Ikaalisten matkatoimisto

Tunnelmallinen Krakova

Puolan vanhimpiin ja suurimpiin kaupunkeihin kuuluva Krakova selvisi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumatta. Historia on läsnä kaupungin kaduilla ja nähtävyyksissä vieraillessa. Krakovan erinomaisesti säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sen Rynek Glowny -aukio on yksi Euroopan suurimmista toreista. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös Wawelin kuninkaanlinna, joka toimi aikanaan maan poliittisena keskuksena ja on nykyään museona. Tarun mukaan kukkulassa linnan alla on Wawelin lohikäärmeen luola, puolalaisen kansantarinan hahmo. Historian ja kulttuurin ohella Krakova tarjoaa hyvää ruokaa edulliseen hintaan, viehättäviä kahviloita, nuorekasta iltaelämää sekä mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia.

Matkan hinta sisältää

  • Finnairin / Finnairin operoimat lennot Helsinki-Krakova-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä puolalainen aamiainen Jama Michalika -ravintolassa (munakokkelia, kuumia makkaroita, leipä, voi, sinappi, juustoviipaleet, kahvi tai tee)
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 3 yötä hotellissa 2 hengen huoneessa mukavuuksin
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.päivä: Matka alkaa Finnairin / Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 8.40 (25.6. lähdöllä lento klo 7.35). Krakovaan saavumme klo 9.40 (25.6. lähdöllä saapuminen klo 8.35). Lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas, bussi on vastassa lentokentän edustalla. Ensimmäiseksi suuntaamme Jama Michalika -ravintolaan nauttimaan puolalainen aamiainen. Aamiaisen jälkeen aloitamme kaupunkiin tutustumisen suomenkielisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella, joka tehdään sekä bussilla että kävellen. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Krakovaan.

2.päivä: Toisena matkapäivänä lisämaksullinen retki vie halukkaat koskettavaan Auschwitzin museoon, entiseen keskitysleiriin, jossa nykytietojen mukaan noin 1,1 miljoonaa ihmistä koki viimeiset hetkensä. Retken aikana käydään niin pääleirillä kuin tuhoamisleiriksi kutsutulla Birkenaun leirilläkin. Lähtöajat retkelle vaihtelevat lähtöpäivän mukaan.

3. päivä: Aamiaisen jälkeen on aikaa omatoimiseen tutustumiseen Krakovaan ja sen ympäristöön. Krakova on täynnä historiaa ja muoseita, siellä sijaitsevat mm. Puolan ilmailumuseo, Czartoryskin -taidemuseo, Kansallismuseo ja monia muita. Ravintoloita ja kahviloita on tarjolla jokaiseen makuun, etsi oma suosikkisi esimerkiksi vanhankaupungin aukiolta tai Kazimierzin kaupunginosasta. Ravintoloiden hintataso on edullinen. Opas antaa parhaat vinkit saapumispäivänä.

4. päivä: Vielä on hyvin aikaa jatkaa Krakovan tutustumista. Hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana, hotellilla on tila mihin matkatavarat saa säilytykseen lentokentälle lähtöön asti. Klo 19.30 paikallinen opas sekä bussi kuljettavat hotellilta lentokentälle. Finnairin / Finnairin operoima lento lähtee Krakovasta klo 22.10, Helsinkiin lento saapuu seuraavan päivän puolella klo 01.05.

Hyvää matkaa!

Retki

Tällä retkellä koetaan Natsien aikainen kauheus vierailemalla Auschwtizin keskitys- ja tuhoamisleirillä. Opastetun vierailun aikana käydään museoksi muutetulla pääleirillä sekä Birkenaun tuohamisleirillä.

Lue lisää

Hotellit matkalla

Hyvätasoinen hotelli Krakovan keskustassa, vanhankaupungin keskustorille on noin 15 minuutin kävelymatka.

Lue lisää

Vienna House Andel´s Krakow hotelli sijaitsee vanhan kupungin kupeessa, lähellä kahviloita ja kauppoja.

Lue lisää