Ikaalisten matkatoimisto

Sveitsi ja upeat Alpit

Tutuksi tulevat Sveitsin suurimmista ja tunnetuimmista kaupungeista Zürich, Luzern, Bern ja Geneve. Matkan aikana yövymme Luzernissa, ihanassa Grindelwaldin alppikylässä sekä Sveitsin pääkaupungissa Bernissä. Vierailemme pienessä ja idyllisessä Gruyèresin pikkukaupungissa. Aikaa jää myös Alppien upeista aktiviteeteista nauttimiselle.

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Zürich ja Geneve-Helsinki
  • bussikuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla matkaohjelman mukaisesti
  • suomalaisen oppaan palvelut perillä
  • majoittumisen hotellihuoneissa mukavuuksin (5 yötä)
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • verot ja viranomaismaksut

Matkaohjelma

1.päivä: Matkaan lähdemme Helsinki-Vantaan kentältä klo 7.55 Finnairin / Finnairin operoimalla lennolla, joka saapuu Zürichiin kello 9.45 paikallista aikaa (-1 tunti Suomen aikaan). Lentokentän tuloaulassa on ryhmää vastassa suomalainen matkanjohtajaopas. Lentokentältä ajamme bussin kyydissä Sveitsin liike- ja talouselämän keskukseen Zürichiin. Teemme ensimmäisen osan kaupunkikierrosta bussilla, jonka aikana liikumme kaupungin modernimmissa osissa. Jatkamme kaupunkikierrosta vanhassakaupungissa jalkaisin. Ihailemme hyvin säilyneen vanhankaupungin upeita rakennuksia ja kirkkoja, mm. Fraumünsteriä, jota koristavat Chagallin lasimaalaukset sekä komeaa kaksitornista Grossmünsteriä. Kierroksen päätteeksi kävelemme maailmankuululla Bahnhofstrassen ostoskadulla, missä meillä on myös pari tuntia vapaata aikaa. Alkuillasta bussikuljetus Luzerniin ja majoittuminen Rothaus -hotelliin kahdeksi yöksi. (noin 68 km)

2. päivä: Aamiainen hotellin ravintolassa. Tutustumme tänään monien tunnettujen henkilöiden ylistämään Luzernin kaupunkiin. Luzern sijaitsee jylhien vuorien sylissä Vierwaldstätter-järven rannalla. Muun muassa Alexander Dumas puhui ”maailman kauneimman simpukan sisällä olevasta helmestä“ ja tuo toteama kuvaa kaupunkia ja sen sijaintia paremmin kuin loistavasti. Kaupunkikierroksen päätteeksi kävelemme Euroopan vanhimmalla katetulla puusillalla, Kapellbrückellä, joka on kaupungin ehdoton maamerkki. Iltapäivällä vapaa-aikaa tehdä ostoksia Luzernin kävelykeskustassa, käydä kävelyllä kuvauksellisella rantabulevardilla tai vierailla kuuluisassa Rosengart-museossa, missä on nähtävillä mm. Paul Kleen, Picasson, Mirón, Chagallin ja Monet’n töitä. Mahdollisuus vierailla myös Verkehrshausissa, joka on Euroopan monipuolisin liikennemuseo. Puoli miljoonaa vierailijaa vuodessa vastaanottava vierailukohde on Sveitsin suosituin interaktiivinen museo, jossa on mahdollisuus tutustua veturien, laivojen ja lentokoneiden maailmaan ja vaikka lentää itse helikopterisimulaattorilla. Lisäksi museossa on 3D-elokuvateatteri, jossa esitetään päivittäin useita mielenkiintoisia dokumenttielokuvia ja uutuutena museosta löytyy Lindtin suklaan ympärille rakennettu suklaa-elämysnäyttely. Maistiaiset sisältyvät tottakai sisäänpääsymaksuun! Toinen yö Luzernissa.

3. päivä: Aamiainen hotellin ravintolassa. Jätämme Luzernin taaksemme ja ajamme kauniiden ja vehreiden maaseutu- ja vuoristomaisemien saattelemana Interlakeniin. Interlakenissa meillä on mahdollisuus aistia kansainvälistä matkailuvilinää – kaduilla ja kujilla näkee lukemattomien suklaa-, juusto- ja kellokauppojen lisäksi lukemattomia kansallisuuksia. Ennen puolta päivää jatkamme matkaa kohti Grindelwaldin vuoristokylää, jossa majoittuminen Derby -hotelliin kahdeksi yöksi. (noin 89 km) Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua lisähmaksulliselle opastetulle vuoristoretkelle. Nousemme Stechelbergin asemalta lähes 3000 metrin korkeuteen Schilthornin huipulle. Tältä kuuluisalta James Bondin vuoreksikin nimetyltä huipulta avautuu 360 asteen huikea näkymä muun muassa Berner Oberlandin ylpeyksille Eigerille, Mönchille ja Jungfraulle. Meillä on hyvin aikaa nauttia kiehtovasta näköalasta ja kuvata lumihuippuja. Kierrämme oppaamme johdolla interaktiivisessa Bond World-elämysnäyttelyssä ja kävelemme 007 walk of fame’lla. Paluumatkalla Birgin väliasemalla rohkeimmat ja huimapäisimmät pääsevät kokeilemaan aktiviteetteja kuten skyline walkia ja thrill walkia. Alkuillasta paluukuljetus takaisin Grindelwaldiin. (noin 44 km)

