Skotlannin Ylämaat 5.9.2020 -lähtö

Skotlannissa henkeäsalpaavien maisemien, kilttiin pukeutuneiden miesten ja viskin lisäksi ainutlaatuinen historia sekä upeat linnat ja kartanot ihastuttavat. Skotlannin upeat maisemat ovat myös innoittaneet useita elokuvien ja tv-sarjojen tekijöitä.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Näet useita upeita ja mielenkiintoisia linnoja

2. Vierailet tarunhohtoisella Loch Ness -järvellä

3. Koet Skotlannin upean luonnon ja maisemat

4. Kuulet Skotlannin mielenkiintoisesta ja ajoittain verisestä historiasta

5. Matkan hinta sisältää kaikki upeat retket sekä illallisia.


Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Edinburgh-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • kuljetus turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • sisäänpääsyt ohjelmassa kerrottuihin kohteisiin
  • 5 yötä hotellissa, mukavuuksin varustelluissa huoneissa
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • illalliset Invernessin hotellissa matkan 2. ja 3. päivänä
  • illallinen Tyndrumin hotellissa matkan 4. ja 5. päivänä

Matkaohjelma: 

1.pv Finnairin/Finnairin operoima lento lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 08:25 ja Edinburghiin saavutaan klo 09:15. Huomioittehan, että Skotlannissa kello on kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä. Suomenkielinen opas on lentokentän tuloaulassa vastassa ja paikallinen tilausajobussi odottaa terminaalin edustalla. Edinburghissa tehdään kaupunkikierros bussilla ja kävellen. Bussista nähdään sekä kaupungin uusia, että vanhoja osia ja Royal Milen alueella kaupunkikierros jatkuu kävellen. Kierroksen aikana pidetään omakustanteinen lounastauko ennen kuin vieraillaan Edinburghin linnassa, jossa kuningas King James of England syntyi. Linnassa säilytetään mm. Skotlannin kruununjalokiviä, joista Euroopan vanhimpia ovat itse kruunu, valtikka ja miekka. Nähtävillä linnassa on myös kuninkaallisten muinainen kruunajaistuoli Stone of Scone. Linnalta matka jatkuu hotellille, johon majoitutaan yhdeksi yöksi. Illalla vapaa aikaa omakustanteiseen illalliseen.

2.pv Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Leithin satamaa ja vierailemme Royal Yacht Britanniassa. Tämä kuuluisa alus oli yli 40 vuotta kuninkaallisen perheen käytössä ja useat kuninkaalliset viettivät täällä mm. häämatkaansa. Laivassa nähdään kuninkaallisten hyttejä, hieno State Dining room sekä laivan henkilökunnan tiloja. Kierroksella on suomenkielinen audio-selostus. Käynnin jälkeen matka jatkuu kohti ylämaita ja Invernessiä. Matkalla pidämme jaloittelu ja lounas tauon Pitlochryn idyllisessä kylässä, josta Kuningatar Viktorian vierailun jälkeen v. 1844, kasvoi suosittu lomakohde. Kaupunki tunnetaan, ei pelkästään kauniista maisemistaan ja viskitislaamoistaan, mutta myös vuosittain pidettävistä kenttäratsastuskilpailuista. Täältä ajamme Mercury Inverness hotelliin, jonne majoitumme kahdeksi yöksi. Hotellilla yhteinen illallinen. (259 km)

3.pv Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Loch Ness -järveä. Teemme noin ½ tunnin mittaisen risteilyn Loch Nessillä ja vierailemme sen rannalla sijaitsevan Urquhart Linnan raunioilla. Tämän Ylämaan suurimman linnan raunioilla voit kokea 1000 vuoden takaista historiaa ja nauttia upeista näkymistä Loch Nessin yli. Kiipeä Grant Toweriin tai kurkista vankilakammioon, ja kuvittele mitä upeita juhlia suuressa salissa on pidetty. Bussi noutaa meidät linnasta ja jatkamme matkaa kohti Glen Ord viskitislaamoa. Glen Ordin tislaamo on Muir of Ordin laitamilla ja se on yksi Ylämaiden aarteista. Teemme tislaamo kierroksen, jonka aikana kuulemme viskin valmistuksesta ja saamme pienet maistiaiset.  Tämän jälkeen on nopea lounas pysähdys Invernessissä ja ennen kuin palaamme hotelliimme, vierailemme vielä Culloden taistelukentillä jossa taisteltiin viimeinen Iso-Britannian maaperällä käyty sotataistelu, vuonna 1745. Taistelu oli osa koko maassa käytävää sisällissotaa Hanoverin ja Stuartien hallitsijasukujen välillä, jonka Hanoverit voittivat. Täällä käytiin verisin taistelu jossa menehtyi noin kaksi tuhatta miestä. Tämän jälkeen palaamme hotelliin  ja nautimme yhteisen illallisen. (100km)

