Oslo

Oslon sijainti Oslonvuonon rannalla on ainutlaatuinen. Miljoonan asukkaan kaupungissa uusi elää vanhan rinnalla ja kaupunkiin kohoaa koko ajan jotain uutta. Veistostaiteesta pitävälle kaupunki on ehtymätön aarreaitta.

Oslo on Norjan pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se on myös Norjan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus. Kaupungissa on noin 650 000 asukasta. Oslo sijaitsee Etelä-Norjassa Oslonvuonon pohjoispäässä. Vastapäätä kaupunkia sijaitseva Bygdøynniemi jakaa vuonon lähes kahtia. Sen toisella puolella kohoavat vehreät kukkulat ja vuoret. Oslon alueella on 40 saarta ja kaupungin halki virtaa Akerselvajoki.

Oslon keskusta sijaitsee kahden sataman välissä lähellä rantaa. Pääkatu Karl Johans gaten varrella on merkittäviä nähtävyyksiä ja kulkemalla kadun päästä päähän voikin oppia melkoisesti kaupungista. Karl Johanilta löytyy myös paljon ostosmahdollisuuksia. Niiden, jotka pitävät ostoskeskuksista kiertelystä, kannattaa suunnata päärautatieaseman ympäristöön. Jos kaipaa edullisempia liikkeitä ja värikkäämpää valikoimaa kannattaa pistäytyä myös ydinkeskustan ulkopuolella.

Oslossa ei ole puutetta ravintoloista. Ydinkeskustassa on ravintoloissa kuitenkin korkeampi hintataso, kuin sen ulkopuolella. Myös kaupungin museotarjonta on monipuolista. Ja osaa vuonojen kansa veistellä muutakin kuin viikinkiveneitä, sillä Oslo on täynnä vaikuttavia veistoksia ja taideinstallaatioita.

Miksi matkustaa Osloon?
Kaupungin ainutlaatuinen sijainti Oslonvuonon rannalla
Kiinnostava arkkitehtuuri sekoittaa uutta ja vanhaa
Upeat näköalat Holmenkollenilta
Lukuisat veistokset ja taideaarteet

Matkat

Oslon kaupunkiloma lentäen Tampereelta

Menolento Tampere-Oslo
Oslo (valitsemasi määrä öitä)
Paluulento Oslo-Tampere
Meno- ja paluulennot Tampereelta ja Oslossa valitsemasi määrä öitä.


Oslon kaupunkiloma

Helsinki-Oslo
Oslo (valitsemasi määrä päiviä)
Oslo-Helsinki


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Oslon matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Oslosta

Parasta matkassa oli hotellin sijainti ja kaikki käyntikohteet.
Ritva
Vapaa aika Oslossa, rauha katsella kaupunkia ja hyvä hotelli.
Emmi
97% suosittelee matkojamme Norjaan

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
helmikuu
0 °C
toukokuu
14 °C
heinäkuu
19 °C
lokakuu
8 °C

Tutustu monipuoliseen Osloon