Riika ja Vilna risteillen, road trip

Latvian ja Liettuan pääkaupungit ovat nyt ulottuvillasi nopeammin kuin arvaatkaan, sillä laiva seilaa suoraan Riikaan! Risteilyn kruunaavat kaupunkilomat sekä Riiassa että Vilnassa.
Lähtöpäivä

Helsinki-Riika

Loma alkaa mukavasti laivamatkalla Helsingistä Riikaan.  Laiva lähtee Helsingistä klo 16:00 kohti Riikaa. Koko ilta  aikaa nauttia laivan palveluista.

2.-4.päivä

Riika

Laiva saapuu aamulla klo 10.30  Riiaan, jossa majoitutaan kaksi yötä.  Ehdit tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön, josta löytyy mielenkiintoisia päiväretkikohteita. Riian linna ja sen yhteydessä toimiva Latvian kansallinen historiamuseo vievät matkalle Latvian mielenkiintoiseen historiaan. Linna sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla paikalla Daugava-joen rannalla ja on yksi Latvian suosituimmista nähtävyyksistä.  Ota päivä tai vaikka vain puolikas ja lähde tutustumaan valloittavaan Jurmalan rantakaupunkiin ja lähellä sijaitsevaan Kemerin kansallispuistoon.

4.päivä

Riika-Vilna

Voit valintasi mukaan lähteä ajelemaan kohti Vilnaa heti aamiaisen jälkeen tai nautiskella vielä hetki Riian kaupunkitunnelmasta.   Matkaa kertyy noin   300 km riippuen matkareitistä.  Matkalla voi   poiketa vaikkapa Jelgavan kaupungissa tai Rundalenin linnassa, jota myös Baltian Versaillesiksi kutsutaan.

  • Vinkki: Muista liittyä kanta-asiakkaaksi ja saat käyttöösi meidän Appin, jossa kartta seuraa matkalla mukanasi.
4.-11.päivä

Vilna

Vilnassa  majoitut valitsemasi määrän öitä.   Kaupungissa ja ympäristössä on paljon  kauniita kirkkoja ja katedraaleja.  KGB:n museo kertoo karusta lähihistoriasta. Ehkä suosituin turistikohde kaupungissa on  Auringonnousun portti, jossa  Pyhän Neitsyt Marian kappeli on edelleen pyhiinvaelluskohde ja sillä kerrotaan olevan  ihmeitätekeviä voimia.

Puolikkaan päivän voisi varata kenties Trakain- linnan käynnille, joka on yksi Liettuan suosituimmista turistinähtävyyksistä. Se sijaitsee  saaressa keskellä Galve-järveä noin 28 km päässä Vilnasta

Paluupäivä

Vilna-Riika

Ajoaika Vilnasta Riikaan kestää vajaat neljä tuntia ilman pidempiä pysähdyksiä.  Jos voimia ja halua riittää vielä viimeiselle lomapäivälle,  kannattaa ajaa Siuauliun kautta katsomassa vaikuttavaa Ristien kukkulaa, johon liettualaiset ovat vuosien varrella pystyttäneet ja tuoneet kymmeniä- ellei jopa satojatuhansia ristejä.  Toisen maailmansodan aikana neuvostosotilaat kaatoivat joka yö ristit, joita liettualaiset sinne joka päivä toivat uudelleen. Reitti Siauliaun kautta tuo matka aikaan noin tunnin verran lisää ajoa.

Riika-Helsinki

Laiva lähtee Riiasta kohti Helsinkiä klo 16.30. Satamassa tulee olla tunti ennen laivan lähtöä. Paluulaivalla on on aikaa nauttia laivan monista ruoka- ja muista ravintoloista, tehdä tax free ostoksia tai vain nauttia risteilymatkasta. Laiva saapuu Helsinkiin klo 11.00.

Matkan hintaan sisältyy

  • laivamatkat Helsinki-Riika-Helsinki valitsemassasi hyttiluokassa
  • henkilöauton laivauksen meno-paluu
  • 2 yötä Riiassa
  • valitsemasi määrä öitä Vilnassa
  • hotelliaamiaiset