Tutustu Palangaan

Dino Parkas -dinosauruspuisto

Upea dinosauruspuisto, jossa vierailija pääsee ihmettelemään yli 50 luonnollisen kokoista dinosaurusta, jotka liikkuvat, ääntelevät ja jopa suihkivat vettä! Alueelta löytyy myös muun muassa soutuveneitä, 5D-elokuvateatteri, karuselleja, trampoliineja ja peililabyrintti. Suuremmille ryhmille suunnatussa Löydä dinosaurus -nimisessä opetusohjelmassa lapset oppivat fossiileista ja käyttävät paleontologian työkaluja. Vatsan kurniessa voit suunnata piknikille, käydä pizzalla tai grillillä.

Meripihkamuseo

Meripihkamuseo toimii uusrenasanssia edustavassa Tiskeviciain palatsissa, joka on rakennettu 1800-luvulla. Museon kokoelmissa on noin 28 000 erilaista meripihkakappaletta, joissa osassa näkyy fossiloituneita hyönteisiä tai kasvien osia. Palatsin puisto on myös käymisen arvoinen.

Kuurinkynnäs

Kuurinkynnäs on 98 kilometriä pitkä kapea maakaistale, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Kuurinkyntään kansallispuistossa sijaitsee hiekkadyynit, jotka ovat yhdet Euroopan suurimmista. Kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se on suojeltu luonnon -ja kulttuuriarvojen vuoksi.

Helpoiten Kuurinkynnäälle pääsee Liettuasta, Klaipedasta. Sieltä kulkee lautta monta kertaa päivässä edes takaisin. Lauttamatka kestää vain noin viitisen minuuttia. Maksu on hieman yli kympin henkilöautolta. Maksu kattaa myös takaisintulomatkan.

Kuurin kynnäälle saavuttaessa, pienen ajomatkan jälkeen eteen tulee tietulli. Jokainen kansallispuistoon jatkava joutuu maksamaan sisäänpääsymaksun.

Palangan hiekkaranta

Palangassa on noin 20 kilometriä pitkä vaaleaa hiekkaranta. Se on auringosta nauttivien rantalomailijoiden suosikkikohteita. Palangan rannan kohokohta on lähes 500 metriä pitkä laituri. Kirkkaalla säällä auringonlaskun ihailemiseen laituri on upea paikka. Täältä saat takuuvarmasti upeat matkaselfiet! 📸

Palangan rannalla voit harrastaa vesiurheilulajeja laidasta laitaan. Esimerkiksi surffaus 🏄‍♀️ onnistuu, vaikka aallot Palangan rannalla eivät nousekaan kovinkaan isoiksi.