Näe ja koe matkalla

Seljalandsfoss

Valaidenkatseluretket

Islannin vesillä asuvat merten upeat jättiläiset. Kohtaa valaita niiden aidossa elinympäristössä osallistumalla valaidenkatseluretkille. Retkille voi lähteä Reykjavikista. Varmimmin ja isoimmat valaat näet kuitenkin osallistumalla retkiin pohjoisen lähtökaupungeista. HUOM! Tee retkivaraus etukäteen netissä niin varmistat paikkasi retkelle.

Whales of Iceland

Oletko miettinyt millaista on tuijottaa silmästä silmään 25 metristä sinivalasta? Reykjavikissa voit kokea tämän huikean tunteen, kun astut Whales of Iceland näyttelyyn. Näyttely esittelee 23 aidon kokoista valasmallia. Mallit on kopioitu luonnolliseen kokoon aidoista valaista ja niissä on huomioitu myös valaiden persoonallisia piirteitä. Näyttely keskittyy valaisiin joita on historiassa tai nykyhetkessä nähty Islannin vesillä. Valasmalleja pääsee koskettamaan ja niiden yhteydessä saa paljon tietoa eri lajeista videoiden, tekstien ja valaiden äännähtelyiden avulla. Voit myös kokea näyttelyn virtuualilasit päässä ja astua mukaan valaiden valtakuntaan! Näyttelystä saat paljon irti lataamalla ilmaisen appin näyttelyn kotisivuilta. App johdattaa sinut läpi näyttelyn. Näyttely sijaitsee Reykjavikin keskustassa, osoitteessa Fiskislóð 23-25.

Sininen Laguuni

Sininen laguuni sijaitsee noin 50 kilometriä Reyjavikin keskustasta, Reykjanesin niemimaalla. Se sijoittuu keskelleautiota laavakenttää, Paikka on maailman kuulu geoterminen kylpylä. Kylpylän asiakkaat pääsevät ainutlaatuiselle uinnille laguunin mineraalipitoiseen, turkoosinsiniseen veteen. Noin 35-asteinen vesi on läpinäkymätöntä. Kylpylässä toimii ravintola, kahvila ja kauppa josta voit ostaa Sinisen laguunin ihonhoitotuotteita.

Geysir

Skógafoss

Jökulsárlón

Ratsastusretket islanninhevosilla

Gullfossin vesiputous

Þingvellirin kansallispuisto

Kuumatlähteet

Saga -museo

Laugavegur-katu

Sólfar-veistos

Laugardalurin alue

Musiikkitalo Harpa

Hallgrímskirkja

Kraatterijärvi Kerið

Víkin kylä ja Reynisfjaran musta ranta