Palangan rantaloma, omalla autolla

Lähde hakemaan rusketusrajat Liettuan Palangasta, jota ei turhaan kutsuta Liettuan kesäpääkaupungiksi. Pääset laivalla kätevästi Riikaan, josta matka Palangaan taittuu omalla autolla muutamassa tunnissa. Palanga tarjoaa valkoisia rantoja, mäntymetsiä ja paljon aktiviteettejä kun löhöily alkaa kyllästyttämään!
Lähtöpäivä

Helsinki-Riika

Loma alkaa mukavasti laivamatkalla Helsingistä Riikaan. Silja Serenade on toinen upeista Itämeren kävelykatulaivoista ja purjehtii suomenlipun alla.

  • Vinkki, varaa aamiaiset menolaivalle jo matkavarauksen yhteydessä.
2.päivä

Riika-Palanga

Jos haluat, ehdit tutustua mukavasti Riikan kaupunkiin, ennen kuin matka jatkuu kohti Palangan hiekkarantaa ja rantakaupunkia. Matkaa Riikasta Palangaan on vajaa 300 kilometriä.

2.-9. päivä

Palanga

Voit itse valita, kuinka monta yötä ja päivää haluat viettää Palangassa, joka on yksi Liettuan suosituimmista rantakohteista. Rantasesonki alkaa jo hyvissä ajoin keväällä ja jatkuu säiden salliessa pitkälle syksyyn.

Suosittelemme varaamaan yhden päivän retkelle Klaipeidasta etelään aina ainutlaatuiselle Kuurinkynkäälle. Kapea hiekkakangas halkoo Itämeren kahtia muodostaen laguunimaisen merialueen. Lähes sadan kilometrin mittainen hiekkaniemi koostuu Euroopan suurimmista hiekkadyyneistä. Vaikuttava paikka!

  • Vinkki: Kuurinkynnään kansallispuisto on myös vierailun arvoinen, ja alueella saa kulumaan useammankin päivän!
Lähtöpäivä

Palanga-Riika

Ajoaika Palangasta Riikaan kestää vajaat  4 tuntia valitset sitten eteläisemmän tai pohjoisemman reitin. Jos lähdet matkaan heti aamiaisen jälkeen, jää Riikaan jonkin verran aikaa tai ehdit pysähtyä matkan varrella jossakin.

Mikäli matkaat etelän, Siaulian kautta, kannattaa pysähtyä vaikuttavalle Ristien kukkulalle, jossa on kymmeniä- ellei satojatuhansia ristejä, joita liettualaiset ovat sinne vuosikymmenien saatossa vieneet. Toisen maailmansodan aikana venäläiset sotilaat kaatoivat joka päivä kaikki ristit ja joka yö liettualaiset nostivat ristit jälleen pystyyn. Jelgavassa voi vielä pysähtyä ihailemaan upeaa Jelgavan palatsia. Riikan satamassa tulisi olla viimeistään tunti ennen laivan lähtöä.

Silja Serenade lähtee Riikasta iltapäivällä klo 16.30 Helsinkiä kohti.

Riika-Helsinki

Laiva saapuu Helsinkiin aamupäivällä kello 11.00.

Tutustu matkan kohteeseen