4. päivä: Aamiainen hotellin ravintolassa. Tämä päivä on varattu omatoimiselle tekemiselle. Grindelwald tarjoaa loistavan patikointireitistön lisäksi myös suuren määrän muita aktiviteetteja kuten maastopyöräily, kiipeily, kesäkelkkarata, maasto-potkulautailu tai koskenlasku. Huimapäisimmät kokeilevat lentämistä First Flyereilla, vapaapudotusta jäätikkökanjonissa tai ajavat Firstiltä vuoren rinnettä alas maasto-kartingautolla. Tänään on aikaa myös valloittaa Schilthornin lisäksi joku muukin vuorenhuippu – Grindelwaldista on loistavat liikenneyhteydet esimerkiksi Wilderswiliin, mistä nousee perinteinen vuoristojuna Schynige Platten huipulle. Interlakenista voi nousta Jungfraujochin huipulle vievään junaan. Myös Mürrenin ja Wengenin kauniit vuoristokylät ovat patikoinnin ja vierailun arvoisia. Oppaamme tuntee Grindelwaldin liikenneyhteydet ja vaellusreitistön loistavasti ja antaa mielellään reittiehdotuksia tätä päivää varten. Toinen yö Grindelwaldissa.

5. päivä:  Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Thuninjärven huikeissa maisemissa kohti Sveitsin pääkaupunkia Berniä. Majoittuminen Kreuz -hotelliin, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan sympaattiseen Berniin. Kuten Johann Wolfgang von Goethe kirjoitti aikoinaan ystävälleen Charlotte von Steinille ”Sie ist die Schönste, die wir je gesehen haben“ Bern on kauneinta, mitä me olemme koskaan nähneet. Kierrämme parin tunnin kierroksella Bernin Unescon maailmanperintöluetteloon merkityssä vanhassakaupungissa ja ihailemme kaupungin katettuja kujia, joissa voi aistia menneen ajan markkinatunnelman. Kierroksemme päättyy Bernin ylpeyteen ruusutarha Rosengarteniin, josta löytyvät väriloistossaaan olevat sesongin kukat. Puutarhasta aukeaa kaunis näköala vanhankaupungin ja Aare-joen ylle sekä kaupungin kotivuorelle Gurtenille. Iltapäivällä vapaata aikaa ja mahdollisuus tutustua omatoimisesti vaikka yhteen Bernin lukuisista museoista. Taiteen ystäville ehdoton on monitaituri Paul Kleen taidekeskus, historiallisessa museossa on laajat kokoelmat Bernin historian kolikoita, vaihtuvia näyttelyitä sekä A. Einstein museo ja luonnon ihmeitä tarjoavat niin Alppimuseo kuin luonnonhistoriallinen museo. Kauniilla säällä Bernin kotivuori Gurten on myös suositeltava vierailukohde. Hieno elämys on ajaa köysiratajunalla ylös ja patikoida yhtä monista reiteistä alas – matkalla voi ihastella upeaa Bernin kaupungin ylle ja Alpeille avautumaa näkymää tai ihailla hyvinhoidettuja sveitsiläisten kotien ja maatalojen pihoja ja puutarhoja. Kaupat ovat auki Bernissä lauantaisin vain kello 17 saakka (27.8. -lähdöllä). (noin 75 km)

6. päivä: Aamiainen hotellin ravintolassa. Hyvästelemme Bernin ja jatkamme matkaamme ihastuttavaan Gruyères’n kaupunkiin. Korumainen pikkukaupunki sijaitsee Saane-joen yläpuolella linnanmuurien sisällä. Gruyères’n 2000 asukkaan kaupungissa elävät 800 vuotta vanhat perinteet. 1200-luvulla rakennettu upea linna hallitsee kaunista pikkukaupunkia. Kaupungin katuja kulkiessa voi nähdä hotellien ja ravintoloiden terasseilla iloisia juuston ystäviä kaikkialta maailmasta herkuttelemassa fondue-patojen äärellä. Juustofondue on ehdottomasti paikkakunnan suosituin ateria niin kesällä kuin talvellakin. Ennen puolta päivää jatkamme matkaamme Montreux’hön, missä vierailemme Mannerheimin muistomerkillä ja kävelemme upealla rantapromenaadilla. On helppoa ymmärtää miksi Mannerheim tahtoi viettää viimeiset vuotensa näissä henkeäsalpaavan kauniissa järvi- ja vuoristomaisemissa. Kaupungin rentoa ja välitön tunnelma on myös aistittavissa. Noin kello 16.00 bussikuljetus Geneven lentokentälle, missä teemme lähtöselvityksen oppaamme johdolla. Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee Genevestä kello 19.00 ja saapuu Helsinki-Vantaan kentälle klo 22.55. (noin 158 km)

Matkaan kannattaa varata hyvät jalkineet sekä tarvittaessa myös lämmintä vaatetta, vuoristossa lämpötila voi olla viileämpää.

Matka sisältää kävellen tehtäviä kiertokäyntejä, joissa on portaita, mukulakivikatuja tai muutoin epätasaisia pintoja. Näin ollen matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Normaali liikuntakyky ja peruskunto riittävät.

HYVÄÄ MATKAA!