München

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja Baijerin osavaltion pääkaupunki. Vivahteikkaan historiansa lisäksi kaupunki tunnetaan monipuolisesta olutkulttuurista, jalkapallosta ja BMW automerkin kotikaupunkina. Kaupungin kaduilla voi kohdata baijerilaisen elämänilon ja eteläisen huolettomuuden.

München sijaitsee Isarjoen varrella Baijerin osavaltiossa ja se onkin Baijerin osavaltion pääkaupunki. Toisessa maailmansodassa kaupunki kärsi merkittävästi pommituksista, jotka tuhosivat täysin jopa puolet sen rakennuksista. München on kuitenkin uudelleenrakennettu vanhaa rakennuskantaa kunnioittaen. Kaupunki on täynnä arkkitehtonisia aarteita barokin ja renessanssin ajoilta ja on hyvin säilyttänyt alkuperäisen saksalaisen tunnelmansa. Münchenistä löydät lukuisia erinomaisia ravintoloita, vilkasta klubielämää ja muutamia maan parhaita museoita. Saksan olutpääkaupunkina tunnetussa Münchenissä järjestetään syksyisin maailmallakin tunnetut Oktoberfest-olutfestivaalit.

Lisää Münchenistä

Münchenin keskustassa on helppo liikkua kävellen, sillä vaikka se onkin laajalle levinnyt metropoli, on sen ydinkeskusta kompakti. Toisaalta myös Münchenin julkinen liikenne on tehokas ja täsmällinen. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee kätevästi kaikille keskeisille nähtävyyksille. Päiväliput tai kymmenen leiman Streifenkarte ovat paras vaihtoehto useamman päivän vierailulle. Kätevimmin paikasta toiseen pääsee S- ja U-bahn-junilla, jotka kulkevat Marienplatzin ja monien muiden ydinkeskustan asemien kautta.

Münchenin parhaat ostospaikat sijaitsevat Altstadt-vanhassakaupungissa ja etenkin sen kahden pääaukion välittömässä läheisyydessä.. Marienplatz-aukiolta lähtevät kadut, kuten Theatinerstraße ja Kaufinger Straße ovat täynnä tunnettujen laatumerkkien myymälöitä. Kaufinger Straßella taas sijaitsevat edullisemmat ketjuliikkeiden myymälät. Mielenkiintoinen ostoskatu on myös Sendlinger Straße, jonka varrella sijaitsee useita lahjatavaraliikkeitä, taidegallerioita sekä paikallisia käsitöitä myyviä liikkeitä. Münchenin keskustassa ja keskustan ulkopuolella on myös useita ostoskeskuksia ja outlet-myymälöitä.

Ydinkeskusta ja etenkin Altstadt-vanhakaupunki ovat parhaita paikkoja löytää ravintola nopeasti, etenkin Viktualienmarkt-aukion tienoilta löytyy runsaasti ravintoloita. Saksan olutpääkaupungissa ei myöskään kannata unohtaa olutravintoloita, pubeja ja biergarteneita. Vieraile esimerkiksi yhdessä maailman kuuluisimmista pubeista: Hofbräuhausissa. Baijerilaisia perinneruokia tarjotaan erityisesti oluttuvissa, joita on ympäri kaupunkia, ja monissa niistä on ruokia myös kasvissyöjille. Pikaruoista makkarat ovat yleisimpiä, ja kaupungista saa myös erinomaista kebabia.

Tyypillisissä baijerilaisissa olutkellareissa voi nauttia myöhäisiä illallisia tai tanssia aamuun asti. Puolen litran paikallinen olut maksaa muissa kuin yökerhoissa ja erikoisklubeissa 3–4 euroa. Vaikka München on Saksan kalleimpia kaupunkeja, ovat oluen kanssa hyvin maistuvat ateriat kuten makkarat varsin kohtuuhintaisia, ja hyvätasoisen illallisen saa helposti olutkolpakko mukaan lukien 10 eurolla.

FC Bayern München on müncheniläisen urheilun kruununjalokivi. Joukkue pelaa Saksan pääsarjaa Bundesligaa upealla Allianz Arenalla, joten Münchenin lomaan voit hyvin yhdistää palasen eteläsaksalaista jalkapallokulttuuria.
Octoberfest -olutfestivaalia vietetään lokakuussa ja se on tunnettu ympäri maailmaa. Münchenissa on kuitenkin paljon muitakin tapahtumia jotka keräävät hyvän ruan ja juoman ystäviä yhteen. Myös monet maailman luokan esiintyjät konsertoivat kaupungissa. Münchenin turisti-infon kalenterista voit käydä kurkkaamassa tapahtumia omalle matkustusajallesi.

Münchenin ympäristössä on paljon nähtävää, lyhyen ajomatkan päässä. Voit vuokrata auton tai hypätä jollekin lukuisista opastetuista retkistä (englanniksi). Suosittuja päiväretkikohteita ovat Romantische Strasse ja sillä sijaitseva Rothenburg ob der Tauber, Neuwaldsteinin linna ja Alpeilla sijaitseva Berchtesgadenin kaupunki sekä Hitlerin kotkanpesä.

Miksi matkusta Müncheniin?
Saksan olutpääkaupunki
Iloinen baijerilainen elämänasenne
Kaunis vanhakaupunki
Jalkapallo
Kaupungin runsas tapahtumatarjonta

Matkat

Münchenin kaupunkiloma

Helsinki-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Helsinki
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Helsingistä ja määrität itse montako yötä haluat Münchenissä viettää.


Münchenin kaupunkiloma Tampereelta

Tampere-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Tampere
Valitset valikoimastamme sinulle sopivat lentoaikataulut Tampereelta ja määrität itse montako yötä haluat Münchenissä viettää.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Turusta

Turku-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Turku
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Turusta.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Oulusta

Oulu-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Oulu
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Oulusta.


Münchenin kaupunkiloma lentäen Rovaniemeltä

Rovaniemi-München
München (valitsemasi määrä päiviä)
München-Rovaniemi
Valitse sinulle sopivimmat välilaskulliset lennot omalta kotikentältäsi Rovaniemeltä.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Münchenin matkaasi

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
huhtikuu
13 °C
heinäkuu
22 °C
syyskuu
17 °C
joulukuu
4 °C