivä lähdöin! Tutustu matkaan ja valitse sopivin lähtöpäivä!