Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Rooma – ikuinen kaupunki

Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvasta Roomasta löydät lukuisan määrän maailman tunnetuimpia historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria, kulinaristisia elämyksiä, viehättäviä aukioita ja idyllisiä, kapeita kujia. Liikkuminen on helppoa, kun ydinkeskustan tärkeimmät vierailukohteet sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä. Näe ja koe mykistävät kohteet kuten Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazzat, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Vatikaani ja Pietarinkirkko.

>

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Majoitus 2 hengen huoneessa aamiaisella, 3 yötä
  • Opastettu kaupunkikierros Roomassa paikallisoppaan johdolla
  • Verot ja viranomaismaksut

1.pv. Lähdemme matkaan Finnairin aamulennolla klo 07.50. Perille Roomaan saavumme klo 10.15. Lentokentällä meitä on vastassa paikallinen bussi ja suomalainen opas. Bussi kuljettaa keskustaan, jossa teemme opastetun kiertoajelun oppaan johdolla. Kiertoajelulla näemme mm. Piazza Venezian, Circus Maximuksen, Colosseumin, Via Veneton, Pietarinkirkon ja keisareiden Forumit. Kiertoajelun jälkeen majoitumme keskustahotelliin kolmeksi yöksi. Illalla on tarjolla lisämaksullinen iltakävely Roomassa oppaan johdolla, jonka päätteeksi nautimme illallisen viehättävässä osteriassa.

2.-3.pv. Kaksi kokonaista päivää aikaa nauttia ikuisen kaupungin tunnelmasta. Toisena matkapäivänä voit lähteä oppaan johdolla puolipäiväretkelle Vatikaaniin ja kolmantena päivänä opas johdattelee retkelle Forum Romanumiin ja Colosseumille.

4.pv. Vielä on aikaa vaikkapa viimehetken ostoksille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä päiväretkelle Tivolin keski-aikaiseen kaupunkiin, joka oli aikoinaan varakkaiden roomalaisten suosittu kesäpaikka. Retkellä vierailemme myös Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvassa kardinaali D’esten kartanossa ja sen lumoavan kauniissa suihkulähdepuutarhassa. Retken hintaan kuuluu lounas. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19.45 ja saapuu Helsinki-Vantaalle klo 00.05.

Hyvää matkaa! 

Lisämaksulliset retket matkalla

Iltakävely ja Roomalainen illallinen, Rooma

Kävellen näemme Rooman kauniit piazzat ja suihkulähteet historiallisessa vanhassa kaupungissa. Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde ja Pantheonin temppeli sekä Rooman yksi kauneimmista piazzoista,  Piazza Navona rakennuksineen ja suihkulähteineen tulevat reittimme varteen. Kävelyn päätteeksi nautimme illallisen, johon kuuluu yli 10 erilaista antipastoa, jälkiruoka, viinit, kahvi ja limoncello likööri. Retki 1. iltana sisältää opastuksen, metroliput sekä illallisen ruokajuomineen. Retken hinta on 69€/ hlö. Vähimmäisosallistujamäärä 15 hlö. Suositellaan varaamaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 14 vrk ennen lähtöä.

Lue lisää

Vatikaanin retki, kaupunkiloma

Retkellä Vatikaaniin päästään näkemään Sikstuksen kappeli, jossa mm. Michelangelon mestariteokset kappelin katossa ja seinäfresco Viimeinen tuomio. Opas johdattaa Paavien renessanssipalatseihin antiikin mestariteosten ja veistosten äärelle, sekä Pietarinkirkkoon. Mahdollisuus lähettää kortteja Vatikaanin postileimoin. Retken hinta aikuiselta 54 eur ja lapselta 50 eur sisältää metroliput, suomenkielisen paikallisoppaan palvelut, sisäänpääsyt ja kuulokkeet. Vähimmäisosallistujamäärä 20 hlö. Retki suositellaan varaamaan matkavarauksen yhteydessä, tai viimeistään 3kk ennen matkan alkua.

Lue lisää

Antiikin Rooma, kaupunkiloma

Nousemme oppaan johdolla ylös Capitolium kukkulalle. Ylhäältä näemme koko Antiikin maailman hermokeskuksen Forumin, jossa saneltiin historian kulku. Näemme mm. Senaatintalon ja sen puhujakorokkeen, josta "keisari Augustukselta kävi käsky". Näemme triumfikaaret ja Jumalten temppelit, ja kävelemme Rooman valtakunnan sydämessä keisari Forumilla mm. Julius Caesarin patsaalle. Tietenkin seisomme myös mahtipontisen Colosseumin äärellä ja kuulemme tarinat gladiaattoritaisteluista. Hinta 38 eur. Vähimmäisosallistujamäärä 15 hlö. Retki suositellaan varaamaan matkavarauksen yhteydessä, tai viimeistään 14vrk ennen matkan alkua.

Lue lisää

Tivoli ja suihkulähdepuutarha Villa Déste

Ajamme bussilla Roomasta kohti Sabinilaisvuoria ja Tivolia, jossa näemme renessanssiajan kuuluisimman suihkulähdepuutarhan. Kardinaali D’esten 1500-luvun puutarhassa solisevat edelleen sadat suihkulähteet . Näemme myös kardinaalin palatsissa Vatikaanin taiteilijoiden freskomaalaukset ja annamme kaikkien aistien kokea saman kauneuden, jonka renessanssitaiteilijat loivat 500 vuotta sitten. Kävelemme Tivolin keski-aikaisessa kaupungissa, jossa nautimme myös lounaan ennen kotimatkaa. Retken kesto noin 6-7h. Hinta 95 eur. Hintaan sisältyy bussikuljetukset, opastus ja lounas. Vähimmäislähtijämäärä 25 hlö. Suositellaan varaamaan matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 14 vrk ennen matkan alkua.

Lue lisää Tivoli & Villa Déste retkestä