Palanga

Liettuan kesäpääkaupunki - kaunis merenrantakaupunki Palanga, on Liettuan suurin ja kansainvälisin virkistysalue. Kaupunki tarjoaa valkoisia rantoja, mäntymetsiä ja monenlaista ajanvietettä.

Palanga on tunnettu pitkästä mahtavasta hiekkarannastaan, jota on sanottu jopa Baltian hienoimmaksi. Liettuan rannikko onkin kuuluisa upeista hiekkarannoistaan joita vastaavia ei muualta Itämeren rannikolta löydy. Palangan noin 30 kilometrin pituisella hiekkarannalla voi sekä löhöillä, uida että harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja.

Palangan Broadwayksi kuvaillun pääkadun varrelta löytyy erinomainen ravintolavalikoima eri maiden keittiöitä. Hauskanpitoa kaipaaville on tarjolla erityylisiä kahviloita, baareja ja klubeja. Pääkatu päättyy lähes puoli kilometriä meren päällä kulkevalle sillalle. Kaupunki on alunperin tullut tutuksi kylpyläkohteena, mutta nykyään se vastaa enneminkin Välimeren alueen rantalomakohteita upean rantansa ja tunnelmansa ansioista. Plussana tietenkin, että Palanga on paljon lähempänä!

Vaikka rannalla löhöily on se Palangan juttu, voi siellä muun muassa vierailla Meripihkamuseossa. Muista ostaa tuliaiseksi aitoa Liettualaista meripihkaa, jota myydään jokaisen kadun kulmalla.

 

Miksi matkustaa Palangaan
Tunnettu upeasta pitkästä hiekkarannastaan
Vain muutama tunti Riikasta
Sanottu jopa Baltian parhaaksi rannaksi
Etelän loman tunnelmaa lähellä

Matkat

Palangan rantaloma, omalla autolla

Helsinki-Riika
Riika-Palanga
Palanga
Palanga-Riika
Riika-Helsinki


Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Liettua
Valuutta
Päivälämpötilat
toukokuu
15 °C
kesäkuu
17 °C
heinäkuu
20 °C
elokuu
19 °C