Pakettimatkalle vai omatoimimatkalle? – 6 syytä valita valmis pakettimatka

Lomamatkaa suunnitellessa tulee vastaan kysymys, suunnitellako itse matka alusta loppuun vai valitako valmismatka? Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät puolensa. Valmismatka on matkanjärjestäjän, usein matkatoimiston kokoama paketti, joka tavallisesti koostuu lennoista tai muusta kuljetusmuodosta sekä majoituksesta. Valmiiseen pakettimatkaan voidaan lisäksi lisätä erilaisia aktiviteetteja kuten retkiä tai pääsylippuja tapahtumiin. Lisäksi matkatoimisto josta olet ostanut valmismatkan, on vastuussa siitä että matka on luvatun mukainen.

Omatoimimatka on nimensä mukaisesti matka, jonka henkilö suunnittelee itse alusta loppuun, aina lennoista majoitukseen ja mahdollisiin lisäpalveluihin. Internet on omatoimimatkaajan tärkein työkalu – netissä voi yhdistellä lentoja ja majoituksia mielensä mukaan. Itse räätälöity matka vaatii vaivannäköä, mutta on joustava vaihtoehto, mikäli haluat vaikkapa liittää matkaasi useita eri kohteita. Omatoimimatkan valitsevat usein nuoremmat lomailijat ja henkilöt, joille vieraan kielen puhuminen on luontevaa ja jotka haluavat tutustua matkakohteeseen omin päin. Omatoimimatkan etuihin kuuluu vapaus valita ja esimerkiksi varata majoitus paikallisen perheen pyörittämästä bed & breakfast -majatalosta.

Jos etsit mahdollisuutta räätälöidä itse oma pakettisi, omilla aikatauluilla Baltian suuntaan. Kannattaa tsekata myös Ikaalisten Matkatoimiston verkkopalvelu. Meillä voit valita omalla autolla kulkeviin matkoihin minkä tahansa laivavuoron sekä majoituksen yli 100 eri hotellista Virossa.

Monia erinomaisia syitä valita valmismatka

Valmismatkapaketteja on yhtä monta kuin on lomailijaakin, aina ranta- tai kaupunkilomista kuntoilu- ja golfauslomaan. Miksi pakettimatka kannattaa sitten valita? Valmismatkan valitessa saa monen monta etua.

1. Helppous ja stressittömyys

Valmismatkan helppous viehättää erityisesti lapsiperheitä sekä heitä, jotka eivät halua ottaa harteilleen stressiä matkan suunnittelusta ja järjestämisestä. Valmismatkaan sisältyy tavallisesti matkat ja majoitus, lisäksi pakettiin voidaan koota esimerkiksi kuljetukset hotellin ja lentokentän välillä, erilaisia retkiä ja pääsylippuja – asiakkaan toiveiden mukaan. Jotkut mieltävät pakettimatkan jäykäksi vaihtoehdoksi jossa asiakas ei juurikaan voi vaikuttaa matkan sisältöön mutta itseasiassa pakettimatkat tarjoavat nykyään hyvinkin paljon mahdollisuuksia muokata matkasta ja sen sisällöstä juuri oman näköisensä.

2. Henkilökohtainen palvelu

Valmismatka tarkoittaa sekä valmiiksi räätälöityä matkaa että henkilökohtaista palvelua. Pakettimatkan valitessasi sinun ei tarvitse tuhlata aikaasi etsimällä sopivia lentoja ja hotelleja, vaan matkatoimisto hoitaa ne puolestasi. Tarvitessasi henkilökohtaista palvelua saat myös sitä – toisin kuin itse matkasi paketoidessa. Ikaalisten Matkatoimiston asiakaspalvelu palvelee arkena 09-17 (p. 0345800), ilman mitään lisämaksuja!

3. Opastusta ja apua ongelmatilanteisiin suomeksi

Valmismatkoilla on tavallisesti suomalaisen oppaan palvelut, mikä tuo matkaan turvallisuuden tunnetta ja viihtyisyyttä.  Matkalla voi sattua myös sairastumisia, jolloin opas on apunasi lääkäripalveluissa. Harjaantuneet oppaat tuntevat suomalaisten lomatoiveet ja pitävät huolen, että lomastasi tulee onnistunut elämys, että se sujuu toiveidesi mukaan. Ikaalisten Matkatoimistolla on myös hätätapauksia varten päivystyspuhelin, johon voit soittaa ja saada apua aina suomenkielellä.

4. Turvallisuus ja edut

Valmismatkojen hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti lainsäädännön ja kuluttajansuojan tuoma turva, joka suojaa valmismatkalaista matkanostohetkestä sen päättymiseen asti. Matkustajan oikeuksiin kuuluvat muun muassa peruutusoikeus sekä oikeus saada apua mahdollisissa ongelmatilanteissa. Suomalaisten matkanjärjestäjien toimintaa valvoo kuluttajavirasto. Lisää tietoa valmismatkasta, matkustajan ja matkanjärjestäjän oikeuksista ja velvollisuuksista voit lukea täältä: www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Matkustaminen-ja-matkan-jarjestaminen/matkustaminen-ja-liikenne/valmismatka/.

Omatoimimatkailijan oikeuksia valmismatkalaki ei turvaa lainkaan, vaan yllätysten sattuessa omatoimimatkailija on ongelman kanssa kokonaan omillaan. Tästä näkökulmasta valmismatkan valitessa lomalle voi lähteä erityisen turvallisin mielin.

5. Valmiiksi maksettu paketti pitää budjetin kasassa

Valmismatkalle voi varata lähes kaiken etukäteen, aina päiväretkistä pääsylippuihin. Joskus voi myös valita täysihoito -loman, jolloin hotellin ruokatarjoilut kuuluvat matkan hintaan. Kun lomailijan tehtäväksi jää ainoastaan nauttia aktiviteeteista ja palveluista, se lisää helppoutta ja viihtyisyyttä. Kun kaikki tarvittava on varattu ja maksettu etukäteen, on myös helppo pitää lomabudjetti kasassa – näin ei aina ole omatoimimatkan kanssa. Valmismatkapaketti tulee useasti myös loppujen lopuksi edullisemmaksi kuin itse suunniteltu matka. Lisäksi valmismatkapaketeissa on usein myös joustavat maksuehdot.

6. Jos matka peruuntuu…

Valmismatkoilla sinulla on hyvä peruutusturva ja muutosoikeudet, joista omatoimimatkailija jää paitsi. Esimerkiksi jos matka peruuntuu sairastumisen vuoksi, on sinulla mahdollisuus peruuttaa matka kohtuullisilla peruutuskuluilla. Lue lisää matkustajan oikeuksista yleisissä valmismatkaehdoissa ja erityismatkaehdoissa täältä: https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Matkustaminen-ja-matkan-jarjestaminen/matkustaminen-ja-liikenne/valmismatka/lainsaadanta-ja-valmismatkaehdot/.

 

Varatako siis valmismatka? Katso video!

Ikaalisten Matkatoimisto – eli me – ollaan suomalainen perheyritys. Me uskotaan, että unohtumattomat lomamuistot muuttavat ihmisen elämän paremmaksi!

Katso meidän tarina

Pienillä valinnoilla voit olla vastuullisempi matkailija. Tässä muutamia vinkkejämme vastuulliseen matkailuun.

Lue lisää