Olbia — Nähtävyydet ja tekemistä

Delfiinit luonnollisessa elinympäristössään

Missä olisi parempi ihailla näitä kiehtovia eläimiä kuin niiden luontaisen ja vapaan elinpiirin äärellä? Olbian alueelta löytyy useita toimijoita jotka järjestävät erilaisia vesiretkiä delfiinien pariin. Vinkkejä kannattaa kysyä myös esimerkiksi oman hotellin vastaanotosta. Suosituksia löydät helposti muun muassa Tripadvisorin kautta.

Maailmanpyörä

Erityisesti Olbian kaupungin ilta- ja yöelämän päänähtävyys. Maailmanpyörään hyppäämällä saat myös mukavat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön sekä lahdelle. Maailmanpyörän korkeus on 36 metriä. Maailmanpyöräajelun hinta on aikuisilta noin 8e per hlö ja alle 12-vuotialita 5e.

Parco Fausto Noce -puisto

Paikallisten ja matkailijoiden suosima puisto- ja viheralue. Puisto on avoinna päivittäin klo 9:00-20:00 (kesällä klo 22:00 saakka). Puistossa kukoistavat monet Välimeren kasvit sekä puut ja viihtyisyyttä lisäävät penkit, viehättävät polut ja suihkulähde. Puisto on suosittu harrastuspaikka ja sieltä löytyy puitteet muun muassa tennikselle ja jalkapallolle. Muita palveluita ovat esimerkiksi pieni amfiteatteri, urheiluhalli sekä keilarata. Puisto on suosittu paikka myös paikallisten tapahtumien järjestämiselle. Mukava alue leppoisan lomapäivän viettoon puistoilun merkeissä!

 

 

Arkeologinen museo

Satamassa, omalla pienellä saarellaan sijaitseva museo keskittyy erityisesti alueen merelliseen historiaan, Rooman valtakunnan aikaan, historiallisiin hylyistä pelastettuihin aarteisiin sekä Olbian kaupungin vaiheisiin. Museo on tavallisesti suljettuna ma-ti, mutta palvelee muina päivinä klo 10:00-13:00 sekä 17:00-20:00.

San Simplicion katedraali

1100-luvulla rakennettu kirkko sijaitsi muinoin kaupunginmuurien ulkopuolella, pienen kukkulan laella. Ulkoapäin melko vaatimaton rakennus on tärkeä osa alueen historiaa ja säilynyt erilaisten vaiheiden läpi upeasti. Melkein täysin graniitista tehty katedraali on sisältä tunnelmallinen ja toimiikin pääpaikkana esimerkiksi Festa di San Simplicion, eli Sardinian suurimman uskonnollisen festivaalin aikaan.

San Paolon kirkko

Kirkko toimi pitkään Olbian pääkirkkona kunnes San Simplicion katedraali otti paikan restauroinnin myötä. Sen charmi on parhaimmillaan ulkopuolella, mutta myös sisältä löytyy mielenkiintoisia ja kauniita maalauksia. Sen erikoisuus on katolla komeileva kirjava kupoli.