Rakvere

Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Pohjois-Virosssa, noin 100 kilometriä Tallinnasta. Rakvere sopii erinomaisesti lomailuun, voit rentoutua kylpylässä tai nauttia keskiaisesta kävelyretkestä. Kaupungin uusitulla, Viron moderneimpana pidetyllä pääaukiolla on mukava nauttia hyvää ruokaa ja juomaa.

Rakveressa on asukkaita n. 15 000. Kaupunki on Länsi-Virumaan maakuntakeskus ja maakunnan kulttuurillinen sekä koulutuksellinen sydän. Rakverea pidetään houkuttelevana sekä omalaimaisena kaupunkina. Kaupungin motto on ”tulvillaan energiaa”.

Kesäisin kaupunkia vartioiva Rakveren linna herää eloon. Silloin linnan uumenista löytyy niin keskiaikaisia ruokia tarjoava ravintola, kuin baarikin. Linna on myös pullollaan aktiviteetteja. Voit osallistua turnajaisiin, harjoitella jousiammuntaa tai hoitaa linnan suloisia eläimiä. Linnan miljöössä kuluu useampikin kesäpäivä. Kaupunki tunnetaan myös pronssisesta Tarvas-patsaasta, joka pystytettiin kaupungin 700-vuotisjuhlia varten. Tarvas lienee Baltian suurin eläintä kuvaava patsas. Graniittisen jalustan kanssa patsas on seitsemän metriä pitkä, neljä metriä korkea ja se painaa noin seitsemän tonnia.

Rakveren matkoilla majoitutaan AQVA Spa kylpylähotellissa, joka on Viron korkeatasoisin. Nautinnollisia hetkiä riittää niin hoidoissa kuin kattavalla vesiosastollakin.

Rakveren kulttuurielämä on monipuolista ja vilkasta. Ohjelmatietoja saa yleensä hotelleista. Hyvä vierailukohde on myös Viron poliisimuseo, jossa viihtyy koko perhe.

Lisää Rakveresta

Liikkuminen

Rakvereen pääsee mukavasti bussilla, junalla tai omalla autolla. Kaupungissa välimatkat eivät ole kovin pitkiä, joten kävellen tai pyörällä on helppo liikkua. Kaupungilta löytyy myös takseja.

Ostokset

Erilaisia liikkeitä ja kauppakeskuksia löytyy muun muassa Turu plats -pääaukion liepeiltä. Käsityöostoksia varten kannattaa suunnata Pikk-kadulla sijaitsevaan Virun Käsityösalonkiin. Keskustan ulkopuolella sijaitsevat kauppakeskukset ovat usein myöhempään auki kuin keskustan liikkeet.

Ravintolat ja iltaelämä

Turu plats -aukiolta löytyy useita ravintoloita, joista Berliini Trahter lienee kaikista suosituin. Ravintolat tarjoavat nykyään entistä monipuolisempia kansainvälisiä ruokia sekä myös paikallisia perinneruokia.

Pääaukion laitamilta löytyy myös useita baareja ja pubeja. Viikonloppuisin elävää musiikkia löytyy muun muassa Virma Pubista.

Tapahtumat

Rakveressa ei ole kovinkaan paljon tapahtumia. Tapahtumia voi etsiä All Eventsin kotisivuilta.

Päiväretket

Kahden kartanon kierros. Sagadin ja Palmsen kartanot sijaitsevat vain 10 km etäisyydellä toisistaan noin 30 km päässä Rakveresta.

Uimaretki Suomenlahden rannalle, Kundan hiekkarannalle. Kundan kaupunkiin on noin 30 km.

Miksi matkustaa Rakvereen?
Omaleimainen pikkukaupunki
Historiaa ja nykyaikaa
Kesäisin linnoitus on täynnä tekemistä
Kylpylä on Viron parhaimmistoa (jos ei jopa paras)
Riemullinen loma koko perheelle
Uusi kohde monelle matkailijalle

Matkat

Rakveren kylpyläloma

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Rakvere
Rakvere (valitsemasi määrä päiviä)
Rakvere-Tallinna
Tallinna-Helsinki


Rakveren kylpyläloma + 2 yötä Tallinnassa

Helsinki-Tallinna
Tallinna-Rakvere
Rakvere (valitsemasi määrä päiviä)
Rakvere-Tallinna
Tallinna
Tallinna-Helsinki


Joulumatka Rakveren kylpylään

Helsinki–Tallinna
Tallinna–Rakvere
Rakvere, Aqva Spa (3 yötä)
Rakvere–Tallinna
Tallinna–Helsinki
Kolmen yön joulumatka Rakvereen takaa rentouttavan loman. Matka 23.-26.12. on saatavissa Tallinna-Rakvere-Tallinna kuljetuksin.


IMT:n matkailuammattilaisten vinkit Rakveren matkaasi

Asiakkaidemme kokemuksia Rakveren kylpylälomista

Äiti-tytär laatuaikaa laadukkaassa kylpylässä ja mukava pikku kaupunki jossa vielä ollaan ystävällisiä. :)
Paula
Matkustamisen helppous, erinomainen hotelli ja kylpylä
Paula
Kylpyläosasto ja hoidot. Vesipuisto oli tosi hyvä ja saunat ihania.
Anne
Matkassa parasta oli hyvä suunnitelma, hyvät ystävät ja käytännön järjestelyt: IMT:n huolehtima autopaikka laivalippuineen ja hotellivaraus Aqua Spassa. Hyvät ruokapaikat Rakveressa ja…
Minna
Kaveriporukalla
96% Matkustajistamme suosittelee Rakveren kylpylälomaa

Tietoa kohteesta

Tietoa
Aikaero
Väkiluku
Kieli
viro
Valuutta
Päivälämpötilat
tammikuu
-5.3 °C
huhtikuu
3 °C
heinäkuu
16.5 °C
lokakuu
6.1 °C