Slovakiasta Puolaan

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Varsovan Vanhakaupunki sekä sen kahvilat ja ravintolat

2. Krakovan Wawelin linna ja kävely sieltä Vanhaankaupunkiin

3. Bratislavan Ufo-Tower, joka on maailman tornirakennuksista pienin

4. Ihanat suklaaleivokset ja kuppikakut Krakovan kahviloissa. Herkkuja sekä paikalista nykytaidetta löytyy vaikkapa Bunkier Cafe -kahvilassa

5. Varsovan Lazienskin puisto, jossa on mukavaa rentoutua kaupungin vilskeen keskeltä


Matkan hinta sisältää:

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Wien ja Varsova-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • bussikuljetus ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomenkielisen oppaan palvelut perillä koko matkan ajan
  • paikallisoppaiden johdolla kierrokset Wienissä, Bratislavassa, Krakovassa, Varsovassa ja Auschwitzissa
  • 6 yötä hotelleissa
  • aamiaiset hotelliaamuina

1. pv. Finnairin lento Helsingistä Wieniin lähtee klo 08:30. Perille Wieniin saavumme klo 9:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas on vastassa lentokentän tuloaulassa Ikaalisten Matkatoimiston kyltin kanssa ja paikallinen bussi odottaa terminaalin edustalla. Kaupunkiin tutustutaan paikallisen oppaan johdolla kiertoajelulla ja -kävelyllä, joiden aikana nähdään historiallisen Wienin tärkeimmät nähtävyydet Schönbrunnin linnasta Hundertwasserhauseen. Kiertoajelun jälkeen voi tehdä ostoksia Mariahilferstrassella tai vaikkapa istahtaa idylliseen kahvilaan nauttimaan Sacherkakkua. Illansuussa bussi kuljettaa Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan, jossa majoitumme hotelliin kahdeksi yöksi. (80 km)

2. pv. Aamiaisen jälkeen paikallisopas kierrättää meitä Bratislavan parhailla nähtävyyksillä. Iltapäivällä on mahdollista lähteä lisämaksulliselle retkelle 800-luvulla rakennetulle Hrad Devinin linnoitukselle. Linnoitus sijaitsee upeissa maisemissa Tonavan ja Moravan yhtymäkohdassa ja linnoitus on yksi suosituimpia turistikohteita Slovakiassa. Retkelle lähtö klo 15:00, paluu takaisin n. klo 18:30.

3. pv. Matka jatkuu aamiaisen jälkeen kohti Krakovaa. Reittimme kulkee Tsekin kautta ja pysähdymme omakustanteiselle lounastauolle tunnelmalliseen Olomoucin kaupunkiin. Kaupunki tunnettiin jo keskiajalla Moravian pääkaupunkina. Nykyään tämä Tsekin viidenneksi suurin kaupunki tunnetaan tärkeänä yliopistokaupunkina. Olomoucista jatkamme edelleen Puolan vanhaan pääkaupunkiin Krakovaan, joka on yksi parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkikokonaisuuksia. Kaupungin romanttinen keskusta ja sen tori ovat täynnä ravintoloita ja ihmisten kuhinaa. Kaupunkiin majoitutaan kahdeksi yöksi. (450 km)

4. pv. Heti aamiaisen jälkeen paikallinen opas johdattaa kiertoajelulla ja -kävelyllä Krakovan kiehtovaan historiaan. Kiertoajelun jälkeen pidämme omakustanteisen lounastauon, jonka jälkeen on omaa aikaa tutustua Krakovan kaupunkiin. Iltapäivän lopulla on halukkailla mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Wieliczkan suolakaivokselle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaivos toimi yhtäjaksoisesti 700-vuotta, lopettaen toimintansa vuonna 2007. Kaivoksen uumeniin louhitut kappelit ovat taidokasta käsityötä ja kappelit on koristeiltu upeilla suolasta veistetyillä patsailla. Retkelle lähtö klo 17:00, paluu noin klo 20:30.

5. pv.  Varhain aamiaisen jälkeen (n. 6:45) matkaa jatketaan pohjoiseen. Matkan pysähdyttävimpiä kokemuksia on vierailu Auschwitzin museossa, entisellä natsien tuhoamisleirillä. Leirillä viimeiset hetkensä koki nykyarvioiden mukaan noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Eniten juutalaisia, mutta myös poliittisia vankeja, sotavankeja ja romaneja. Auschwitzia esittelee paikallinen opas tulkin avustamana. Museotutustumisen jälkeen matka jatkuu Varsovaan, jonne saavutaan iltasella. (n. 360 km)

6. pv. Aamupäivällä paikallisopas johdattaa Varsovan historiaan ja nykypäivään kiertoajelulla ja -kävelyllä. Tämän jälkeen vapaata aikaa. Illansuussa on mahdollista lähteä bussikuljetuksella Varsovan vanhassa kaupungissa sijaisevaan Dean’s Palaceen, jossa pääsee kuulemaan Chopinin tunnettuja säveliä pianomusiikkina.

7. pv. Koko päivän voit viettää omatoimisesti Varsovaan tutustuen. Huoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana ja matkatavarat voi jättää vielä hotellin säilytykseen päiväksi. Halukkailla on mahdollisuus lähteä mukaan lisämaksulliselle retkelle Wilanówin palatsiin. Barokkityylisen palatsin rakensi 1600-luvulla Puolan kuningas Juhana III Sobieski, ja se kätkee nykyään sisälleen laajan taidekokoelman. Retkelle lähtö huoneiden luovuttamisen jälkeen klo 11:00, saapuminen takaisin noin klo 15:00, jonka jälkeen ehtii vielä vaikka ruokailemaan ennen lentokentälle lähtöä. Illansuussa bussi kuljettaa lentokentälle. Finnairin/Finnairin operoima lento lähtee Varsovasta klo 19:25 ja saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 22:05.

Hyvää matkaa!

Huom! Matkaohjelmasta poiketen Auschwitzin vierailun ajankohta ja aikataulu varmistuvat myöhemmin. Auschwitzin vierailun tarkemmat aikataulut ilmoitetaan noin 3 kk ennen lähtöä.

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet, koska kaupungeissa liikutaan enimmäkseen jalkaisin.
Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

Lisämaksulliset retket matkalla

800-luvulla rakennettu Hrad Devinin linnoitus sijaitsee upeissa maisemissa Tonavan ja Moravan yhtymäkohdassa.

Lue lisää retkestä Devinin linnoitukselle

Wieliczkan suolakaivos toimi 700 vuoden ajan aina vuoteen 2007 asti. Kaivos on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Lue lisää

Vanhan kaupungin Dean's Palacessa esiintyvät ammattipianistit soittavat Chopinin sävelmiä.

Lue lisää

Kuningas Juhana III Sobieskin 1600-luvulla rakennuttama upea linna lähellä Varsovaa.

Lue lisää kierroksesta Wilanówin palatsissa

Hotellit Kiertomatkalla

Falkensteiner Bratislava -hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä Bratislavan linnaa sekä vanhaa kaupunkia.

Lue lisää

Hyvätasoinen hotelli Krakovan keskustassa, vanhankaupungin keskustorille on noin 15 minuutin kävelymatka.

Lue lisää

Varsovan keskustassa sijaitseva neljän tähden hotelli. Kulttuurin ja tieteen palatsille on matkaa noin 400 m, hotellin vieressä Zlote Tarasy -ostoskeskus.

Lue lisää

Tutustu myös