Näe ja koe matkalla

Väike Munamägi

Munamägi on mäki Otepään läheisyydessä. Mäen huipulle johtaa polku ja laelta voi nähdä noin 50 kilometrin päähän. Väike Munamäen koillisrinteellä (kohti Otepäätä) on lähde jota kannattaa myös käydä katsomassa.

Jatulintarha

Jatulintarha sijaitsee muinaisella hiidenmäellä, jolla kerrotaan olevan runsaasti parantavaa energiaa. Alueelta löytyy Kultaisen leikkauksen spiraali ja Chartresin kivilabyrintti. Spiraali varmistaa rauhan ja tasapainon ihmisen hermojärjestelmässä. Kivilabyrintissa ihmisen kehoon vaikuttavat rinnakkaisesti kaksi voimaa – maasäteily ja kosminen säteily. Otepään jatulintarhaan voi tutustua ympärivuotisesti.

Otepään piispalinnan rauniot

Otepään linnanvuorella voit nähdä Viron ensimmäisen tiilirakennuksen raunioita. Vuoden 1224 syksyllä perusti Tarton piispa Hermann I muinaisvirolaisten linnoituksen paikalle hiippakuntansa ensimmäisen linnan. Piispalinnan ympärille perustettiin 1200-luvulla kauppala, jossa asuivat enimmäkseen käsityöläiset ja kauppiaat.  Vanhimmat jäljet linnanvuorella ovat peräisin nykyisen ajanlaskun alusta, 1000-luvulla Otepää oli muinaisen Ugandi kunnan tärkein linnoitus. Linnavuorelta löytyy myös linnoituksesta kertova kartta.

Pühajärven Sotatammi

Pühajärvellä sijaitseva tammi on noin 400-vuotta vanha. Puurungon halkaisija on 1,3 m, puun koko ympärysmitta on 6,6 m ja korkeus 20 metriä. Puuta kutsutaan Sotatammeksi, koska se on historiallisen Pühajärve sodan todistaja. Vuoden 1841 syksyllä  Pühajärve-kartanon talonpojat menivät lakkoon ja heitä rankaistiin  tammen luona verisesti. Nykyään tammea ympäröi kaunis puistoalue.

Murimäen viinikellari ja viinitarha

Murimäen viinikellari sijaitsee 16 kilometrin päässä Pühajärven kylpylältä etelään. Kyseessä on viinitila, jossa voit tutustua kotiviinin valmistukseen ja vierailla talon viinitarhalla. Tilalla palvelee myös viinimyymälä, josta voit ostaa tilan tuotteita kotiin. Tila järjestää myös viinin maistajaisia tai voit osallistua ohjattuun viinin valmistukseen.

Dalai Laman vierailun muistomerkki

Tiibetin kansanpäällikkö Dalai Lama Tendzin Gjatso vierailin Otepäässä 3. lokakuuta 1991. Samalla hän vihki Pühajärven, minkä johdosta Pühajärven-rantapuistosta voit löytää vierailusta muistuttavan puuveistoksen sekä taulun.

Otepään luonnonsuojelualue

Tehvandin hyppymäen näkötorni

Tehvandin hyppyrimäeltä löytyy näkötorni, josta voit seurata hyppääjiä tai katsella upeita maisemia. Torniin noustaan portaita tai hissillä (hissimaksu 45 eek). Tehvandin K90 hyppymäen yhteyteen kuuluvan näkötornin korkeus on 218 metriä meren pinnasta.

Harimägi ja Harimäen näköalatorni

Harimägi sijaitsee 13 kilometriä Otepäästä ja 11 kilometriä Otepäästä lounaaseen. Harimäellä löytyy näköalatorni, jonka korkeus on 28 m ja korkein näköalatasanne sijaitsee 24 m korkeudessa. Tornista avautuu näköala Otepäähän ja Väike Emajoen laakson yli Karulan ylängölle.

Viron talviurheilumuseo

Otepään talviurheilumuseo avattiin Tehvandin stadionrakennuksessa 9.2.2011 Viron urheilumuseon osastona. Näyttelyn kruununjalokivenä ovat Viron talviurheilijoiden voittamat mitalit ja palkinnot olympiakisoista sekä muista suurkilpailuista, talviurheilijoiden kilpailuvarusteet ja -vaatteet. Kiinnostuneet voivat testata kykyjään Tehvandin nousussa ja vertailla nopeuttaan huippu-urheilijoiden kilpailunopeuksiin. Voi seurata lumen syntyä ja tutustua suksien voitelun salaisuuksiin.

Viron korkein lipputanko

Otepään keskustan lippuaukiolla sijaitsee Viron korkein lipputanko.