Muotia ja ostoksia Milanossa

Milano on muodin mekka ja shoppailijan paratiisi! Kaikki ovat vähintään kuulleet Milanon muotiviikoista. Huippusuunnittelijoista muun muassa Armani, Prada, Versace ja Dolce & Gabbana pitävät kaupunkia kotipaikkanaan. Shoppailijalle kaupungissa riittää ostettavaa ja ihailtavaa.


 

Lähde ihmettelemään muoti-ihmisiä kuhisevaa kaupunkia! Kahdesti vuodessa järjestettävät Milanon muotiviikot vetävät muotia rakastavaa väkeä, kuuluisuuksia, alan ammattilaisia ja toimittajia kaupunkiin. Maailman tunnetuimmat suunnittelijat esittelevät mallistonsa syys-lokakuussa ja tammi-helmikuussa.


 

Hieno ostospaikka on kuin taideteos! Italian vanhin ostoskeskus Galleria Vittorio Emanuele II on elegantti 1800-luvun kaarikäytävä, jonka varrelta löytyvät laadukkaimpien merkkien putiikit kuten Prada, Gucci ja Louis Vuitton.


 

Nyt suunta kohti shoppailijan unelmaa! Quadrilatero della Moda on hienostunut ostoskatujen alue Centro Storicolla. Via Monte Napoleone, Via Alessandro Manzoni, Via della Spiga ja Corso Venezia -katujen varrelta löytyy niin elegantteja muotiputiikkeja, antiikkikauppoja kuin kahviloitakin. Niistä Via Monte Napoleone on kuin Milanon Champs Elysees tai Fifth Avenue: kallis, ylellinen ja tyylikäs.


 

Opi miten muutama vuosisata sitten pukeuduttiin! Lähde tutustumaan Palazzo Morando -museon näyttelyihin tutustumaan 1600–1800-lukujen Milanoon ja muotiin maalausten, huonekalujen ja asujen kautta.


 

Lähde pikkuliikkeisiin ja löydä uniikkeja vaatteita, joilla erotut muista! Breran kadut ovat Milanon eläväisimpiä. Aiemmin katuja kansoittivat taiteilijat ja boheemit, mutta nyt Brera on trendikäs ostosalue, josta löytyy muun muassa naisille suunnattuja pikkuliikkeitä ja antiikkiliikkeitä.


 

Sukella ihmisjoukon sekaan ja lähde tekemään löytöjä! Via San Marcon katumarkkinoilla myydään niin edullisia kuin hintavampiakin merkkivaatteita, joista varsinkin kashmirvilla on suosittu ostos. Myynnissä on myös käsitöitä, kirpputorivaatteita ja antiikkia. Katumarkkinat järjestetään maanantaisin ja torstaisin, ja ne ovat avoinna kello 14:än asti.


 

Serravalle on Euroopan suurin outlet-kylä, joka sijaitsee noin tunnin matkan päässä Milanosta Piedmonten maaseudun ja Ligurian Rivieran välissä. Outletissä on edustettuina yli 300 luksusmerkkiä. Kun shoppailu alkaa väsyttää, alueella voi istahtaa yhteen sen yhdestätoista ravintolasta nauttimaan vaikkapa lounasta. Serravalleen kulkee viikonloppuisin shuttlebussi Milanon keskustasta.


 

Milanosta löytyvä Il Salvagenten outlet-myymälä on 15 minuutin kävelymatkan päässä Duomolta. Vaatteita, asusteita ja kenkiä pursuavan outletin alennukset saavuttavat jopa huimat 70 prosenttia. Valikoimista löytyy muun muassa Guccia, Red Valentinoa, Fred Perryä, Pinkoa ja Miu Miuta.