Vivahteikas Dublin (Satakunnan viikon lukijamatka)

Matkan hinta sisältää

  • Matkanjohtajan palvelut
  • Norwegianin lennot Helsinki-Dublin-Helsinki
  • Majoitus Camden Court *** hotellissa, 3 yötä
  • Irlantilainen aamiainen hotelliaamuina
  • 3 ruokalajin illallinen hotellissa ensimmäisenä iltana
  • Sisäänpääsy Guinness Storehouseen
  • Pub lounas toisena matkapäivänä ohjelman mukaisesti
  • Hyvätasoisen bussin ja kuljettajan palvelut ohjelman mukaisesti
  • Suomalaisen paikallisoppaan palvelut ohjelman mukaisesti

Matkalla mukana Satakunnan Viikon tuottaja Sanna Jääskeläinen

1.pv. Norwegianin lento Helsingistä Dubliniin lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä klo 16.40. Dubliniin saavumme klo 17.50. Kentällä on vastassa paikallinen bussi ja kuljettaja, sekä suomenkielinen opas. Bussi kuljettaa keskustaan, jossa majoitumme Camden Court hotelliin kolmeksi yöksi. Illallinen hotellissa.

2.pv. Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan johdolla tutustumaan tähän Irlannin tasavallan pääkaupunkiin. Dublin on elegantti ja taiteellinen kaupunki, jossa on leveitä Yrjöjen aikaisia aukioita ja katuja, merkittäviä julkisia rakennuksia ja riveittäin tiilitaloja värikkäine ovineen. Kaupunkikierroksella tutuksi tulevat mm. Trinity College, Christ Church, Pyhän Patrickin katedraali, pääkatu O’Connell Street, Liffey joki, Guinnesin valtava panimoalue sekä Phoenix Park. Kierroksen aikana vierailemme Guinness Storehouse panimomuseossa, joka on Irlannin suosituin turistinähtävyys. Kierros päättyy seitsemännessä kerroksessa sijaitsevaan lasiseen näköalabaariin, josta on upeat näkymät koko Dublinin yli. Mahdollisuus tehdä ostoksia virallisessa Guinness-liikkeessä.
Kiertoajelun ja vierailun jälkeen pysähdymme vielä nauttimaan lounasta paikallisessa pubissa. Loppupäivä vapaata aikaa käydä vaikkapa paikallisissa museoissa tai ostoksilla. Illansuussa on mahdollisuus lähteä lisämaksusta nauttimaan hyvästä ruuasta ja irlantilaisesta illanvietosta. Arlington hotellissa järjestetään vauhdikkaita Irish Nights -iltoja, joihin kuuluu kolmen ruokalajin illallinen, elävää irlantilaista musiikkia sekä irlantilaista tanssia. Irlantilaisesta tanssiesityksestä vastaa kuuluisa Celtic Dancers -tanssiryhmä.

3.pv. Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti kaupunkiin, tai lähteä oppaan johdolla lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Belfastiin.  Belfastissa vierailemme upeassa, uudessa Titanic Belfast vierailukeskuksessa, jossa kuulemme Titanicin tarinan sen syntyajatuksesta traagiseen loppuun saakka. Vierailun jälkeen teemme opastetun kaupunkikierroksen oppaan johdolla. Paluu hotellille Dubliniin illansuussa.

4.pv. Aamupäivällä on tarjolla puolipäiväretki Malahiden linnaan, joka oli Talbot-normannisuvun kotilinna 800 vuoden ajan. Vierailulla näemme upeasti kunnostetun linnan salit ja makuuhuoneet, puiston ja puutarha-alueet. Linnavierailun jälkeen ajamme Howthin kalastajakylään, jossa pysähdymme vielä herkulliselle lounaalle Abbey Tavern pubissa. Iltapäivällä bussi kuljettaa lentokentälle, josta Norwegianin lento lähtee klo 16.05, ja saapuu Helsinki-Vantaalle klo 21.15.

Lisämaksulliset retket matkalla

1100-luvulta peräisin oleva Malahiden linna oli Talbot suvun omistuksessa aina 1970 -luvulle asti. Sitä ympäröi kaunis puutarha ja laajat viheralueet.

Lue lisää

Dramaattinen ja komea Titanic Belfast vierailukeskus kertoo ikimuistoisen tarinan Titanicin syntyajatuksesta sen rakennuksen ja matkaan lähettämisen kautta kuuluisaan neitsytmatkaan ja traagiseen loppuun asti.

Lue lisää

Vauhdikas Irlantilainen illanvietto musiikin, tanssiesitysten ja hyvän ruuan parissa.

Lue lisää

Muut matkat