Riian museot


Riika tarjoaa paljon mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää. Vierailun aikana kannattaa ehdottomasti tutustua myös kaupungin monipuoliseen museotarjontaan!

Koko perheen kohteita


Riian moottorimuseo

Hauska, kiehtova ja interaktiivinen moottorimuseo on mainio kohde koko perheelle! Baltian laajin ja monipuolisin vanhojen ajoneuvojen kokoelma esittelee historiaa, tekniikkaa ja tarinoita innostavalla tavalla. Museossa on vaikuttava sota- ja erikoistekniikan näyttely sekä kilpa-autojen kokoelma.

Osoite: Sergeja Eizenšteina iela 8, Vidzemes priekšpilsēta, Rīga, LV-1079, Latvia

Sijainti kartalla


Laiman suklaamuseo

Tee herkullinen kierros Baltian suurimman suklaanvalmistajan museossa. Lyhyt kierros sisältää suklaanmaistelua, tietoiskuja, videoita ja valokuvia. Pääset tutustumaan suklaanvalmistuksen saloihin ja valmistamaan oman suklaapatukan!

Osoite: Miera iela 22, Centra rajons, Rīga, LV-1001, Latvia

Sijainti kartalla


Historiasta kiinnostuneille


KGB-museo – Kulmatalo

Neuvostoliiton tiedustelupoliisin entinen päämaja, joka on muutettu museoksi. Talo kertoo latvialaisten kohtaamasta sorrosta ja toimii muistomerkkinä sen uhreille. Rakennus on haluttu pitää siinä kunnossa, mihin se jäi KGB:n joukkojen poistuttua. Kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle (englanninkieliselle) kierrokselle, paikan voi varata etukäteen netissä. Opastetulla kierroksella pääsee katsomaan mm. sellejä ja kuulusteluhuonetta sekä kuulemaan pysäyttäviä kertomuksia talon historiaan liittyen.

Osoite: Brīvības iela 61, Centra rajons, Rīga, LV-1010, Latvia

Sijanti kartalla


Pauls Stradinsin lääketieteellinen museo

Pauls Stradinsin museo Riiassa on yksi maailman isoimmista lääketieteellisistä museoista. Museo esittelee lääketieteen historiaa muinaisesta lääketieteestä keskiajan kautta kohti nykylääketiedettä. Näyttely on mielenkiintoinen, opettavainen ja jopa hätkähdyttävä.

Osoite: Antonijas iela 1, Centra rajons, Rīga, LV-1360, Latvia

Sijanti kartalla


Riian ghetto ja Latvian holokaustimuseo

Enimmäkseen ulkoilmassa oleva museo kertoo Riian gheton historiasta sekä juutalaisten elämästä natsien hirmuvallan aikana. Museo kunnioittaa holokaustin uhrien muistoa ja kertoo heidän tarinoitaan, jotteivät ihmiset koskaan unohtaisi.

Osoite: Maskavas iela 14A, Latgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1050, Latvia

Sijanti kartalla


Latvian etnografinen ulkoilmamuseo

Latvian etnografinen ulkoilmamuseo on yksi Euroopan suurimpia ja vanhimpia ulkoilmamuseoita. Museo sijaitsee Jugla-järven rannalla n. puolen tunnin ajomatkan päässä Riian keskustasta. Täällä pääset kokemaan muinaista latvialaista elämää ja lisäksi on mahdollisuus myös osallistua erilaisiin työpajoihin ja aktiviteetteihin.

Osoite: Brīvdabas iela 21, Rīga, LV-1024, Latvia

Sijainti kartalla

📷 Latvia Travel


Latvian sotamuseo

Keskeisellä sijainnilla Vanhassakaupungissa on Latvian sotahistoriaan keskittyvä näyttely. Latvian sotamuseo on yksi Latvian suurimmista ja vanhimmista museoista ja pureutuu kattavasti maan armeijan, miehitysten, sota-aikojen ja itsenäistymisen historiaan. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta opastetut kierrokset ovat maksullisia.

Osoite: Smilšu iela 20, Centra rajons, Rīga, LV-1050, Latvia

Sijanti kartalla


Taidetta ja arkkitehtuuria


Latvian kansallinen taidemuseo

Latvian kansallinen taidemuseo tarjoaa kiinnostavan läpileikkauksen Latvian taidehistoriaan sekä erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Vuonna 1905 rakennetun ja kattavan remontin jälkeen v. 2016 uudelleen avattu museo itsessään on jo nähtävyys, eikä tarvitse olla taiteen asiantuntija nauttiakseen kierroksesta täällä!

Osoite: Jaņa Rozentāla laukums 1, Centra rajons, Rīga, LV-1010, Latvia

Sijainti kartalla


Riian jugend-museo

Riian jugend-museo vie aikamatkalle jugendin ja art noveau -tyylisuuntien kulta-aikaan. Upea, autenttisesti sisustettu museotila herättää historian eloon ja erilaisiin yksityiskohtiin on kiinnitetty paljon huomiota.

Osoite: Alberta iela 12, Centra rajons, Rīga, LV-1010, Latvia

Sijainti kartalla

Tutustu Riikaan ja Riian matkoihin!

Latvian pääkaupunkia Riikaa kutsutaan Baltian Pariisiksi, eikä suotta! Keskustan kanavat, puistot, palatsit, jugend-kaupunginosa, kauppahallit ja keskiaikainen Vanhakaupunki viestittävät hansakaupungista, jonka iätöntä kauneutta on vuosisatojen ajan rakennettu. Riika on kaupunkina ainutlaatuinen.

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Tiedätkö miten toinen maailmansota vaikutti Riikaan? Lähde omatoimiselle kävelykierrokselle ottamaan asiasta selvää ja pujahda sotaa ja juutalaisvainojen aikaa käsitteleviin museoihin sekä hiljenny muistomerkkien äärellä. Reittivinkkejä lukemalla ja karttaa seuraamalla pääset mieleisiisi kohteisiin.

Lue lisää

Kiinnostaako arkkitehtuuri ja lepääkö silmäsi jugend-tyylisten rakennusten kansoittamilla kaduilla? Jos vastasit kyllä, lähde seikkailemaan omatoimisesti suunnittelemallemme kävelyreitille Riikaan ja bongaa arkkitehtuurin parhaat palat. Älä unohda ottaa kameraasi mukaan, sillä valokuvattavaa riittää!

Lue lisää

Lähde kiertämään Riian Vanhankaupungin lukemattomia nähtävyyksiä omatoimiselle kävelykierrokselle. Matkan varrelle osuu muun muassa aikansa poikamiesboksi Mustapäiden talo, historiallinen Riian linna, toinen toistaan upeampia kirkkoja sekä ravintoloita ja kauppoja täynnä olevat Jaakobin kasarmit, joka toimi aikoinaan ruotsalaisten sotilaiden asuinsijana.

Lue lisää