Oluenystävän Saksa 🍺

Saksa on loistava kohde oluen ystäville. Olutkulttuuriin ja erilaisten oluiden maailmaan pääset tutustumaan esimerkiksi erilaisilla olutfestareilla, panimoissa ja Biergarteneilla. Saksasta löytyy varmasti jokaiselle oluen ystävälle maistuvimmat maut yli tuhannen panimon ja tuhansien olutmerkkien joukosta. Saksassa on paljon pieniä panimoita isojen ja kansainvälisesti tunnettujen panimoiden lisäksi. Monien pienpanimoiden makuja pääsee maistamaan kuitenkin vain itse paikan päällä.

Olutjuhlat

Perinteiset olutjuhlat ovat elämys torvisoittokuntineen, ruokineen, vaatteineen ja litran oluttuoppeineen. Olutjuhlat ovat elämys joka jokaisen matkailijan kannattaa kokea ainakin kerran elämässään. Kaikkein tunnetuimmat olutjuhlat järjestetään syksyllä Münchenissa, mutta ympäri Saksaa löytyy monia muitakin vastaavanlaisia festivaaleja.

Kaksiviikkoiset Oktoberfestit järjestetään vuosittain Münchenissa syys-lokakuussa. Oktoberfestien juhlahumu koostuu miljoonista kävijöistä, valtavista olutteltoista, pitkistä pöydistä, tuhdeista ruoka-annoksista ja tietenkin erilaisista oluista.

Mikäli haluat olutjuhlille, joissa on enemmän paikallisia kuin turisteja kannattaa suunnaksi ottaa Saksan toiseksi suurimman olutjuhlat Stuttgartissa, Cannstatter Volkfestit. Kyseessä silti ei ole mitkään pienet festivaalit, kävijöitä on miljoonittain ja tunnelma muutenkin samantapainen kuin Oktoberfesteillä. Festivaalialueella on oluen, ruuan ja iskelmämusiikin lisäksi huvipuistolaitteita ja markkinakojuja koko perheen riemuksi.

Sekä Münchenissä että Stuttgartissa järjestetään olutjuhlien keväinen versio, Frühlingsfest.

Pohjois-Saksan suurin oluttapahtuma, Freimarkt,  järjestetään Bremenissä loka-marraskuussa.

Biergarten (olutpuutarha)

Olutkulttuuria parhaimmillaan pääset kokemaan olutpuutarhoissa eli Biergarteneissa. Biergartenit eroavat suomalaisista olutravintoloista siinä että niissä tarjoillaan usein vain yhden panimon valikoituja oluttyyppejä. Biergartenit ovat ikäänkuin olohuoneita joihin mennään tapaamaan ystäviä. Oluet ostetaan Biergartenista, mutta eväät tuodaan usein itse mukana. Olutalueella on usein keskellä iso leikkialue, jotta alueella olisi tekemistä koko perheelle.

Tässä joitakin vierailemisen arvoisia biergarteita Münchenissa:

Olutpanimot

Bremenin keskustan tuntumasta löytyy massiivinen Becksin panimo, joka on yksi Saksan suurimmista. Becksin panimon toimintaan pääset parhaiten tutustumaan osallistumalla parituntiselle opastetulle kierrokselle, joita on tarjolla sekä englannin- että saksankielisenä.

Kuuluisin müncheniläisistä panimoista, Hofbrau München, on peräisin jo 1500-luvulta. Panimo on yksi maailman tunnetuimmista ja sen ovat myös matkailijat löytäneet hyvin. Myös Hofbräun oluihin ja toimintaan voi tutustua paremmin panimokierroksella.

Tunti Münchenista luoteeseen sijaitsee Augsburg, jossa sijaitsee Riegelen panimo ja panimoravintola. Ravintolassa on tarjolla tuhtia baijerilaista ruokaa ja panimon puolella on mahdollista käydä tutustumassa. Augsburgissa on Riegele panimon lisäksi Hasen Bräu ja Thorbräu.

 

Suosittelemme sinulle näitä Saksan matkoja

Oluenystävälle Saksa on luvattu maa. Olemme suunnitelleet sinulle reitin, joka kuljettaa läpi Etelä-Saksan olutkaupunkien. Kuljet omien aikataulujesi mukaan. Vinkkaamme sinulle oluttuvista, panimoista ja kuuluisista biergarteneista, voit itse valita mihin poikkeat. Halutessasi voit varata kauttamme myös vuokra-auton matkaasi.

Lue lisää

Lue lisää Munchenistä

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja Baijerin osavaltion pääkaupunki. Vivahteikkaan historiansa lisäksi kaupunki tunnetaan monipuolisesta olut kulttuurista, jalkapallosta ja BMW automerkin kotikaupunkina. Kaupungin kaduilla voi kohdata Baijerilaisen elämänilon ja eteläisen huolettomuuden.

Lue lisää