Haikon Kartano

Haikon Kartano sijaitsee kauniin puiston ympäröimänä merenrannalla 7 kilometrin päässä Porvoosta. Alueella sijaitsee kaksi hotellirakennusta; historiallinen kartanon päärakennus on vuodelta 1913, moderni kylpylähotelli -kongressikeskus palvelee niin majoitus-, kylpylä- kuin kokousasiakkaitakin.
Hotelli

Tunnelmalliset ravintolasalit sijaitsevat päärakennuksessa, kesäisin käytössä on myös iso kartanoterassi, josta on kaunis puistonäkymä. Täällä tarjoillaan hotellivieraiden kartanoaamiainen, lounas ja a la carte -illallinen sekä kahvituksia. Kartanorakennuksessa sijaitsee myös Bollinger -baari, jossa on samppanjan lisäksi tarjolla mm. cocktaileja, viskiä, viiniä ja erikoiskahvijuomia. Juomat voi nauttia myös Kartanon loungessa tai Keltaisen salongin historiallisessa tunnelmassa. Kartanorakennuksen kivijalassa on brittiläistyylinen Kartanon Kellari & Pub. Kylpylähotellissa sijaitsee rento Spa Bistro, jossa on tarjolla mm. keittoja, burgereita ja Bistro buffet. Kylpylähotellin vastaanoton yhteydessä on Lobby Bar, joka palvelee aamusta iltaan joka päivä. Kylpyläosaston aukioloaikoina palvelee myös Spa Lounge, johon voi poiketa vaikka kylpytakissa.

Hotellihuoneita on kaikkiaan 208. Näistä 24 korkealuokkaista huonetta sijaitsee päärakennuksessa, huoneet ovat yksilöllisesti sisustettuja ja jokaisella huoneella on oma tarinansa. 184 huonetta sijaitsee kylpylähotelli-kongressikeskusrakennuksessa ja näistä on lyhyt matka kylpylän hemmotteleviin hoitoihin.

Sauna- ja allasosasto on kylpylähotellirakennuksessa. Saunoja on neljä; perinteinen suomalainen sauna +90°C, höyrysauna +42°C, aromisauna +70°C sekä infrapunasauna +65°C. Oleskeluallas on 12 metriä pitkä ja sen reunoilla on hierovia suihkuja. Lisäksi osastolla on poreallas, Hot Tub -kuumavesiallas, kylmäkaivo sekä kaksi elämyssuihkua. Majoituksen hintaan kuuluu 1,5 tunnin käynti kylpyläsoastolla / majoitusvuorokausi. Turvallisuuden takaamiseksi sekä pukukaappien rajallisesta määrästä johtuen kylpyläosastolle menoja porrastetaan ja tästä johtuen oma aika tulee varata etukäteen joko soittamalla saunaosastolle p. 0600 13090 (+0,81 €/min) tai Haikon kartanon nettisivujen kautta. Klo 18 jälkeen ikäraja 12 vuotta kylpylään, kuntosalille ja Spa Loungeen.

Haikon Kylpylän hoitotarjonta on laaja. Tarjolla on kasvo- ja vartalohoitoja, erilaisia hierontoja, kosmetologisia hoitoja, romanttisia parihoitoja sekä myös erikoisuutena huippukylmä -120 °c -hoito. Hoitovaihtoehdot hintoineen on luettavissa Haikon kylpylän sivuilta.

Haikon Kartanossa sekä ympäröivässä luonnossa on mahdollisuus myös monenlaiseen liikuntaan ja aktiviteettiin. Sisäänpääsy kuntosalille kuuluu majoituksen hintaan. Lisämaksullisina palveluina on tarjolla ryhmäliikuntatunteja, kuntotestejä sekä personal trainer -palveluja.   Kylpylähotellista on vuokrattavissa polkupyöriä, kävelysauvoja ja puistopelivälineitä kuten sulkapallovälineet, frisbeegolfkiekkoja ja petankkipelejä. Alueen puistomaisemat ja lenkkeilypolut sekä talvisin hiihtoreitit mahdollistavat mukavan ulkoilutuokion. Merenrannalla on erilaisia saunoja.

Kartanon rakennuksissa on mahdollista järjestää myös erilaisia kokouksia, tiimipäiviä ja juhlia. Kongressikeskuksessa on hyvin varusteltuja tiloja pieniin ja suuriin kokouksiin ja lisäksi saaristolaishuvila Villa Haikko tarjoaa tilat esimerkiksi työhyvinvointipäiviin ja yritysjuhliin.

Haikon Kartanolla on iso parkkipaikka, johon majoittujat saavat jättää autonsa maksutta. Porvoosta pääsee paikallisbussilla kartanon tienristeykseen. Kartanoon on mahdollista matkustaa kesäaikaan myös laivalla; J.L. Runebergin risteilyillä pääsee Haikkoon sekä Porvoosta että Helsingin Kauppatorilta ja omalla veneellä on mahdollista kiinnittyä kartanon vierasvenesatamaan.

imt.fi asiakasarviot
11 arvostelua
8.7 / 10
Tripadvisor
464 arvostelua
Hotellin mukavuudet
  • Kylpylähoitoja

  • Vuokrattavana urheiluvälineitä

Miksi matkustaa Haikon Kartanoon?
Koe vuodelta 1913 peräisin olevan kartanon päärakennuksen tunnelma
Nauti kauniista luonnosta meren rannalla ja puiston keskellä
Rentoudu kylpyläosastolla
Nauti kartanoravintolan herkullinen a la carte -illallinen
Testaa huippukylmä -120 ° -extreme hoito
Vuokraa polkupyörä ja pyöräile Vanhaan Porvoon maisemiin
Matkusta J.L. Runeberg -laivalla Haikosta Helsingin Kauppatorille
Järjestä unohtumattomat juhlat Haikon Kartanon tiloissa

Tutustu Haikon Kartanoon

Huoneet

Sijainti ja yhteystiedot

Haikon Kartano

Haikkoontie 114, 06400 Porvoo
Puh: 019-576 01
S-posti: reception@haikko.fi
Vastaanotto
24 h
Sisään­kirjautuminen
15:00
Ulos­kirjautuminen
12:00

Porvoo
Porvoo
7 kilometriä
Helsinki
Helsinki
50 kilometriä
Helsinki-Vantaa
Helsinki-Vantaa
50 kilometriä