Otepää

Otepäässä on läsnä Viron järviluonto sillä alue tunnetaan yli 65 isosta ja pienemmästä järvestä. Talvisin kaupunki on Viron talviurheilun keskus.

Otepään kaupunki on Viron talviurheilun keskus. Otepään maailmancup hiihdot keräävät vuosittain huippuhiihtäjät kylään. Otepäästä löytyy myös mäkihyppytorni ja talviurheiluun erikoistunut museo. Vuonna 1957 perustettu Otepään luonnonpuisto varjelee alueen järviluontoa.

Otepää sijaitsee Kaakkois-Virossa, noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Otepään kylässä on noin 2200 asukasta. Viron toiseksi suurimpaan kaupunkiin Tarttoon on Otepäästä vain puolen tunnin ajomatka. Erityisen tunnettu alue on kauniista järvimaisemastaan ja hyvistä liikuntamaastoistaan sekä kylpylöistä, joista läheiseen Pühajärven kylpylään pääset Ikaalisten Matkatoimiston kautta.

Lisää Otepäästä

Otepään ja Pühajärven alueella on paljon mukavia retkeily- ja lenkkipolkuja. Pühajärven kylpylästä on mahdollista vuokrata pyöriä, joilla on helppo pyrähtää hieman pidemmällekin. Hyvä tapa kokea Pühajärveä on myös vuokrata vene tai kanootti kylpylältä. Pühajärveltä on Otepään keskustaan noin 2,5 kilometrin matka.

Otepään keskustassa on kolme ruokakauppaa, joista isoin on Maxima -kauppaketjun liike. Lisäksi Otepäästä löytyy urheiluvälineisiin erikoistunut liike. Mikäli kaipaat kivoja kotiinviemisiä ja tuliaisia suosittelemme poikkeamaan Anni Butiikissa. Sieltä löydät aitoja, virolaisia käsitöitä sekä laajan valikoiman lankoja.

Otepään ravintolatarjonta on  suhteellisen suppea. Keskustassa on muutama ravintola. Hieman keskustan ulkopuolelta löytyy GMP Pühajärven ravintola, joka kuuluu  Pohjois-Euroopan parhaiden ruokapaikkojen White Guide Nordic 2020 -listaan ja joka on myös useasti valittu yhdeksi parhaista ja tyylikkäimmistä ravintoloista Virossa.

Pühajärven kylpylän historiallinen pubi-ravintola tarjoaa myös maukkaita ruokia. Viihtyisiä sisätiloja elävöittää takkatuli sekä avoin grillikeittiö ja ulkoterassilla voi nauttia upeasta kartanonpihan tunnelmasta. Täällä voi myös pelata biljardia ja tikkapelejä sekä seurata merkittävien  urheilutapahtumien suoria lähetyksiä laajalta kuvaruudulta. Viikonloppuisin pubissa soi elävä musiikki.

Viron talviurheilun keskuksena Otepää tarjoaa paljon erilaisia urheilutapahtumia. Heinäkuussa on puolestaan perinteisen Retrobest Festivaalin aika. Tarkemmin tietoa Otepään tapahtumista löytyy Otepään kaupungin sivuilta.

Jos et ole käynyt aiemmin Tartossa, kannattaa päiväretki kaupunkiin varmasti. Tartosta löydät kulttuuria, museoita ja isoja kauppakeskuksia. Mikäli et ole kulussa omalla autolla, voit matkata Tarttoon bussilla, sillä julkinen liikenne Tartton ja Otepään kulkee useasti päivässä. Lisätiedot aikatauluista saat kylpylän vastaanotosta.

Miksi matkustaa Otepäähän?
Hyvät liikuntaympäristöt
Kaunis kartanokylpylä
Rauhoittava luonto

Matkat

Pühajärven kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Otepää-Pühajärve
Otepää ja Pühajärve (valitsemasi määrä päiviä)
Pühajärve-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Laivalla yli Tallinnaan ja hemmottelut Pühajärven kylpylässä. Voit matkata omalla autolla tai bussilla (sunnuntaisin ja torstaisin) ja valita montako päivää haluat perillä viettää.


1 yö laivalla + Pühajärven kylpyläloma

Helsinki-Tallinna (yö laivalla)
Tallinna-Otepää-Pühajärve
Otepää ja Pühajärve (valitsemasi määrä päiviä)
Pühajärve-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Ensimmäinen yö laivalla ja valitsemasi määrä öitä Pühajärven kylpylässä.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Otepään ja Pühajärven matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Otepäästä

Parasta oli kauniit maisemat ja rauha
Seppo
Kauniit kylpylän puistoalueet, ympäristö  ja luonto
Paula
Sporttinen kaupunki
Jouni
Hyvät ulkoilupolut ja kävely reitit.
Arja
7/10 suosittelee matkaa Otepäähän

Tietoa kohteesta

Tietoa
Päivälämpötilat
tammikuu
-7 °C
huhtikuu
6 °C
heinäkuu
16 °C
lokakuu
4 °C