4.pv Pakkaamme laukut ja suuntaamme kohti Fort Williamia ja pysähdymme sen lähistöllä Glenfinnan Monument & Visitor Centrerissä sekä Glenfinnan Viaduct – sillalla jonka alueella filmattiin mm. toinen ja kolmas Harry Potter elokuvat, Harry Potter and the Chambers of Secret ja Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Pidä kamera valmiina, kun tulet Glenfinnaniin – valokuvamahdollisuudet ovat runsaat! Aikaa tutustua näyttelyyn ja alueen historiaan – sieltä suuntamme vielä kohti Ben Nevis vuorta. Pysähdymme Aonach Mor vuoren juurella ja otamme ‘’vuoristohissin’’ (gondola) ylös aina 650 metrin korkeuteen. Täältä on fantastinen kokemus nähdä upeat maisemat esim. Ben Nevis vuorelle ja kauemmas. Päivän aikana on aikaa nauttia omakustanteinen lounas. Sitten suuntaamme kohti Muthu Ben Doran hotellia johon majoitumme kahdeksi yöksi ja nautimme yhteisen illallisen. (256 km)

5.pv Tänään vierailemme Sconen Palatsissa, joka on Skotlannin kuninkaiden kruunajaispaikka ja yksi parhaiten säilyneitä ja ylläpidettyjä palatseja Skotlannissa. Palatsi on Mansfieldin jaarlin omistuksessa ja se on Stone of Destinyn, eli niin sanotun Skotlannin kruununjalokiven, koti. Valtakunnan saleissa on tekstiilejä, posliinia, maalauksia, veistoksia sekä Mansfieldin jaarlin sukukalleuksia. Täällä on hieman aikaa kahville ennen kuin suuntaamme kohti Stirlingin linnaa, joka sijaitsee korkean kallion päällä. Vierailemme linnassa josta on loistavat näköalat Forth Valleyn laaksoon, jossa on mm. vapaustaistelija William Wallacen mahtava monumentti. Linnassa näemme Skotlannin suurimman keskiaikaisen juhlasalin, kappelin, keittiön sekä Argyll & Sutherland Highlanders – rykmenttimuseon. Ajan salliessa voimme vielä pysähtyä Stirlingin kaupungissa ennen kuin palaamme hotelliin ja nautimme yhteisen illallisen. (240 km)

6.pv Pakkaamme laukkumme ja ja aamiaisen jälkeen nousemme bussiin ja suuntaamme kohti Inverarayn linnaa. Argyllin herttua asui tässä Campbellin klaanin linnassa ja täällä kuvattiin mm. Downtown Abbey ohjelman vuoden 2012 jouluosa. Linna, puutarha ja teehuone ovat avoinna yleisölle. Inveraray Castle on sekoitus gootti- ja barokkityyliä ja vierailla on mahdollisuus nähdä esim. suuri asekokoelma, ruokasali, sisääntuloaula ja salonki. Täältä suuntaamme kohti Loch Lomondia ja Trossachsin kansallispuistoa. Loch Lomond -järvi ja kansallispuiston upeat maisemat ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita jo vuosisatojen ajan. Alue käsittää Loch Lomondin syvät vedet, Trossachsin huimat laaksot, Breadalbanesin korkeat vuoret sekä Argyll-metsän suojaisat vuonot. Alue tarjoaa vierailijalle yhden Skotlannin upeimmista ja kauneimmista maisemista. Omakustanteisen lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Edinburghin lentokenttää, josta paluulento lähtee klo 18:00 ja saavumme Helsinkiin klo 22:30. (220 km)

Hyvää matkaa!

Huom! Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kierroksia, joiden varrella on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Hotellit matkalla

Edinburghin kaunis vanhakaupunki, Royal Mile ja Edinburghin linna ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä hotellista. National Gallery of Scotland, Royal Scottish Academy sekä Sir Walter Scott -monumentti ovat kaikki 500 metrin säteellä Motel Onesta.

Lue lisää

4 tähden hotelli aivan Invernessin keskustassa.

Lue lisää

3 tähden hotelli Loch Lomondin kansallispuistossa

Lue lisää

Tutustu myös 6.6.2020 lähtevään Skotlannin Ylämaat kiertomatkaan

Tutustu myös Irlannista Skotlantiin kiertomatkaan

Irlantia kutsutaan usein lempinimellä Vihreä saari sen upean vihreyden ja vehreyden vuoksi. Irlannin pääkaupungin Dublinin rento ja ystävällinen ilmapiiri saa matkailijan hyvälle tuulelle. Henkeäsalpaavien maisemien, kilttiin pukeutuneiden miesten ja viskin lisäksi Skotlannin ainutlaatuinen historia sekä upeat linnat ja kartanot tempaavat mukaansa.

Lue lisää