Retket ja lisäpalvelut Pärnussa

Pärnun kiertoajelu

Hinta: 15€/yli 15-vuotiaat, 8€/alle 15-vuotiaat. Etukäteen ostettuna muutaman euroa edullisempi.
Opastettu retki

Oppaan johdolla pääset tutustumaan Pärnuun pintaa syvemmältä. Kiertoajelulla käydään läpi kaupungin keskeisiä nähtävyyksiä suomenkielisen oppaan johdolla.

Kiertoajelu järjestetään kesäkaudella tiistaisin ja perjantaisin.
Kiertoajelubussiin voi nousta seuraavista hotelleista:
klo 10.40 Tervis kylpylä
klo 10.50 Villa Wesset
klo 11.00 Pärnu Hotelli
Kiertoajelu alkaa 11.00 Pärnun hotellin edestä.
Kiertoajelun lopussa on mahdollisuus palata lähtöhotellille tai jäädä kaupungille.

Pärnun jokiristeily

Hinta: 10 € / henkilö
Omatoimikokemus

M/S Pärnu kutsuu rentouttavalle risteilylle kauniille Pärnun joelle. Risteily kestää noin tunnin. Laivalla on wc ja kahvio, josta saa kahvia, pientä naposteltavaa sekä mietoja alkoholijuomia. Laivalla ei ole opasta. Kesäaikaan lähtöjä on useampia päivässä. Viimeinen lähtö illalla on niin sanottu auringonlaskuristeily, joka kestää noin 2 tuntia. Risteily järjestetään joka päivä ajalla 1.6.-31.8.2022 ja se on varattava viimeistään 4 pv ennen matkaa. Lähdöillä on säävaraus sekä minimilähtijämäärä 5 hlöä.

W. A. Mozartin ooppera Don Giovanni 7.7. klo 19.00

Hinta: 44 €
Omatoimikokemus

Mozart kirjoitti Don Giovannin vuonna 1787 Prahan oopperatalon tilauksesta. Libretton kirjailija Lorenzo da Ponte, jonka kanssa Mozart oli toistuvasti tehnyt yhteistyötä, kertoi naisen viettelijän Don Juanin tarinan. Aihe osoittautui erittäin innostavaksi nuorelle Mozartille. Hyvin lyhyessä ajassa hän onnistui luomaan teoksen, joka hämmästyttää sekä musiikillisten ratkaisujen omaperäisyyttä että muodon täydellisyyttä ja äänen kypsyyttä.

W. A. Mozartin Don Giovanni on yksi maailman mestarillisimmista oopperoista. Ajattomasti helmeilevä musiikki ja hersyvät teemat nähdään nyt uutena tulkintana. Luvassa on karnevalistista iloa, himoa ja huumoria.

Puolan kuninkaallisen ooppera esitys on Pärnussa 7.7.2022 klo 19.00 Pärnun Konserttitalossa.

Stanisław Moniuszko ooppera Kummituskartano 8.7. klo 19.00

Hinta: 39 €
Omatoimikokemus

Stanislaw Moniuszkon oopperan The Hounted Manor (Kummituskartano) ensi-ilta oli Varsovassa 28. syyskuuta 1865. Oopperassa idyllisöidään Puolan 1700-luvun kulttuuria. Tsaarin sensuuri iski oopperaan kolmannen esityksen jälkeen. Kyse on Moniuszkon musiikillisesti edistyneemmästä  ja originellimmasta oopperasta. ”Stefanin kelloaaria” on suosittu erillinen numero, ja oopperan orkesterimasurkkaa soitetaan erillisenä kappaleenakin.
The Haunted Manor  esitetiin Puolan kuninkaallisen oopperan lavalla vuonna 2019.

Puolan kuninkaallisen ooppera esitys  Pärnussa 8.7.2022 klo 19.00 Pärnun Konserttitalossa.

Valgerannan seikkailupuisto

Hinta: Aikuinen 19-23 €, nuori (yli 140 cm) 15-19 €, nuori (115-140 cm) 10-12 €, 2-7 vuotiaat 6-8 €, Perhelippu 61-76 €,
Omatoimikokemus

Pärnusta noin 10 km päässä sijaitseva Valgerannan seikkailupuisto on ihanteellinen retkikohde jos etsit jännitystä ja haasteita sekä aktiivista lomaa perheen ja ystävien kanssa. Puiden latvoihin rakennetuissa seikkailuradoissa voit viihtyä ja koetella rohkeuttasi! Kiipeilemisen lomassa voit nauttia taustalla kimaltelevasta merimaisemasta.

Puiston radoista löytyy viisi erilaista vaativuustasoa. Kaikkien ratojen suorittamiseen menee aikaa noin 2-3 tuntia. Alle 7v./115cm pituisille lapsille on oma erillinen seikkailurata josta löytyy riippusiltoja ja -kiikkuja sekä laskeutuvia köysiratoja. Seikkailupuioston hinta sisältää sisäänpääsyn ja seikkailuradat. Seikkailujen jälkeen voi retkeä jatkaa esimerkiksi rannalla, piknikin merkeissä ja nuotiota poltellen. Valgerannassa on myös mahdolisuus pelata frisbeegolfia 1,7 km pituisella metsäradalla.

Kuljetus puistoon omatoimisesti. Pärnun linja-automasemalta pääsee Valgerannaan bussilla no. 25, lähdöt tunnin välein.

Golfpaketti White Beach Golf-kentälle

Hinta: Aikuinen 40-166 €, 13-17 vuotiaat 20-29 €
Omatoimikokemus

Pärnunlahden upeiden rantojen läheisyydestä löytyy Pärnun ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä, White Beach Golf. Kentän on suunnitellut Kosti Kuronen DA SAFA, joka on myös Suomen huippukenttien isä. White Beach Golf-kenttä valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 2005. Klubirakennus valmistui vuonna 2014. Klubirakennuksessa palvelee saunatilat, ravintola ja pro-shop. White Beach Golf on noin 14 km  päässä Pärnun keskustasta.

Kenttään kuuluu paljon vettä.  Kenttää sivuaa Audrujoki, jonka lisäksi on kaivettu useita järviä. Kaivettu maa on käytetty väylien muotoilemiseksi linkstyyppiseksi dyynimaisemaksi. Ammattilaiset saavat White Beach Golf sopivaa haastetta, mutta kenttä tarjoaa pelaamisen iloa ja onnistumisen mahdollisuuksia myös vasta-alkajille. White Beach Golf toivottaa kaikentasoiset  golfaajat tervetulleiksi (green card vaadittu).

 

 

Vuokra-auto matkaasi

Omatoimikokemus

Haluatko kokea seikkailuja kaupungin ulkopuolella? IMT:n kautta voit vuokrata auton lomaasi. Voit vuokrata auton suoraan yhteistyökumppanimme Sixtin varausjärjestlmästä. Saat 10% alennusta asiakkaanamme normaaleista vuokra-autohinnoista. Hinta määräytyy vuokrapäivän ja autoluokan mukaisesti.