Oppisopimuksella markkinointiviestinnän tehtäviin – “Parasta on tunne siitä, että pääsee uutta oppimalla kehittymään omassa työssään.”

Jenna Olin pääsi oppisopimuskoulutuksen kautta IMT:n markkinointiviestinnän tehtäviin.

Intohimoisesti matkailuun suhtautuvalle Jenna Olinille työ markkinointiviestinnän parissa Ikaalisten Matkatoimistossa oli unelmien täyttymys.

Jenna Olin vaihtoi alaa toimittajan työstä, aloitti vuoden 2020 alussa sisällöntuottajana IMT:llä ja alkoi samalla suorittaa liiketoiminnan ammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksena työpaikallaan. Uusi työ matkailualalla markkinointiviestinnän tehtävissä kehitti digitaalisia taitoja ja toi luottoa omaan osaamiseen kaupallisten tekstien kirjoittajana. Työpaikalla vallitseva rento ilmapiiri ja tekemisen meininki motivoivat työssä mielenkiintoisten työtehtävien lisäksi. Parasta oli aivan uudenlaisen digitaalisen matkailuassistentti Timin parissa työskentely.


 

“Kun aloitin IMT:llä, sain heti alkaa työstää aivan uudenlaista matkailusivusto Timiä, jonka tarkoitus on myydä matkamuistojen eli matkailijoiden kirjoittamien blogien avulla muiston mukainen matka lukijalle. Heti tuntui, että olen mukana luomassa tulevaisuuden matkailumaailmaa ja mahdollistamassa ihan uudenlaista ja nopeaa tapaa tutustua matkakohteisiin, muiden matkakokemuksiin ja nähdä upeiden kuvien ja videoiden kautta, miltä vaikkapa Belfastissa näyttää. Ja samalla sysäyksellä tarjotaan vielä mahdollisuutta ostaa matka lentoineen ja hotelleineen! 

Työskentelin pääosin some-vaikuttajien ja matkailutoimittajien kirjoittamien blogien parissa, joita editoin ja syötin Timiin kuvineen. Samalla loin muun muassa esittelytekstejä Timin matkakohteille. Opin paljon erilaisia digitaalisia taitoja, kuten sen alustan käyttöä, jolla Tim toimii, hakukoneoptimoitujen tekstien luomisen ja merkityksen sivuston näkyvyydessä. Sisäistin myös some-vaikuttajien merkityksen markkinoinnissa ja kuinka tärkeitä vangitsevat kuvat ja koukuttava teksti ovat myynnissä.

Hauskinta ja ehkä aluksi jännittävintä oli kohdetekstien luominen. Entisenä toimittajana en ollut tottunut kirjoittamaan kaupallisia tekstejä, mutta olin aika tyytyväinen lopputulokseen. Uusien taitojen oppimisen lisäksi työssä pääsi kokemaan onnistumisen kokemuksia.

Silloin kun aloitin työskentelyn IMT:llä, huomasin, kuinka kaikkia työntekijöitä kutsutaan ammattilaisiksi – myös minua, vaikka olinkin ajatellut että ehkä uutena alalla olen lähinnä kehityskelpoinen. Jokaisessa työpaikassa ei ole itsestään selvää, että työpanoksestaan huolimatta saa työnantajan arvostuksen, tuen ja kannustuksen mutta IMT:llä se toteutui yli omien odotusteni. Omista töistä saa palautetta, esimiehet ja erityisesti markkinointitiimin tiiminvetäjä ovat osanneet haastaa niin, että ylsin parempiin työsuorituksiin. Myös muut työkaverit ovat kannustavia.

Koko firmassa vallitsee rento ilmapiiri, vaikka töitä riittää ja välillä on kiirekin. Kaikki työkaverit olivat helposti lähestyttäviä, ja aina saa apua, jos sitä tarvitsee. Meillä on paljon koulutuksia, jotka tukevat omaa työtäni ja oppisopimuskoulutustani. Parasta on tunne siitä, että pääsee uutta oppimalla kehittymään omassa työssään.

Ja tietenkin työt etenevät parhaiten, kun niitä saa tehdä hyvien tyyppien kanssa, töissä on hauskaa ja omat työtehtävät ovat mielekkäitä.”