Tunnelmallinen Krakova

Puolan vanhimpiin ja suurimpiin kaupunkeihin kuuluva Krakova selvisi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumatta. Historia on läsnä kaupungin kaduilla ja nähtävyyksissä vieraillessa. Krakovan erinomaisesti säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, sen Rynek Glowny -aukio on yksi Euroopan suurimmista toreista. Kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu myös Wawelin kuninkaanlinna, joka toimi aikanaan maan poliittisena keskuksena ja on nykyään museona. Tarun mukaan kukkulassa linnan alla on Wawelin lohikäärmeen luola, puolalaisen kansantarinan hahmo. Historian ja kulttuurin ohella Krakova tarjoaa hyvää ruokaa edulliseen hintaan, viehättäviä kahviloita, nuorekasta iltaelämää sekä mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia.

✭ Top 5 – parasta tässä matkassa

1. Tunnelmallinen Krakovan Vanhakaupunki ja pääaukio Rynek Glowny

2. Wieliczkan suolakaivokset, jotka ovat Unescon maailmanperintölistalla

3. Upea Wawelin keskiaikainen kuninkaanlinna ja museo

4. Juutalaiskortteli Kazimierz ja sen trendikkäät kahvilat

5. Huikeat panoramanäkymät Krakovan ylle Kosciuszkon kukkulalta


Matkan hinta sisältää

  • Finnairin/Finnairin operoimat lennot Helsinki-Krakova-Helsinki
  • verot ja viranomaismaksut
  • menopäivänä puolalainen aamiainen Jama Michalika -ravintolassa (munakokkelia, kuumia makkaroita, leipä, voi, sinappi, juustoviipaleet, kahvi tai tee)
  • menopäivänä opastettu kaupunkikierros sekä kuljetus hotellille
  • 3 yötä hotellissa 2 hengen huoneessa mukavuuksin
  • aamiaiset hotelliaamuina
  • lähtöpäivänä kuljetus oppaan johdolla hotellilta lentokentälle

1.pv Matka alkaa Finnairin/Finnairin operoimalla aamulennolla Helsinki-Vantaan lentokentältä. Krakovan lentokentän tuloaulassa odottaa paikallinen suomenkielinen opas ja bussi on vastassa lentokentän edustalla. Ensimmäiseksi suuntaamme Jama Michalika -ravintolaan nauttimaan puolalaista aamiaista. Aamiaisen jälkeen aloitamme kaupunkiin tutustumisen suomenkielisen oppaan vetämällä kaupunkikierroksella, joka tehdään sekä bussilla, että kävellen. Kierroksen jälkeen majoittuminen hotellille kolmeksi yöksi, opas auttaa majoittumisessa. Loppu iltapäivä omatoimista tutustumista Krakovaan.

2.-3. pv Aamiaisen jälkeen on aikaa omatoimiseen tutustumiseen Krakovaan ja sen ympäristöön. Krakova on täynnä historiaa ja muoseita, siellä sijaitsevat mm. Puolan ilmailumuseo, Czartoryskin -taidemuseo, Kansallismuseo ja monia muita. Ravintoloita ja kahviloita on tarjolla jokaiseen makuun, etsi oma suosikkisi esimerkiksi vanhankaupungin aukiolta tai Kazimierzin kaupunginosasta. Ravintoloiden hintataso on edullinen. Opas antaa parhaat vinkit saapumispäivänä.

4. pv Vielä on hyvin aikaa jatkaa Krakovan tutustumista. Hotellihuoneet tulee luovuttaa aamupäivän aikana ja matkatavarat voi jättää hotellin laukkusäilytykseen lentokentälle lähtöön asti. Illalla paikallinen opas sekä bussi kuljettavat hotellilta lentokentälle Finnairin paluulennolle.

Hyvää matkaa!

Hotellit matkalla

Hyvätasoinen hotelli Krakovan keskustassa, vanhankaupungin keskustorille on noin 15 minuutin kävelymatka.

Lue lisää

Lisämaksulliset retket

Wieliczkan suolakaivos toimi 700 vuoden ajan aina vuoteen 2007 asti. Kaivos on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Lue lisää