Ikaalisten matkatoimisto
Paras tapa vaihtaa vapaalle

Rooma – ikuinen kaupunki

Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvasta Roomasta löydät lukuisan määrän maailman tunnetuimpia historiallisia nähtävyyksiä, kulttuuria, kulinaristisia elämyksiä, viehättäviä aukioita ja idyllisiä, kapeita kujia. Liikkuminen on helppoa, kun ydinkeskustan tärkeimmät vierailukohteet sijaitsevat kävelymatkan etäisyydellä. Näe ja koe mykistävät kohteet kuten Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Piazzat, Trevin suihkulähde, Espanjalaiset portaat, Vatikaani ja Pietarinkirkko.

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Majoitus 2 hengen huoneessa aamiaisella, 3 yötä
  • Opastettu kaupunkikierros Roomassa paikallisoppaan johdolla
  • Verot ja viranomaismaksut

1.pv. Lähdemme matkaan Finnairin aamulennolla klo 07.50. Perille Roomaan saavumme klo 10.15. Lentokentällä meitä on vastassa paikallinen bussi ja suomalainen opas. Bussi kuljettaa keskustaan, jossa teemme opastetun kiertoajelun oppaan johdolla. Kiertoajelulla näemme mm. Piazza Venezian, Circus Maximuksen, Colosseumin, Via Veneton, Pietarinkirkon ja keisareiden Forumit. Kiertoajelun jälkeen majoitumme keskustahotelliin kolmeksi yöksi. Illalla on tarjolla lisämaksullinen opastettu iltakävely, jonka päätteeksi nautimme illallisen viehättävässä osteriassa.

2.-3.pv. Kaksi kokonaista päivää aikaa nauttia ikuisen kaupungin tunnelmasta. Toisena matkapäivänä voit lähteä oppaan johdolla puolipäiväretkelle Vatikaaniin.

4.pv. Vielä on aikaa vaikkapa viimehetken ostoksille. Vaihtoehtoisesti voit lähteä opastetulle retkelle Forum Romanumiin ja Colosseumille. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19.45 ja saapuu Helsinki-Vantaalle klo 00.05.

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka ja sen retket sisältävät kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.
Vaatetuksessa ja varustuksessa kannattaa huomioida myös, että Italian kesät ovat kuumia.

Hyvää matkaa! 

Hotelli matkalla

Hotel San Marco

Siisti hotelli hyvällä sijainnilla keskustassa, kävelymatkan päässä Terminin päärautatieasemalta. Metroasema Castro Pretorio sijaitsee aivan kulman takana.

Lue lisää hotellista San Marco

Lisämaksulliset retket matkalla

Iltakävely ja Roomalainen illallinen, Rooma

Oppaan johtamalla tunnelmallisella iltakävelyllä näet kaikki vanhan kaupungin päänähtävyydet, kuten Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähteen, Pantheonin ja Piazza Navonan. Retki sisältää herkullisen illallisen ruokajuomineen.

Lue lisää

Vatikaanin retki, kaupunkiloma

Retkellä Vatikaaniin päästään näkemään Sikstuksen kappeli, jossa mm. Michelangelon mestariteokset kappelin katossa ja seinäfresco Viimeinen tuomio. Opas johdattaa Paavien renessanssipalatseihin antiikin mestariteosten ja veistosten äärelle, sekä Pietarinkirkkoon.

Lue lisää

Antiikin Rooma, kaupunkiloma

Opastettu retki Antiikin Rooman sydämeen Forumille ja Colosseumille.

Lue lisää