Pärnu

Upeasta rannasta ja kylpylöistä tunnettu Pärnu on Viron virallinen kesäpääkaupunki, mutta kaupunki tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Monipuolinen Pärnu on myös suomalaisten suosikkikohde vuodesta toiseen! Tarjolla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja pienemmistä majapaikoista suurempiin kylpylähotelleihin, keskustan tuntumassa tai lähempänä rantaa.

Upea pitkä hiekkaranta, vehreitä puistoja, rantabulevardi ravintoloineen, erilaiset kylpylät sekä monipuolinen kulttuuritarjonta ovat Pärnun kaupungin tunnuspiirteitä. Pärnu tarjoaa tekemistä ympäri vuoden, mutta keskikesällä kaupunki muuttuu rantaparatiisiksi. Matala Pärnun lahti lämpiää jo hyvissä ajoin ja kutsuu uimareita. Kesäinen Pärnun ranta myös sykkii elämää, kun erilaiset elämystentarjoajat ja ruokakärryt siirtyvät rannan tuntumaan ja musiikki kantautuu terasseilta. Muina vuodenaikoina rauhallinen ranta houkuttelee ulkoilemaan ja nauttimaan luonnosta.

Pärnulla on pitkät perinteet kylpyläkaupunkina. Ensimmäinen kylpylä Pärnuun perustettiin jo 1800-luvun alussa. Vanhoista kylpyläperinteistä tunnetuin muistutus on rannan läheisyydessä kunnostettu Mudaravila, joka tänäkin päivänä palvelee kylpyläasiakkaita.

Pärnu on puistojen kaupunki, kävelyreitti keskustasta rannalle vie viehättävien puuhuviloiden koristamia katuja, läpi kauniiden puistojen. Tunnetuimmat Pärnun puistot ovat Lydia Koidulan puisto ja Pärnun puisto. Vallihaudan puistossa komeilee Tallinnan portti.

Ostosmahdollisuudet Pärnussa ovat hyvät. Keskustassa palvelevat monet ruokakaupat ja suosittu ostoskatu Rüütli, jonka varrelta löydät pikkuputiikit. Isoista ostosliikkeistä merkittävimpiä ovat Port Artur 1 ja 2 sekä Pärnu Keskus. Nämä kaikki sijaitsevat aivan ydinkeskustassa.

Miksi matkustaa Pärnuun
Pohjolan Rivieraksi kutsuttu
Paljon erilaisia kylpylöitä terveys- ja hemmotteluhoitoineen
Paljon hyviä ravintoloita
Pitkä upea uimaranta!
Hyvät ostosmahdollisuudet
Paljon erilaista tekemistä ja aktiviteettia
Lähellä olevat luontokohteet
Idyllinen pieni kaupunki

Matkat

Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Pärnuun omalla autolla tai bussilla! Valitse mieleisesi hotelli, valikoimasta löytyy niin ranta- kuin keskustahotelleja. Voit itse valita myös matkasi pituuden. Laivamatkat ja kuljetukset sisältyvät matkan hintaan.


Pärnun kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Valitse mieleisesi kylpylähotelli useista vaihtoehdoista. Laivamatkat ja kuljetus Tallinnasta Pärnuun ja takaisin sisältyvät pakettiin. Voit valita itse matkasi pituuden.


1 yö laivalla + Pärnun hotellimatka

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu-Tallinna
Tallinna-Helsinki
Ensimmäinen yö laivalla Helsingistä Tallinnaan, seuraavat yöt valintasi mukaan Pärnussa.


1 yö laivalla + Pärnun kylpyläloma

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Pärnu
Pärnu (valitsemasi määrä päiviä)
Pärnu–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Ensimmäinen yö vietetään laivalla, jonka jälkeen matkustetaan Pärnuun rentoutumaan.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Pärnun matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Pärnusta

Pärnussa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet ja turvallinen kaupunki myös lasten kanssa. Kaiken kaikkiaan hyvä lomakohde.
Tuukka
Perheen kanssa
Parasta matkallamme oli Pärnun monipuoliset mahdollisuudet!
Anni
Nautimme erityisesti nykytaiteen museosta, kävelystä kaupungilla, kauniista vanhoista rakennuksista ja yleisesti miellyttävästä ilmapiiristä!
Miki
Ihana meri, ranta ja puistot! Pärnussa on loistavat pyöräilymaastot ja polkupyöränvuokraus on vaivatonta.
Maisa
95% SUOSITTELEE PÄRNUN MATKOJAMME

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
Eesti
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-2 °C
huhtikuu
9 °C
heinäkuu
22 °C
lokakuu
10 °C