Napoli

Napolissa kokee Italian aidoimmillaan. Upean sinisenä hohtava Napolinlahti ja vaikuttava yli kilometrin korkeuteen kurkottava Vesuvius -tulivuori luovat Napolille sen tunnusomaiset piirteet. Napolissa pystyy yhdistämään niin kaupunki- ja rantalomailun kuin myös kulttuuri-, herkuttelu ja penkkiurheilumatkailunkin.

Napoli sijaitsee Roomasta reilu 200 km lounaan suuntaan. Napolin seutu on yksi maailman vanhimpia asuttuja alueita, nykyisin kaupungin metropolialueella asuu nelisen miljoonaa ihmistä. Kaupungin historiallinen barokki- ja renessanssityylisiä rakennuksia täynnä oleva keskusta on Euroopan laajin vanhakaupunki sekä Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin ympäriltä löytyy upeita arkeologisia kohteita kuten Vesuviuksen aikanaan kuuman laavan alle peittämät Pompeji ja Herculaneum. Napolissa voit maistaa aidointa ja alkuperäisintä pizzaa, sillä Napolin kerrotaan olevan pizzan synnyinkaupunki. Myös pastaruoat, kahvi ja jäätelö ovat maailman parhaimmistoa, sekä ehdottomasti myös paikallinen herkkuleivonnainen Sfogliatella.

Lisää Napolista

Liikkuminen

Napolin liikenne on useimmiten erittäin ruuhkaista ja liikenne seisoo, jolloin autolla sekä bussilla liikkuminen on aikaa vievää. Tästä johtuen käveleminen on monesti paras keino Napolissa liikuttaessa. Keskeisimmät nähtävyydet sijaitsevat pääosin pienellä alueella, samalla pääsee osaksi eteläitalialaista elämänmenoa ja poikkeamaan esimerkiksi paikallisten suosimissa kahviloissa, joissa rauhallinen tunnelma vaihtuu välillä teatterimaiseen dramaattisuuteen. Napolin metroverkostoa on laajennettu viime vuosina, metrolla kulkeminen onkin nopein ja paras tapa matkustaa pidempiä matkoja. Tärkeimpiä metroasemia ovat Piazza Garibaldi päärautatieasemalla, pääostoskadun varrella sekä monen suuren nähtävyyden naapurissa oleva Toledo ja lähellä satamaa sijaitseva Municipio. Napolissa on neljä funikulaarilinjaa, mm. Augusteo-asemalta kulkeva Funicolare Centrale. Bussilinjoja on useita, mutta ruuhkien takia bussien käyttö saattaa olla turhauttavaa. Napolissa on myös raitiovaunuverkosto, mutta viime aikoina sen kehittäminen on jäänyt metrolinjojen kehittämisen jalkoihin. Metroon, funikulaareihin, busseihin sekä raitiovaunuihin käyvät samat liput. Lippuja on myynnissä metroasemien automaateilla ja lipputiskeillä sekä kioskeissa ja kahviloissa, joiden nimessä on T eli ne myyvät tupakkaa. Lippu kannattaa ostaa etukäteen ja se pitää leimata ennen metrolaiturille, bussiin tai funikulaariin menemistä. Tarjolla on erilaisia lippuja; yhdensuuntaisia lippuja, päivälippuja, viikon voimassa olevia lippuja sekä turisteille suunnattuja lippuja, joilla pääsee sisälle myös joihinkin nähtävyyksiin. Lähikaupunkeihin sekä mm. Vesuviukselle ja Pompeijiin pääsee paikallisjunilla, joihin tulee ostaa asemalta erilliset liput ennen junaan nousemista tai Campanian kolmen vuorokauden kortti. Napolista on myös lauttayhteydet läheisille saarille kuten Caprin ja Ischia.

Ostokset

Napoli ei ole mikään erinomainen ostoskaupunki, mutta italialaiseen tyyliin siellä on kaupan paljon erilaisia houkuttelevia tuotteita. Ostokset Napolissa tehdään lähinnä keskustan kaduilla, joilla on eniten pieniä liikkeitä, mutta valitettavasti vanhankaupungin (centro storico) liikkeet ovat muuttuneet entistä enemmän matkamuistoja myyviksi ja tavalla tai toisella turisteille suunnatuiksi kaupoiksi.

Ravintolat ja iltaelämä

Tapahtumat

Päiväretket

Napolista kannattaa ehdottomasti tehdä retki ainakin yhdelle saarelle. Napolinlahden suurin saari on Ischia, ja monen mielestä myös kaunein. Ischian maisemia pääsee ihailemaan esimerkiksi 800 m korkeudesta Monte Epomeollelta. Ischialla on myös houkuttelevia uimarantoja, museoita sekä eksoottisten ja harvinaisten kasvien värittämä puutarha. Capri, saarista kuuluisin, on tarunhohtoinen unelmalomakohde. Capri on luksusluokan vierailukohde, josta löytää Välimeren tunnelmaa ruokineen, kahviloineen, piazzoineen ja merimaisemineen. Napolinlahden pienimmältä ja vähiten tunnetulta Procida -saarelta löytyy kauniisti maalattuja taloja, kalastajia ja kaunista luontoa.

Matkat

Napolin kaupunkiloma

Helsinki-Napoli
Napoli (valitsemasi määrä öitä)
Napoli-Helsinki
Matka Napoliin lentäen Helsingistä. Matkan hintaan sisältyy lennot Helsingistä Napoliin, sekä majoitus keskustahotellissa aamiaisin.


Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Italia
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
12 °C
huhtikuu
19 °C
heinäkuu
30 °C
lokakuu
22 °C