Oluen- ja viininystävän Riika

Riian parhaat olutpaikat

 

Tiesitkö, että Latvialla on erittäin rikas ja monipuolinen olutkulttuuri? Oluella on ollut merkittävä vaikutus Latviassa vuosisatojen ajan ja tuota historiaa vaalitaan edelleen jatkamalla laadukasta panimotyötä. Vaihtoehtoja on valtavasti – pehmeistä lagereista uniikkeihin käsityöläispanimoiden tuotteisiin.

Riiasta löydät laadukkaita pubeja, panimoravintoloita ja olutkellareita jokaiseen makuun! Listasimme muutaman oluiden ystävien ”must”-paikan Riian vierailulle:


🍺 Folkklubs ALA Pagrabs

Arvostettu ja suosittu kellariravintola Riian Vanhassakaupungissa. Vanhan viinikellarin tiloihin tehty tilava taverna, jossa on upea tiiliholvikatto ja mahtava tunnelma! Folkklubs ALA Pagrabs tarjoaa erittäin laajan valikoiman oluita, viinejä, herkullista ruokaa sekä livemusiikkia. Mikäli suuntaatte ilta-aikaan tai viikonloppuna syömään, pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Folkklubs ALA Pagrabs tarjoaa Riian parhaan valikoiman paikallisten panimoiden tuotteita, joten tätä paikkaa ei missään nimessä kannata jättää väliin!

Osoite: Peldu iela 19, Centra rajons, Rīga
Sijainti kartalla

Folkklubs ALA Pagrabs, Riika


🍺 Labietis

Paikallisen Labietis-panimon pubi sijaitsee hieman syrjempänä Vanhaankaupunkiin ja ydinkeskustaan nähden. Mikäli olet käsityöläisoluiden ystävä, tänne kannattaa suunnata! Pubissa on asiantunteva palvelu ja pääset maistelemaan erilaisia oluita hyvässä tunnelmassa. Labietis sijaitsee sisäpihalla vanhalla teollisuusalueella ja sitä on hieman vaikea löytää, mutta paikka on ehdottomasti pienen etsimisen arvoinen. Panimopubissa tarjoillaan pieniä välipaloja, isompaan nälkään vierestä löytyy ruokapaikkoja.

Osoite: 2, Aristida Briāna iela 9a, Rīga
Sijainti kartalla


🍺 Alus Muiža

Paikallisten suosima, kodikas pieni korttelipubi, jossa on ystävällinen palvelu ja välitön tunnelma. Alus Muiža tarjoaa hyvän valikoiman paikallisia oluita ja täältä voit ostaa myös mukaan hanaolutta. Pubissa saatavilla lisäksi pieniä snackseja juoman kaveriksi. Erinomainen vaihtoehto, jos etsit rentoa paikkaa ja monipuolista valikoimaa!

Osoite: Ģertrūdes iela 45, Centra rajons, Rīga
Sijainti kartalla

 

Riian parhaat viinipaikat

 

Riiassa on arvostettuja fine dine-ravintoloita, kuten Vincents ja Barents, joissa on erittäin tasokas viinivalikoima. Ravintoloiden maistelumenut viiniyhdistelmineen tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä. Jos taas haluat poiketa viinilasillisella astetta rennommin, seuraaviin paikkoihin kannattaa tutustua!


🍷 Vieta

Hurmaava Vieta on ykköspaikka kaikille viinejä arvostaville! Vieta on palkittu Baltic Wine List Awards -arvioinnissa parhaasta viinilistasta Baltiassa vuosina 2018, 2019 ja 2020 sekä Baltian maiden parhaana viinibaarina 2020. Vieta tunnetaan viihtyisästä ilmapiiristä, kekseliäästä valikoimasta ja asiantuntevasta palvelusta.

Osoite: Kr. Valdemāra 61, Rīga
Sijainti kartalla


🍷 Easy Wine

Easy Wine on viihtyisä itsepalveluviinibaari ja ravintola Vanhassakaupungissa. Hauska konsepti, jossa erillisellä viinikortilla voi laskea itse automaateista viinejä haluamansa määrän (50 ml, 100 ml tai 150 ml) n. 60 viinin valikoimasta. Sopii erinomaisesti, jos haluat maistella erilaisia viinejä rennossa tunnelmassa! Ravintolasta saatavilla viineihin sopivia ruokia mm. erilaisia maistelulautasia, tapaksia, bruschettoja ja pastaa.

Osoite: Audēju iela 4, Centra rajons, Rīga
Sijainti kartalla


🍷 Tinto

Tunnelmallinen Tinto tarjoaa laajan valikoiman viinejä ja espanjalaistyylistä ruokaa. Tinto sijaitsee upean, Art Deco -tyylisen Splendid Palace -elokuvateatterin vieressä, joka on itsessään jo nähtävyys!

Osoite: Elizabetes iela 61, Centra rajons, Rīga
Sijainti kartalla

Tutustu Riikaan ja Riian matkoihin!

Latvian pääkaupunkia Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, eikä suotta! Keskustan kanavat, puistot, palatsit, jugend-kaupunginosa, kauppahallit ja keskiaikainen Vanhakaupunki viestittävät hansakaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Riika on kaupunkina ainutlaatuinen.

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä:

Riika on erinomainen kohde herkkusuiden lomia varten, sillä kaupungin kadut ovat täynnä toinen toistaan viihtyisämpiä ravintoloita, joista jokainen löytää varmasti omaan tyyliinsä mieluisan.

Lue lisää

Vietä kokonainen päivä omatoimisella kävelyreitillä herkutellen Riian ihanissa lounaspaikoissa, ravintoloissa ja kahviloissa. Jos et ehtinyt hotellin aamiaispöytään, niin ei hätää, löydät kyllä mieleisesi kahvilan päivän tärkeimmän aterian nauttimiseen tai viikonloppuna voit aloittaa päiväsi herkkuja notkuvalta brunssilta. Lounas ja illallinen eivät tietenkään saa unohtua nähtävyyksien koluamisen lomassa. Myös päivän kahvi- ja makean herkutteluhetki on hyvä suoda itselleen lomalla.

Lue lisää

Lähde kiertämään Riian Vanhankaupungin lukemattomia nähtävyyksiä omatoimiselle kävelykierrokselle. Matkan varrelle osuu muun muassa aikansa poikamiesboksi Mustapäiden talo, historiallinen Riian linna, toinen toistaan upeampia kirkkoja sekä ravintoloita ja kauppoja täynnä olevat Jaakobin kasarmit, joka toimi aikoinaan ruotsalaisten sotilaiden asuinsijana.

Lue lisää