Retket ja lisäpalvelut Pärnussa

Golfpaketti White Beach Golf-kentälle

Hinta: Aikuinen 35-55 €, 13-18 vuotias 15-25 €
Omatoimikokemus
Pärnunlahden upeiden rantojen läheisyydestä löytyy Pärnun ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä, White Beach Golf. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen DA SAFA, joka on myös Suomen huippukenttien isä. White Beach Golf-kenttä valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 2005. Klubirakennus valmistui vuonna 2014. Klubirakennuksessa palvelee saunatilat, ravintola ja pro-shop. White Beach Golf on noin 14 km  päässä Pärnun keskustasta. Kenttään kuuluu paljon vettä.  Kenttää sivuaa Audrujoki, jonka lisäksi on kaivettu useita järviä. Kaivettu maa on käytetty väylien muotoilemiseksi linkstyyppiseksi dyynimaisemaksi. Ammattilaiset saavat White Beach Golf sopivaa haastetta, mutta kenttä tarjoaa pelaamisen iloa ja onnistumisen mahdollisuuksia myös vasta-alkajille. White Beach Golf toivottaa kaikentasoiset  golfaajat tervetulleiksi (green card vaadittu).    

Valgerannan seikkailupuisto

Hinta: Aikuinen 17-23 €, nuori (yli 140 cm) 13-19 €, nuori (115-140 cm) 8-12 €, 2-7 vuotiaat 6-8 €, Perhelippu 55-76 €,
Omatoimikokemus
Pärnusta noin 10 km päässä sijaitseva Valgerannan seikkailupuisto on ihanteellinen retkikohde jos etsit jännitystä ja haasteita sekä aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa. Puiden latvoihin rakennetuissa seikkailuradoissa voit viihtyä ja koetella rohkeuttasi! Kiipeilemisen lomassa voit nauttia taustalla kimaltelevasta merimaisemasta. Puiston radoista löytyy viisi erilaista vaativuustasoa. Kaikkien ratojen suorittamiseen menee aikaa noin 2-3 tuntia. Alle 7v./115cm pituisille lapsille on oma erillinen seikkailurata josta löytyy riippusiltoja ja -kiikkuja sekä laskeutuvia köysiratoja. Seikkailupuioston hinta sisältää sisäänpääsyn ja seikkailuradat. Seikkailujen jälkeen voi retkeä jatkaa esimerkiksi rannalla, piknikin merkeissä ja nuotiota poltellen. Valgerannassa on myös mahdolisuus pelata frisbeegolfia 1,7 km pituisella metsäradalla. Kuljetus puistoon omatoimisesti. Pärnun linja-automasemalta pääsee Valgerannaan bussilla no. 25, lähdöt tunnin välein.

Alpakkafarmin sisäänpääsy

Hinta: 5€/aikuinen ja yli 16 -vuotias, 3€/hlö 2-16v. , alle 2-vuotiaat veloituksetta.
Omatoimikokemus
Lähde tutustumaan hellyttäviin alpakoihin ja muihin kotieläimiin, noin 12 km päähän Pärnusta Tallinnan suuntaan. Alpakkafarmilla on perulaisia alpakoita, joiden villa on erittäin pehmeää ja jotka viettävät päivänsä laitumella ruohoa syöden. Tilalla voi silittää alpakoita, syöttää niille herkkuja ja mennä alpakan kanssa vaikka pienelle kävelylle. Alpakoiden lisäksi on mahdollista nähdä kääpiövuohia ja kanoja. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa virvokkeita ja talon emännän tekemiä käsitöitä. Huom! Lasten varaukset vain aikuisen seurassa.

Lottemaan teemapuiston sisäänpääsy

Hinta: 17€/yli 2-vuotiaat lapset ja aikuiset, alle 2-vuotiaat ilmaseksi
Omatoimikokemus
Lottemaa tarjoaa löytämisen iloa ja aktiviteetteja isoille ja pienille vieraille. Voit seikkailla seikkailupuistossa, tavata Lotte -kirjoista ja -elokuvista tuttuja hahmoja, etsiä ulospääsyä labyrintista, tutkia planetaariossa maailmankaikkeutta, tutustua erilaisiin soittimiin, musisoida, urheilla, askarrella Oskarin vajassa Lotten isän kanssa, leikkiä hauskoja leikkejä Lotten, Brunon ja Albertin kanssa sekä kuunnella iäkkään matkustajakoiran Klausin tarinoita kaukaista maista. Puisto sijaitsee merenrannalla, jossa on mukavaa ottaa aurinkoa hiekkarannalla ja kastautua lämpimään meriveteen. Lottemaan ravintola ja kahvilat tarjoavat maukkaita ruokia. Rannalta löytyy myös rantakahvila! Vaikka päivä olisi sateinen, ei huolta, Lottemaan taloissa on hauska leikkiä sisätiloissa, tutkia keksintöjen koneita tai kerätä elämyksiä.
Sisäänpääsymaksun hinta sisältää sisäänpääsyn teemapuistoon. Huom! Lasten varaukset vain aikuisen seurassa.
Pysäköintialue sijaitsee 800 m päässä teemapuistosta, pysäköinnin hinta on 2 €/päivä. Pysäköintialueelta kulkee minijuna teemapuistoon, junan hinta on 1 €/suunta. Pysäköintimaksut tai minijunan liput ostetaan paikanpäältä.Pärnun bussiasemalta lähtee bussi Lottemaahan. Bussiaikatauluja voi katsoa osoitteesta www.tpilet.ee. Lähtöpysäkki: Pärnu bussijaam ja päätepysäkki: Reiu kool Tahkuranna vald. Bussipysäkki on Lottemaan parkkipaikan läheisyydessä. Bussilipun saa ostettua bussikuskilta tai asemarakennuksen lippukioskilta.Taksiyhtiö Pärnu Takso (p.+372 5593 222) kuljettaa Lottemaan teempauistoon 10 €/suunta ja taksibussilla 13€/suunta.