Näe ja koe Rakveressa

Rakveren linnoitus

Rakveren kaupungin yläpuolella kohoavan linnoituksen vanhimmat osat ovat peräisin jo 1500 -luvulta. Talviaikaan voit käyskennellä linnoituksen ympäristössä ja ihastella kohoavia muuria. Kesäaikaan linna kätkee sisäänsä valtavan määrän jännittävää tekemistä: voit osallistua kynttilöiden valmistamiseen tai turnajaisiin, pelata shakkia jättinappuloilla, katsella miekkataisteluesityksiä tai keskiaikaista jalkapallomatsia. Linnoituksessa on myös eläimiä joita pääsee rapsuttelemaan. Pehmomiekoila voi itsekin koittaa taistelua ja jousiammuntapaikalla opetellaan tähtäämään.
Kesäisin linnoituksessa toimii myös ravintola, joka tarjoaa keskiaikaisia herkkuja ja juominkeja.

Viron poliisimuseo

Vallimäen ulkoilmakeskus

Rakveren Vallimäelle valmistui kesällä 2020 upea ulkoilmaalue, joka on jokaisen kulkijan ihasteltavissa. Seitsemälle hehtaarille levittäytyvä alue tarjoaa upean esiintymispaikan isoille tapahtumille, lisäksi alueen puiston nurkat ja näköalatasanteet kutsuvat kävelylle, piknikille ja vapaa-ajan viettoon. Puiston paikka on legendaarisella Rakveren Vallimäellä jonne rakastuneet usein pysäköivät ihaillakseen näkymiä. Siksi puistosta löytyy myös Musumägi, jonne voit viedä matkaseurasi pikku pusuttelua varten . Iltahämärässä näkötasanteelle muodostuu valaistu sydän.

Võsun uimaranta

Paikallisten suosima Võsun uimaranta sijaitsee Lahemaan kansallispuistossa reilu 30 minuutin ajomatkan päässä Rakveren kaupungista ja n. tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Rannalta löytyy pukukopit ja kuivakäymälä, ja rannalla on WiFi. Kesällä rannalta voi ostaa virvoitusjuomia ja pientä syötävää, lähimmät ruokapaikat sijaitsevat Võsun kaupplassa n. 200 m rannalta.

Loikoile auringossa, pulahda virkistävässä meressä tai pelaa rantalentopalloa. Lapsille löytyy läheltä leikkikenttä, jossa he voivat temmeltää.

Lahemaan kansallispuisto

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee Viron pohjoisrannikolla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta ja Rakveresta. Lahemaalle pääset luonnonrauhaan patikoimaan kaupungin vilskeestä.

Lahemaan kansallispuistosta löytyy rantoja, upeita suomaastoja, mäntymetsiä, rantatörmiin leikkautuneita jokia sekä jääkauden alueelle kuljettamia siirtolohkareita. Lahemaan metsissä asustaa paljon villieläimiä, mm. hirviä, villisikoja, karhuja, ilveksiä ja kettuja.

Lahemaan kansallispuistossa kannattaa ainakin käydä Virun rämesuolla, jonka keskelle on rakennettu näköalatorni. Tornille pääsee pitkospuita pitkin, jota pitkin myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla kulkeminen onnistuu. Mielenkiintoisia kyliä Lahemaan alueella on Altajan kalastajakylä sekä Käsmun kylä, jossa voi tutustua merenkulun historiaan.

Lahemaan kansallispuisto on yksi Viron tärkeimpiä metsän suojelusalueilta.

Palmsen kartano ja ulkomuseo

Lammasmäe lomakeskus

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Rakveresta sijaitseva Lammasmäen lomakeskus tarjoaa irtioton keskelle luonnon rauhaan.

Lomakeskus on tunnettu erilaisista saunoistaan joita pystyy vuokraamaan. Löylysaunojen lisäksi valikoimassa on savusauna, virolainen sauna ja hieman matalalämpöisempi hörysauna jonka yhteydessä voi tehdä hemmotteluhoitoja, kuten turvenaamion tai suolakuorinnan.

Paikan päällä on myös paljon aktiviteettimahdollisuuksia. Mikset lähtisi kanootilla ihailemaan Kunda joen maisemia, pelaisi tennistä tai rantalentopalloa, kokeilisi jousiammuntaa tai kirveenheittoa.